Tanda Lelaki Benar-Benar Jatuh Cinta

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejtkan. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. untuk melihat lelaki menangis amatlah payah.
 
 Diantara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta dengan hebat ialah:
 
 1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.
 
 2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.
 
 3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
 
 4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
 
 
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
 
 6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
 
 7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.
 
 8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
 
 9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.
 
 10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
 
 11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.
 
 12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.
 
 13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
 
 14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
 
 15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.
 
 
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
 
 17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.
 
 18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.
 
 19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
 
 20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
 
 21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
 
 22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
 
 
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan. HARGAILAH MEREKA

About these ads

96 responses to “Tanda Lelaki Benar-Benar Jatuh Cinta

  1. hi there… haniey right, or should i call u kak haniey!
    can i take this post and publish it in my blog?

    and i more things can i add u in my ym list?
    thanx

  2. Ingat, ya cinta sih boleh tetapi yang lebih dicintai adalah yang telah menciptakan kita yaitu Allah Swt. janganlah kita mencintai melebihi yang kita cintai dari Dia.Dengan demikian perbuatan kita dalam mencintai baik itu istri atau suami dll jangan melebihi dari yang kita perbuat dari mencintai Allah Swt.ok, saya hanya mengingatkan.Wassalam.

  3. lelaki lebih cinta kepada keretanya.

    http://kereta.wordpress.com/

  4. Ini adalah lelaki yang obses!!! Takut tau

  5. precisely true… my bf pun camne… ni bukan obses… ni lah cinta … but im still happy.. as long as dia bukan jenis baran .. pukul bantai .. kongkong hingga takde ruang nak bernafas… im happy …. : )

  6. tidak semua lelaki yang menangis itu betul-betul mencintai kekasihnya. walhal hanya lakonan semata-mata untuk mendapatkan perhatian dan belas kasihan. dengan itu haruslah percaya pada diri sendiri. jangan terperdaya dengan kata-kata manis dan janji mereka. yang pertama ingat pada tuhan dahulu sebelum membuat sesuatu perkara.

  7. cintakah itu???? ermm..nothing much to say…

  8. no comment

  9. wow…..some maybe true!

  10. kalau gerak geri lelaki yang jatuh cinta bisa ditafsir dan ditulis disini, maka buaya darat pasti kelaparan. Jawapan yang pasti adalah cuma lelaki itu sendiri yang tahu selain dari perkahwinan. Berhati hati mentafsir lelaki kerana ramai yang telah merana kerana tersalah tafsir :)

  11. cinta…cinta…cinta….cinta

  12. yer salah tafsir

  13. CINTA TUE INDAH,TP BKN SEMUA LAKI IKHLAS M’YINTAI KITA..BNYK YG MAIN WAYNG JER..SO BE CREFUL R

  14. x seme laki cmni..
    ade laki x reti nk tunjuk kn perasaan diorg ble diorg luv sum1..
    tp dlm hati..diorg syg..
    jd..pdi2 la nk ohm hati diorg cmne..
    lelaki…
    kalo berubah scr slowly pas diorg ckp diorg syg kte…
    i mean..berubah menjadi lbh ke arah nk xnk…
    be careful..there is sumting wrong wif their instinct..

    • smua yang ada di atas,,
      sama dengan sifat cwo aq,,,
      dan aq gk prnh menyangka bhwa msih ada lelaki yg mencintai ku dg tulus,,

  15. kayaknya gak semua bener, soalnya nich dah taon 2007 mana ada sich cowok yang seperti itu.1001 kale itupun satunya belum tentu ada ya kan….
    soalnya sekarang tuch cowok kalau suka ama cewek kadang ada maunya aja. Malah ada trend bilang sekarang musimnya cowok matre….^_^

  16. kata-kata ini persis apa yang dilakukan oleh mantan pacarku
    dia sangat mencintaiku. setelah kami putus dia berusaha merebut hatiku kembali.
    dan dia sering menangis untukku. untuk mengharapkan cintaku kembali.
    aku benar2 sedih. apa yang harus aku lakukan
    dia sering meneteskan airmatanya di depanku

  17. ASLM.I LOVE 4JJI

  18. Cinta itu sederhana dan mudah, tapi jangan menyederhanakan ataupun membuat mudah cinta, dan jangan mencintai sesuatu itu secara berlebihan karena kau akan ditinggalkannya…

  19. “Cinta itu seperti Misteri” yang datang dalam diri setiap manusia. Tetapi CINTA itu sudah ada sebelum kita menjalaninya dengan mengikuti alun-alun suara hati kita. Dia datang seperti sinar kelam menyinari hati, membangkitkan semangat hidup. Dia mampu menilik masa yang akan datang. Meski CINTA itu tak jarang melumpuhkan sendi-sendi orang yang berdiri tegak, tetepi CINTA itu adalah FENOMENA yang paling indah di muka bumi ini. CINTA adalah anugerah yang akan selalu hidup dalam diri kita yang selalu menemani kita kemana dan dimanapun kita berada.

    Kala CINTA itu dikekang oleh bayaknya problema makna kesiasiaan hidup, dia seakan-akan berlari jauh meninggalkannya. tetapi sesungguhnya, CINTA itu selalu menghantuinya dan tak mungkin akan selalu menyiksa hati, perasaan, dan fikiran kita.

    Karena kita dilahirkan atas nama CINTA, jaganlah pernah mengabaikannya apalagi mempermainkannya. Janganlah kita sekali-kali kita melayani Cinta seseorang itu didasari oleh karena kita merasa tak punya teman/pacar.

  20. Dengarlah suara hati kita
    Bicaralah padanya
    Biarkan dia bicara ke dalam fikiran kita
    kala dia mengatakan ya!!!
    Disana kan kita temui keindahannya
    Jangan sesekali katakn CINTA karena keadaan yang menimpa

    CINTA dusta sungguh sangat menyiksa jiwa
    Tooloong jangan ciptakan derita buat hati yang tulus mencinta

  21. rasanyer smua lelaki yg seorang pecinta setia akan
    buat semua tu…

    reason sng jer..

    CINTA !!!

  22. mmmmmmmmmmmmmm………………..
    emang seh bener,tapi sampai kapan dia bakal bisa bersikap selama itu..
    kan g ada sesuatu apa pun yang kekal
    kecuali Yang Di Atas okey???????…………..

  23. Salam. benar lah luahan yang diatas. perkara ini berlaku pada semua lelaki yang normal. sehingga hari ini cinta yang terpendam belum lagi dapat hilang dalam hati yang kecil ini, walaupun di mulut mengatakan tidak tetapi dalam hati hanya diri dan Allah sahaja yang mengetahui. wanita mereka terikat dengan faktor keluarga selagi mana mereka tidak dirosakkan oleh lelaki yang tidak bertanggungjawab. ramai lelaki yang benar-benar bertanggungjawab menjadi mangsa jiwa dan perasaan jika wanita mereka cintai telah melafazkan hubungan biasa kepada pasangannya atau kekasihnya. renungkanlah dan fikirlah……………………………………………………………..

  24. nawwar hj.nordin

    salam, pada ana..kiranya tiada “cinta insani”untukmu..cukuplah cinta Allah penyuluh hidupmu,kelak akan ada cinta untukmu dari insan yang cintakan Allah seperti mana cintamu kepada-Nya..tawakal padaNya sesungguhnya Dia adalah perancang yang terbaik…

  25. hiiiiiiiiiiiii boleh juga tuh artikel….

    tuh kan tanda lelaki benar2 jatuh cinta.

    nah klo tanda lelaki masih suka sama mantannya gimana?

  26. memang kadang sulit ditebak benar juga sih kata orang cinta itu bagaikan misteri.namun berusahalah tuk mencari kebenaran cinta.walau mungkin Cinta sejati hanya ada dalam dongeng belaka.

  27. erm..kdg2 kiter tak paham perangai lelaki ni…sama ade dia benar2 mencintai kiter atau tak…tapi aku sukar mmpercayai kaum lelaki nih..bukan anti lelaki tetapi kurang mempercayai kaum adam nih sbb suke main2 dalam soal hati dan perasaan…tak pernah serius dalam soal hati dan perasaan kaum pompuan yang tulus mencintai diri mereka…ape2 pon tepuk la dada tanya lah selera…

  28. ntah susah nak cakap, kadang2 hati lelaki cam ombak bisa saja berubah2 hatinya. pendek kata berserah saja pada yg Kuasa..kerna dia yg lebig mengetahui segala2nya..

  29. aduuuh kejadian ini (diperdaya oleh laki2) sudah menimpa diri gw, cuma gw ga abis pikir apa dia tidak merasa bersalah dan berdosa di batin nya apa dia (laki2) tidak sadar klo dia lahir dari RAHIM PEREMPUAN…. sadarlah hai laki2….

  30. Yake????seorang lelaki sanggup menangis demi cinta….bkn ego mereka perlu di utamakan?

  31. its difficult tuk percaya cowok benar-benar jatuh cinta. bisakah cinta cowok dapat dibuktikan,…. Ketika masih cinta bisa saja semuanya terindah – indah. Tapi ketika pria mulai menemukan ketidakcocokan dg pasangannya….semuanya berbalik 180 drjt.
    Lalu apa lagi yg bisa pria katakan kl mereka bilang mereka benar2 jatuh cinta?

  32. cinta itu apa?

  33. TIDAK ADA LELAKI YG JUJUR MENGATAKAN CINTA.BAGI MEREKA CINYA HANYALAH NAFSU.

  34. cinta lelaki hanya mahu kan kenikmatan SEMATA-MATA tapi INGATLAH CINTA PEREMPUAN HANYA INGINKAN SANG LELAKI ITU BAHAGIA……….

  35. kekekekekekekek…hari gini lelaki setia??????mana ada!gak moengkin kaleeeee.
    cowok?makan ati wae…..mereka semua buaya darat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    cowok?bajingan semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    cinta?makan tu cinta!

  36. iya sie..hampir semua pernah aku dapatkan seperti itu, but now setelah apa yang aku alami aku berpesan jangan pernah percaya sepenuhnya dengan yang namanya laki2.
    DAMN!!everthing is bullshit!

  37. ermm boleh cayer ker nie smua,hahaha tepuk dada…tnye selera…..!!!

  38. kdg2 lelaki nie susah nak paham. ada bini pun kate tak de, dah ada mak we tapi tak nak ngaku… nak pancing jgk hati pompuan lain walaupun dh berpunya.. sampai sanggup kata pernah kecewa la, terluka la…yang jadi mangsa nya adalah pompuan jgk…

  39. We are all born originals. Why is it so many of us die copies?

  40. cinta???orang lelaki menangis???not true lah,,,orang lelaki ni suke mempermainkan orang pompuan jerk,,lepas bosan die tinggalkan,,hurm,,agak agaklah,buat kat orang pompuan ni cam sampah,,huhhuh,,,boleh dikatakan lelaki ni buaya darat r..n buaya laut pun boleh,,,eeeeeeee

  41. Lelaki!!!
    sng nak cr llki cam tu kalo dia btl2 dah pernah dilukai dngn teruk.Xsusah nak cayer kalo ade llki camtu..ini dr pandangan sy ar.Skrg apa yg sy lihat termasuk dr sy kekadang lbh pntgkan diri sendiri dr org lin its mean dia nak cr yg the best from the best walaupun dia dlm relation with some one.Apa ys sy mrpek nie hah!!! actually sy nak ckp lin…
    Bila xdpt dia akan uat pe jer utk dptkan apa yg dia nak walaupun maruah dia jth!tp ini btl sy x berpengalamn tp sy ader kwn yg cam ni..bila dah dpt dia uat that girl g teruk dr yg dia alami…Entah ar org skrg cpt berubah…Lumrah dunia kan

  42. wow! masing2 ade komen yer..not bad..erm tak sure bila “lelaki benar2 jatuh cinta”..kalau diaorg benar2 jatuh cinta, wow amazing! macam tak percaya la pulak..what can i say? lelaki pun mcm pompuan, wish to find true love right?..but the truth is lelaki zaman sekarang lain dr lelaki zaman dulu..men today very demanding right?tak percaya? g buat survey..however, percaya pd maha esa..setiap insan pasti ade pasangan..tp lupe ler..kenapa tak buat artikel “bila pompuan benar2 jatuh cinta”?…

  43. betul ke lelaki bercinta mcm tu???

  44. Mmmmmmmm!?@# cinta itu membingungkan kadang indah dan kdng menyakitkan!
    tpi menurut w cinta sejati itu datangdengan hati yang tulus! ga da yg tau kapan cinta dtng n g da yg tau kpn cinta itu pergi? gw adalah seseorang yg bingung akan arti cinta sesungguhnya karna bagi gw ALL ABOUT LOVE itu hanya permainan dunia belaka!

  45. Hmm.. Co’ skrng mana ada yg setia..??? Semua bUaya…!!! Kadang2 jg aQ bingung apa maunya mereka.

  46. lelaki yang benar2 ikhlas dan menyintai adalah yang paling sukar dicari…cinta adalah satu beban jika tak kesampaian..cinta itu buta jikalau tdk dihargai..tapi jatuh cinta amatlah mudah bagi seorang wanita kan??

  47. cinta satu yang sunnguh indah dalam kehidupan jika ia membawa kenbahagiaan…cinta bagai satu emas yang dikejarkan betul ngak? tapi cinta monyet tu lain cerita lah beb!!

  48. cinta memang indah..senyuman,tangisn dan airmata adalah teman rapat bagi cinta.indah bagi yang bahagia..derita bagi yang terluka..kawal lah perasaan..kerana cinta manusia sanggup melakukan apa saje……

  49. cinta umpama tiang bagi segenap sendi dunia.tanpa cinta manusia bagaikan kehilangan setiap sendi dalam tubuh badannya.ianya bagaikan angin yang menderu tetap wujud dan tetap ada.ianya takkan berhanti sehingga berakhirnya dunia.

  50. Kok smua pd gak percaya dgn isi tu artikel,mang ch tak smua cwk bak itu tu coZ mat jarang yg setia.Malah cw yg setia tak ingin jauh2 nd benar tuh yg ditulis diartikel.

  51. cinta?????????????????apa ceh tu cnta?mknn?ato malah dianggap sbgai dewa?yg sllu dipuja banyak org??????????pa lg co……,uhhhhhhhhhhh…………cpe dech………….!!!!!smua trgantung kita gmn mnlai co,cz g smua co itu buaya………,y tiggal kita pinter2 aja cari co yg buaeeeeeeeeekkkkkkkkk…,sc trz SEMANGAT yyyyyyyyyy…………………….!!!!

  52. ada bnrnya jg artikel itu”meski mayoritas cow itu buaya tp msh bnyk jg yg stia.itu terbukti kl mreka udah tmukan seseorang yg bnr2 mrka syngi,yah mski kadang kl udah gt trkesan over protektif.yah tinggal qt sbg cew yg hrs hati2 milih cow n satu lagi qt jngn trllu mndewakn cow.

  53. bnr skr bgi llki untk mngluarkn air mta…tap dmi org yng d cintai
    apa pn blh trjad…sya jg sorng llki…dn sya prnh mnglminya jga…

  54. Cinta.? Perlu diingat lg. Kt brasal dr hasil cinta kedua orang tua kt. Saat kt mencintai seseorang it wajar, tp jgn smp melebihi cinta kt padaNya. Jdkn cinta kt pd org yg kt cintai itu membuat kt mkn byk brsykur dn mkn mencintaNya. Jgn bwt rasa cinta kt it menyiksa kt. Kalau it sdh trasa menyiksa kt, perlu kt liat lg apa it bnr2 cinta? Pasangan kt nantinya adalah crminan dr diri kt yg sbnrnya. Bila ingin mndptkn jdoh2 yg bnr2 baik, perbaiki dlulah dri kt. Bl ingin dpt jdoh yg ideal, ideal dlukanlah dri kt. Jgn smp kt menuntut sesuatu pd org yg kt cintai, tp sbnrnya dri kt sndiri blm bs memiliki itu. Truslah perbaiki diri kt utk mndptkn yg terbaik dariNya. Okok? Semangat,! Fall in love, tp jgn lost in love:-)

  55. sbnr nya cow yang benar2 mnyangi kekasih nya apbla kekasih nya mw mndgrkan apa yang dikatan olh kekasih nya tersebut mw berbagi certa…

  56. Pingback: My Blog » Blog Archive » luph

  57. cintaku hnya untukMu

  58. jaman skrg slit bgt cri cow yg setia.bias mreka manis dirasa sepah di buang.janji cinta itu hya omg kosong blaka….tapi ketika cow itu bsa brubah drastis menuju arah yg lbh bik hya gra2 dy pgen ngebhgyain pcrnya itu bru cinta sjti.cnta itu seperti bintang menghiasi langit mengukir berjuta cahaya beribu warna.tapi ingat tidak ganpang menilai or mengagap pcr u it cnt sejt u.cz smua butuh dgn proses yg amat lama.

  59. ..sye jumpe bf spt yg d ats tp amt merimaskn kdg2 u noe..but smtimes he make me very meaningful..thanks sayangku..ntah aku jumpe gak 8last lelaki yg mcm ni zaman ni kn..syukur..Amin..mudah2an cinta ini end up wiv epy ending..aminn

  60. cinta? bgi meka hnya mainan kta smta mta…snang berjanji malah snang memungkiri,,smpah stia menjdi pegangan dri,,tpi 1 pun x prnah menepati..kaum adam mhupun hawa..x ada bezanya..hnya tahu menykiti perasaan masing2..bla skit atie,,mla menudoh ssma sndri..jdi lah perkra yang x di ingini..ad yang hlang mruah dri..so kpda kaum adam dan jga hawa,,hrgailah ia jka tdak mhu dri dikhianati..tpi ingatlah..cnta yang hakiki hnya pda ALLAH SWT..cnta yang x akn di khianati..

  61. emmmm…..sya x tahu la…sma ade die suka sya or …
    coz..sya tgok die 2 mcm womanizer..je
    sya takut giler..coz kwan sya suka pegang2 die!!!!

    naik meluat jugak
    nasib baik sye ni…boleh tahan ..huhhh,,

    adakah sya patut menerima die sebagai bf sya???kenapa???

  62. llaki slalu buat ppuan mnangis..xpenah phm ati n cbe mmahami ppuan

  63. ble ppuan stia tp dpermain kan…

  64. nurul tangkak..

    kalo aq…aq yg selalu wat bf aq menangis…n kecewa.. tanda2 kt atas 2 ad pesamaan ngan tunang aq skunk ni…{nurul&naem]

  65. hati mnusia mmg skr untk d’dge…hnya luahn d’bibir shj yg amt mns,tp hti nya blm tntu bnr2 cinta..so,jgn mdh p’cye kata2 mnusia..ingt lah hnya ALLAH shja yg hrs d’pcyai kalm nya…so,rnung kn lah dan slmt b’amal…SMILE ALWAYS!!!

  66. ehm…boyfriend ak ad ciri2 kat atas tapi…… de masalah family la plak…..ser betul…

  67. yang ditulis d atas tu pernah ku peroleh, ditambah disakiti dan menyakiti oleh cinta sudah kurasakan. So, saya lebih tahu mana itu cinta yang tulus dan mana tidak untukku..
    Dan saya percaya masih ada cow setia didunia ini, sebab cinta itu tidak terpengaruh oleh zaman.

  68. smua ade pd die..
    npe die tingglkn aku juga..
    hebtnye ujian ALLAH..

  69. assalamualaikum…

    sy seorang lelaki, dan baru sahaja ditinggalkan oleh seorang perempuan, ciri2 diatas mmg ada pada saya, saya seorang serius dalam hubungan dan cukup2 setia sebab sebelum sy menjalani hubungan dengan si dia, ramai kawan2 lelaki dan perempuan dtg mengadu pada sy pasal masalah cinta dan masalah utama adalah ditinggalkan sebab bosan, jumpa yang lain, tapi ia terkena pada saya, dan saya bersabar even saya pernah kongkong dia, pernah tengking dia, pernah marah dia, tapi ia berpunca dari dia kerana dia pernah mengaku yang saya tidak ada ciri2 yang dia nak(semasa hubungan) dan saya masih bersabar sehingga dia menggunakan alasan yang xsepatutnya untuk putus dengan saya, tapi apakan daya saya hanya seorang lelaki yang lemah pada masa itu, saya hanya mengikuti kata2 nya dan buat pengetahuan anda, saya sudah berjumpa semua keluarganya, dan keluarganya sangat suka dan keluarga saya sangat setuju saya dengan dia, tapi sy hanya mampu ,melihat apa bila dia berjumpa dengan ciri2 yang dia nak…n saya hanya mampu mengalirkan air mata…..dan waktu itulah…sy buat amalan pendekat jodoh sehingga skrg(masih xdapat result)….tapi sy hanya mampu berdoa biar tuhan bagi yang terbaik untuk sy dan dia….itu jer…sebab bagi sy…tuhan dah tunjuk macam mana keadaan dan dalam masa yang sama saya berdoa agar kami kembali…itu sj sy buat, bukan nak kata gila bayang, tapi itu sbbgai usaha untuk mendapat keredahaan ALLAH dalam mencari cinta sejati,…tq

  70. sy didtgngi ramai lelaki…namun hati tak penah yakin dgn cinta…sy akn terluka dgn cinta…Ape2 pun cinta itu anugerah Ilahi…hargailah seandainya ia dtg dr org yg ikhlas memberi…mungkin 1 ari nanti….cinta 2 milik sy…doa2knlh…n jgn putus asa utk mencintai…

  71. Assalamualaikum .

    Cinta itu tak buta , ia melihat dengan fakta logika , ini lah cinta yg benar ..

    Cinta buta itu hawa nafsu saiton , bukan karena mengharap ridho Allah jika berlaku kejam , biadab , tak manusiawi dan tak bijaksana dan melakukan segala macam cara yg tak disyariatkan dalam islam ,,

    why not lelaki boleh menangis , tp tak harus menampakkan selalu air matax , sebab , ada martabatnya seorang laki-laki , kecuali , ia sungguh tak sanggup membendung air matanya ,

    cinta banyak ragam bentuk yg dialami dan dilakukan pada tiap2 manusia yg mengalaminya , ,

    ada yg karena cinta membawa perubahan lebih baik (kearah hal2 positif) , ada yg makin teruk keadaannya (kearah hal2 negatif)

    mg pengalaman teruk dan baik dalam hal cinta , membuat insan2 semakin baik untuk masa kedepan nya untuk dunia wal akhirat nya,. Aamiin ..

    Dekatkan diri kepada Allah , ikhtiar , doa , sabar , ikhlas dan tawakal mg ini jd kunci sukses kehidupan qt sampai akhirat , insya Allah bagi saya , aamiin .

  72. btul3.. bf sye ade sume di atas .. tp.. knpe sye still xpcyekn dea?

  73. sy da bf.tpi dia jnis dono dgan sy..knpa erk??tpi sy tau dia xkan bbuat curang kt sy..sbb sblm ni dia da ckp,dia xmk skitkan hti org..bb dia pernah dlukai..but f overall,i lurve him..much.

  74. saya ada seorg kekasih dulu dia sngt cintakan sy tp tiap kali bergaduh dia mesti ungkit apa yg pernah dia bg dng sy pelik tp bila sy tinggalkan dia,dia menagis merayu2 rayu mendayu2 sedangkan dia yg suka ungkit sana sini.tp dia x kedekut la…dia kuat sngt cemburu,adakah dia kekasi sejati..

  75. bagus entri ni..
    saya juga berpendapat bahawa salah satu tanda si perempuan meminati lelaki adalah apabila si lelaki menceritakan sesuatu kepada perempuan tersebut, dia (perempuan) akan mengangguk dan menyentuh dagunya..ini adalah tindakan luar sedar yang menunjukkan dia tertatrik dan tertawan.

    dan satu lagi adalah, dia sentiasa menyebut nama anda di dalam perbualan.ini menunjukkan dia meminati anda!

    just sharing

  76. tapi,lau cinta byk cgt dugaannya….sakit atie la mcm2…

  77. cinta sejati qt hanya brikan ke pd Allah n ke2 orang tua setelah itu baru kpd kekasih,,,,
    tentang cwo menangis krn cinta itu hny cwo yg cengeng,tp itu kmbali pd pribadi masing2,,,u/pr wanita jngn percaya sm tangisan air mata seorang laki2…krn smua itu palsu belaka

  78. yeang bner….
    thapyi mca sich (Jgn bohong)
    Tu chemwanyha da die aqh loh.

  79. sy suka tips ni..tp sy tk pasti adakah benar dia mencintai sy..atau kah dia cuma boring aje…cinta oh cinta….

  80. smua add d cwo aquwhh,,,

  81. Bagaimana kalau seseorang lelaki itu menitiskan air mata buat seseorang perempuan yg dia cintai tetapi perempuan itu tidak mencintainya?

  82. saya mempunyai kekasih seperti itu tapi saya ni cepat bosan…..sayang2…p tk tahu laa…keliru,,,,agi satu saya tkut lau saya sayang dia sangt saya akan lupa perkara yang sepatutnya tk ley buat saya buat…..sekrg pon da ad tnda2…mmg laa dia sayang saya sangat2 lau bley ari2 dia tnye saya sayngkn dia tk…p kdg dia da jauh tsasar…tu ke nama nyer sayang????

  83. um…dlu dyer selalu mbuat sy ktawe..tiap2 ary mcj,,kalu sy x mcj dyer akn mrajuk…dyer selalu mmbuat sye trsuke dgn lawk nyer…p skank da len,,dyer mcm da boring ne sy..tiap2 kali mcj kami gado pdhl itu hal yg kecik,,,dsbbkn dyer blz mcj sy mcam x de mood!!! sy tkot dyer crang dgn sye..sye tramat syg kt dyer…p ble tanye ader owg len ker slain sye,,dye kte x??? sy sruh dyer sumpah,,dyer SUMPAH!!! adkh itu hye perasaan sye,,dyer akn tinggl sy????

  84. Klo mnurut gw sich,cwok tu klo naksir ma kita dya pnasaran pngen tau lebiH jlaz sperti apa cwek ithu…

  85. Artikel yg di atas semuanya sama seperti apa yang dilakukan cowo ku….walau pun sekarang sdh2012tp masih ada lelaki seperti.ini.tp i tak taulah dia betul cinta atu hy sandiwara karna hati org kan gak ada yg tau..tp lelaki akan menghargai kekasih nya dan tak akn meninggal kan nya klu dia sangt susah utk mendapat kan si cewe ini..igt jgn terlalumanja kan lelaki biar dia gak bertingkah !!!!!!!!!

  86. kalau sseorng llaki niy dulu playboy, skrng x playboy lgi dsebab kn sye brtrus trang ngn kekasih sye mngenai kecemburuan sye..lame klamaan kekasih sye tdk playboy agi. .adakah kekasih sye niy btol2 tnda llaki setia.

  87. Xpernah ad anyone else selain dia namun kenapa wanita x pernah nak hargai lelaki?aku sanggup titiskan air mata untk seorg perempuan namun ape yg aku dpt blik mcm sampah…it’s hard to me trust girl again…lone ranger single rider, different gear still speeding

  88. aku tlh bsuami…tp seseorang dlm hdup aku …mulanya kami jas kawan…tp lama kelamaan aku rasa aku semakin syg …begitu juga dia…itu kan namanya cinta…..–means cinta bole dtg berulangkali dlm hdup…

  89. Pingback: Aktor Lelaki Malaysia

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s