Mengetahui Sifat Anda Melalui Jenis Darah

Jenis darah selain boleh menjadi panduan utk menentukan diet yg sesuai, ternyata boleh juga meneropong watak dan keperibadian seseorg. Hasil kajian yg dilakukan di Jepun terhdp beberapa jenis darah, ada beberapa keperibadian tertentu yg dikatakan sesuai dgn jenis darah org yg berkaitan. Anda boleh lihat sendiri apakah anda mempunyai keserasian dan sifat-sifat tertentu berdasarkan penelitian dibawah ini:

KUMPULAN DARAH ‘O’

Ini adalah jenis pemimpin. Saat melihat sesuatu yg diinginkan, org dgn kumpulan darah ini akan berusaha mencapainya. Anda juga termasuk trend-sitter, setia, punya daya juang tinggi dan percaya diri yg kukuh. Kelemahan anda adalah mudah cemburu, agak sombong dan cenderung amat kompetetif.

KUMPULAN DARAH ‘A’

Anda suka keselarasan, kedamaian dan organisasi. Boleh bekerjasama dgn baik dgn org lain, peka, sabar dan penuh perhatian. Namun kelemahan anda adalah tidak boleh melakukan sesuatu dgn santai dan cenderung keras kepala..

KUMPULAN DARAH ‘B’

Anda punya tabiat keras dan individualis, suka terus-terang tanpa memikirkan org lain dan melakukan segala sesuatu dgn cara sendiri. Namun anda juga kreatif & fleksibel & boleh beradaptasi dgn mudah terhadap situasi. Namun kelemahan yg anda miliki adalah cenderung terlalu mandiri, yg boleh merugikan..

KUMPULAN DARAH ‘AB’

Dingin dan terkawal, makanya tak menghairankan teman menjadikan anda sebagai tpt berkongsi cerita, terutama urusan perasaan dan hati. Anda dilahirkan utk menghibur org lain secara semulajadi. Namun sayangnya anda cenderung moody dan sukar membuat keputusan, kadang-kadang boleh menyakiti hati orang lain.

About these ads

25 responses to “Mengetahui Sifat Anda Melalui Jenis Darah

  1. betul ke ni?leh caya ke?hehe..quite interesting..

    • hehe..dalam dunia psikologi yelah kot…sbb psikology ni kajian pasal manusia…so data yang ada berdasarkan “similarity in human based on few specific categories…:) tapi ALLAH lebih berkuasa… :) ilmu dunia xmampu menandingi ilmu ALLAH…:)

  2. Anda suka keselarasan, kedamaian dan organisasi. Boleh bekerjasama dgn baik dgn org lain, peka, sabar dan penuh perhatian. Namun kelemahan anda adalah tidak boleh melakukan sesuatu dgn santai dan cenderung keras kepala.. –> ayat yg terakhir tu aku setuju 100%… mmg koreh kepalo…

  3. “Dingin dan terkawal, makanya tak menghairankan teman menjadikan anda sebagai tpt berkongsi cerita, terutama urusan perasaan dan hati. Anda dilahirkan utk menghibur org lain secara semulajadi. Namun sayangnya anda cenderung moody dan sukar membuat keputusan”

    Hampir sumanya benar, kik…kik…

  4. Ehmm… tak semua betul la. Tapi 70% leh r pakai. Heee….

  5. b b b banar kali ah…?

  6. btlla…kna dgn sifat aku,lari sket pn xde…pe kata cari keserasian psgn dgn kumpln darah plak?

  7. ada juga lah kena……..ada juga yang tersasar but not bad utk suka2 its ok

  8. Uihhh.. mcm real la… Saya darah O!

  9. kalau darah o deit apa yang sesuai dilakukan

  10. Tidak kira apa kumpulan darah kita… apa yg penting keikhlasan kita dalam menderma darah…. bukan setakat menolong menyelamat nyawa orang lain malahan memberi kehidupan pada orang lain…. renungilah!!!

  11. Jenis darah saya _A_ tapi saya tak keras kepala pun. . .cume degil jea… huhu…

  12. aiseh cam btul plak rasanya yng”AB” tu

  13. kalo nk cayer pun 50% jerw la…..

  14. huhu..betul la gak..fidadarah o :)

  15. kumpulan darah bapa dan mak adalah jenis O..anak jenis darah adalah A..adakah menjadi kemungkinan perkara ini berlaku?

  16. O dgn O+ sama tak?…
    saya jenis darah O+…

  17. hahaa. saya keras kepala? betul tu :)

  18. ape beza antara darah O+ positive , O, O- negative?

  19. saya darah jenis b .. tapi xde satu pon sama kat atas tuh..

  20. Hello to all, how is everything, I think every one is getting more from
    this web site, and your views are nice for new
    users.

  21. This is vey interesting, You are a very skilled blogger.
    I have joined your rss feed and lok forward to seeking more oof your magnificent
    post. Also, I’ve shared your website in my sociall networks!

  22. I like tthe helpful information you provide in yohr articles.

    I will bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure
    I will learn plenty of new stuff right here! Best of
    luck ffor the next!

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s