Rahsia Menambat Hati Perempuan

Perempuan inginkan perhatian dan kasih sayang, terutamanya dari orang yang disayangi. Oleh itu tunjukkan sifat keperihatinan dan kasih sayang yang tiada nilai kepada mereka. Bila mereka rasa terhibur dan bahagia mereka akan menjadi seorang pasangan yang amat setia dan cinta sepenuh hati. Sekiranya kasih sayang yang mutlak telah didambakan kepada orang yang disayanginya, segala pengorbanan akan dilakukan tanpa memberi sebarang nilai-itulah perempuan.

Gunakan sepenuhnya teknologi yang ada di zaman sekarang. Seringlah menelefon atau menghantar e-mail untuk bertanyakan khabar atau paling minima mengucapkan ‘Hai’ untuk menunjukkan bahawa dia sering di hati kamu. Bagi mereka walaupun satu ungkapan atau satu ayat, ia merupakan sesuatu yang sangat berharga dan begitu bahagia menerimanya.

Berkongsilah masalah dengan mereka, cuba dengar pendapat mereka, sekurang-kurangnya mereka akan berasa yang mereka itu penting dalam diri kamu dan diperlukan.

Jangan kamu ambil remeh-temeh pada perkara yang amat penting bagi mereka. Mereka sangat kuat ingatan terhadap tarikh-tarikh penting, contohnya hari ulang tahun. Apa salahnya buat ‘surprise’ sekali sekala kepada orang yang kita sayangi. Mereka akan dapat rasakan yang kamu betul-betul menyayanginya.

Perempuan terkenal dengan sifat manjanya. Mereka sering ingin melakukan sesuatu bersama orang yang disayangi. Mereka akan meminta bantuan kamu walaupun mereka mampu melakukannya. Jangan menolak sekiranya kamu tiada halangan ketika itu.Inilah masanya untuk kamu menonjolkan ke’macho’an kamu!.

Pujuklah mereka dan tenangkan mereka sekiranya mereka dalam kesusahan. Ketika ini mereka benar-benar inginkan kamu di sisi mereka.

Jangan kedekut memberi pujian kepada mereka kerana mereka berhak mendapat pujian.

Berbincanglah kamu selagi kamu boleh berbincang dan berbincanglah bersama-sama dalam menyelesaikan sesuatu masalah.

Jangan kamu menggunakan kuasa veto kamu dalam membuat keputusan. Cuba memahami keinginannya dan kemahuannya. Sesetengah perempuan tidaksuka menyatakan secara terus terang tentang apa yang mereka inginkan, kadang-kadang mereka suka berkias dan memberi contoh ‘cerita orang lain’ kepada kamu. Jadi kamu kenalah peka dan gunakan kepakaran kamu untuk memenangi hati mereka.

Jangan lupa, mereka juga ada ego yang terselit di celah-celah kelembutan mereka. Apabila mereka terancam atau tercabar..lahirlah sifat amarah, cemburu dan cepat merajuk. Masalah akan timbul bagi mereka yang suka memendam terhadap sesuatu yang mereka tidak puas hati.

Mereka akan ‘meletup’ pada suatu hari. TETAPI kamu jangan sama-sama meletup. Kamu juga jangan lupa dalam diri kamu wujud satu sifat kepimpinan untuk menyelesaikan masalah yang timbul dalam keadaan yang terkawal .Cari sebab mengapa ia terjadi dan bawa berbincang. Ditahap ini kesabaran, toleransi dan komunikasi amat penting.

Lakukan dalam keadaan ketika mereka sudah ‘sejuk’. Mungkin kamu juga boleh ‘cool’kan diri kamu dengan berfikir secara positif contohnya mengapa mereka cemburu. Itu kerana mereka SAYANGkan kamu!

About these ads

35 responses to “Rahsia Menambat Hati Perempuan

  1. wah..rahsia menambat hati perempuan (^_^) bagusnye info ni

  2. saya setuju dengan rahasia menambat hati perempuan diatas.karna pada dasarnya wanita ingin dimengerti.

  3. salam perkenalan dear haniey ~ dj ~ semuga sentiasa sehat.

  4. BTUL TU……..!!!!!!!, seharusnye jejeka wajib membaca artikl ne…

  5. Artikel ni memang bagus dan diharap kaum lelaki lebih memahami wanita…

  6. seronoknye kalau semua lelaki macam nie..memahami dan mengerti..lagi seronok klu my boy yang bace..xdelah slalu makan hati dengan die..

  7. mank b’tul………cewe’ alg snang klo dperhatikan…………tp….. g mutlak dong evry time si doy trus yang harus dperhatikan…………….
    lyt jg donk, kapasitas qT sbagai seorang cowo’ yang ja butuh perhatian da cewe’x
    tp yang penting, saling perhatian lah n keep uR Love , n believe in GOD….
    OK?????? gUD luck cezzzz. Gbu

  8. SEMU WANITA MEMANG BUTUH PERHTIAN, TAPI JANGAN SEKALI-KALI KAMU TERPERANGKAP DENGAN KELEMBUTAN-2 SEORANG WANITA, KARNA WANITA
    JAMAN SEKARANG TIDAK HANYA MENCINTAI HATINYA, TAPI JUGA MENCINTAI
    HARTANYA

  9. memang smuax itu mang bner tapi wanita sekarang jarang melihat hati lelaki tp lebih melihat apa yg dipakai oleh lelaki…

  10. saat ini mngkin dunia sudah terbalik,tidak jarang ce yg mempermainkan co…like my story….pertamax aq emang g begitu sayang ma tu ce tp setelah lama berjalan a jadi tegila-gila ma dy.tp pada sat aq udah bener2 sayang ma doi eeee doi mALAH MINTA PUTUS…

  11. alah,, trik semacam itu sudah basi, you ga usah pakai cara itu..
    ada cara yang lebih tepat untuk menambat wanita, dibulan oktober nanti tanggal 10 bukalah situs
    sangatpenting.com

  12. alah beri penuh perhatian nanti pijak kepala pulak…ngada²….lagi kalau ader ramai kawan lelaki….aksen abiz ler…

  13. Cew jman skrg sgt jauh bda,klo diberi prhatian mlah mkan hati.

  14. Hehehehe.. tips yang baguss..

    Saluut.. ^^

  15. bagus gw suka ko.
    gw cuma mo kasih tambahan
    bagi wanita
    CINTA ITU BAGAIKAN KENTUT
    DITAHAN MENYAKITKAN
    DIKELUARKAN MEMALUKAN
    :>

  16. oke..ku suka…..,tapi bagi aku itu masih belum cukup….wanita tu susah ditebak

  17. kenapa ia meniggalkan aku …. aku masih mencintainye .. selalu lelaki klau dah maen dgn awek klau putus tk kesah .. tp aku knp tk blh buat mcm 2

  18. ngak tau lah.. ajak nikah ja. klo mau baru tips diatas di jalankan bagus.. klo belum.. ups kita dah banyak korban,, eh bisa kita ditinggal.

  19. semua diatas ni penipu,mana ada cinta,cinta sesama manusia tu dipanggil fitrah tapi cinta pada tuhan itu adalah seasli aslinya erti cinta..

    • hai is..1st aku nk bgtau klau ko alim sngt xyah la bce artikel2 cmnie..nsihat nie bleh pkai ape c0z smue mnusia p0n nk ad psangn n Allah ttap n0 1 tp as a man we have a rnsponsibility to take care of women,,

  20. kira2nye bleh than jgk la c0z mybe wnita akn trsntuh bile dmngerti…chow3

  21. SAYA BEN DARI SABAH SAYA ADA KESULITAN PASAL WANITA SAPE ADE TIPS LEH G TAU AKU NANTI AKU TRADE NGAN ILMU SILAT DAN ILMU PERIBADI KU YM AKU jenerel1 ADD ME FOR MORE INFORMATION AND TO CHAT WITH ME>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  22. ppuan ni kdg2 ibarat rama2,mkin kt nak dkt mkin dia pergi,mkin kt jauh,ia sentiasa nak dkt kt. ppun kdg2 perasaannya ssh utk kt fahami,tlalu ego.nanti bila dilayani mulalah nak pijak pala..rs kt turut katakan. tp hati kt ni,ada dia layani.

  23. sya strma kta2 2…mmg wanita pndang 2…

  24. bagus siak…banyak aq dpt……thx…

  25. sipppp..
    comment juga blog q yach..^_^

  26. boleh tahan..nie mest banyk pengalaman an?

  27. mantap rahasianya nih thxx yaa yang upload;)

  28. pokok pangkal kene memahami antara satu sama lain.yg jadi masalah ialah apabila salah seorg diantara kamu (lelaki/perempuan) mula mencari salah pasangan masing2.

  29. boleh la pakai gak tp kalau nk bebincang pun pompuan keras hati gak camne?

  30. nak tanye..awek aku seorang yang kuat marah..die selalu guna tangannya ketika marah..aku sentiasa maafkan dia..aku sentiasa beri nasihat supaya die berubah..apa lagi yang harus aku lakukan untuk melembutkan hati dia..aku takut kehilangannya..:((

  31. terbaik artikel ni :)

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s