Rahsia Kasih Sayang Berdasarkan Bulan

Januari
– Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan
– Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati
– Sukar setia pada yang satu.
– Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya
– Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
– Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
– Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya
pasangannya cemburu terhadapnya.
– Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
– Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11.
– Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.

Febuari
– Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan.
– Amat hormat kepada pasangan.
– Amat suka memikat pasangan.
– Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
– Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
– Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu)
– Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
– Kurang beremosi terhadap pasangannya.
– Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
– Pasangan ideal: Lahir bulan 5,9,10,12

Mac
- Mudah menawan hati pasangannya.
– Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
– Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
– Sangat baik dalam menjaga perhubungan
-Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
– Persaan cemburu yang minima.
– Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
– Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
– Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
– Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.
– Berprasangka terhadap pasangan.
– Pasangam Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12.
– Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.

April
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan.
– Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
– Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
– Sentiasa ingin diberi perhatian.
– Amat cemburu dalam perhubungan.
– Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
– Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
– Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
– Romantik dan terlalu romantik
– Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
– Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
– Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap ‘hamba cinta’ seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha.
– Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2
– Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini.

Mei
– Amat mudah jatuh cinta.
– Baik dan jujur dalam perhubungan.
– Pandai menarik hati pasangan.
– Perasaan cinta yang mendalam.
– Mudah untuk dipujuk.
– Kurang suka untuk sentiasa bersama.
– Mudah menerima cinta seseorang.
– Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
– Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
– Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control)
– Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
– Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
– Ambil berat dalam menjaga hubungan.
– Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 6, 9, 10, 11

Jun
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
– Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
– Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
– Cerewet dalam hubungan.
– Selalu beremosi.
– Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
– Cepat rasa bosan dalam percintaan.
– Kurang yakin dalam perhubungan.
– Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
– Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
– Dahagakan pujian dari pasangan.
– Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.

Julai
- Amat suka didampingi pasangan.
– Sukar dimengerti oleh pasangan.
– Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
– Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
– Amat menghargai kesetiaan pasangan.
– Mengambil berat dan mengasihi pasangan
– Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai,
– Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
– Suka merajuk dan dipujuk.
– Setia terhadap pasangan.
– Suka mendengar dan tidak suka membantah.
– Cemburu terhadap pasangan.
– Suka menilai dan menjaga perhubungan.
– Pasangan Ideal: Lahir bulan 4, 6, 7

Ogos
– Tidak serius dalam perhubungan
– Mengambil mudah dalam perhubungan
– Kesetiaan di ragui.
– Pandai memujuk pasangan
– Suka memimpin pasangan.
– Romantik, Pengasih dan Penyayang.
– Kelam kabut dalam perhubungan.
– Sering bertukar pasangan
– Sukar mencari pilihan yang tepat
– Sangat sensitif dan tahap cemburu yang minima.
– Mudah meluahkan kat cinta pada sesiapa yang berkenan.
– Pasangan Ideal: Lahir bulan 1, 6, 10, 12
– Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir dalam bulan ini.

September
– Bersopan dalam hubungan
– bertolak ansur terhadap pasangan
– Suka mengkritik pasangan
– Sangat prihatin terhadap pasangan
– Sangat sensitif dan emosi
– Pandai memahami pasangan
– Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
– Amat memilih pasangan
– Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
– Mudah simpati dengan perasaam dan masalah pasangan.
– Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 3, 6,8,11

Oktober
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
– Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
– Sopan terhadap pasangan.
– Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
– Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
– Sukar menerima pandangan pasangan.
– Emosi yang mudah terusik.
– Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
– Cemburu dan terlalu cemburu.
– Romantik
– Memahami pasangan.
– Pasangan Ideal: Individu ini ramai pasangan yang sesuai dengannya 1,2,4,5,8,9,10,12.
– Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini.

November
- Banyak helah dalam menghadapi pasangan.
– Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
– Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
– Degil dan engkar dengan pasangan.
– Tidak suka dikongkong oleh pasangan.
– Mudah ambil berat terhadap pasangan.
– Tidak menghargai perhubungan.
– Sambil lewa dalam perhubungan.
– Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung.
– Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
– Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan.
– Kurang bersama dengan pasangan.
– Pasangan Ideal: 4, 7

Disember
- Pemurah terhadap perhubungan
– Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
– Tergesa-gesa dalam perhubungan
– Suka didampingi oleh pasangan.
– Benci dikongkong.
– Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)
– Suka mempengaruhi pasangan
– Curang dalam percintaan.
– Kurang berkerjasama dengan pasangan.
– Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru
– Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.
– Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12.

About these ads

42 responses to “Rahsia Kasih Sayang Berdasarkan Bulan

  1. ade yg betul, ade yg x betul…
    semua terpulang kepada individu itu masing2…
    jadilah yang terbaik! :)

  2. Mac
    – Mudah menawan hati pasangannya. (mcm tak jer)
    – Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya. (ya..betul)
    – Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati (tak la jgk..brani skit)
    – Sangat baik dalam menjaga perhubungan (hmm, ya la kot)
    – Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai. (yup, tepat)
    – Persaan cemburu yang minima. (woo… salah ni)
    – Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya. (betul2)
    – Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras. (ni betul jgk)
    – Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan. (kadang2 lar)
    – Suka menuduh melulu tanpa usul periksa. (mayb.. jarang2)
    – Berprasangka terhadap pasangan. (yup.. susah nk hilang sifat ni)
    – Pasangam Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12. (yes.. kena!)
    – Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini. (tak tau lak)

    Dan rasa2 manusia lahir dalam bulan 3 ni cepat percaya pada orang…

    Ape pun, tu pada diri aku lar…

  3. peh, dasat btl utk bln 12 nyer……dh lh aku nye bf bln 12……………isyk2….mintk2 x btl lh….

  4. assalamualaikum,,
    eheheheh
    kene nilai sendiri baru leh tahu betul ke x>>??
    :D
    aii macam²

  5. tolong…tolong…..tolong laki den bulan 12…..tp ade laa sket2 perangai nye mcm 2.. Ya Allah selamatkanlan hamba mu ini.. Amin

  6. NO KOMEN.TERPULANG PADA INDIVIDU ITU SENDIRI…..

    BY
    INTAN

  7. yang ogos nye aku betoi2 x pueh ati….hahaha
    bnyak x betoi tu…
    aku ni laher bulan ogos…
    aku stuju dgn point 4,5,6,10 je….
    yg laen tu…
    mmg x betoi…..
    hihihihi…
    senyum2 slalu…

  8. sapa yg buat kajian ni??
    ade yg betoi..
    ade yg tak betoi..
    ape2 pun..ukur baju di badan sendirik..
    dah le aku dgn bf lahir pd bulan yg sama..
    mcm2 lah u all ni..

  9. ader tul ader jgk xbtul….yg pasti..jgn la pecayer 100%..nti jd khurafat lak

  10. wow..bestnya saya lahir bulan Ogos sepadan dengan
    bulan Oktober.. sesuai gitu??? Aminn

  11. blan jun baik2 jer………….hehehehehe ntah la leh caye ke x…………

  12. hai aku bulan ogos tau………yg baik2 yer la 2 kut.

  13. kdg2 ley la caye tp x sume la cam 2

  14. aku bln jun d yang betool mmmm….entahle..

  15. arrrrrrrrrrrrrrrrrrrr pening mcm ade yg btol tapi tak kot..jodoh biasanya di tangan tuhan so reda je ar…tapi benda nie ade yang btol kot..entah malas aku nak pikir,,

  16. utk bulan 12, ada yg betul dan tak..
    tapi bab kawin lebih dari satu. hehehehehe.. syoknya..

    tapi takbleh nak percaya sume sgt. kalau ada betul la.. tapi sifat baik kekalkan dan sifat buruk jauhkan dan cuba ubah jadi baik..

  17. JODOH DI TANGAN ALLAH. MANUSIA HANYA MAMPU MERANCANG..

  18. just 4 fun its ok.but jngan terlalu percaya sangat k.klau de yang betul hanya kebetulan.

  19. wlpn ape pn, bulan 10-october- ttap bezzzz…. hehehee..

  20. BANTAHAN!!
    nape bulan 10 nye pasangan xde yg dr bulan 3??!!
    berat sebelah la !!

  21. tp betol la yg psl bulan 10 tu..
    super-duper best!!

  22. alamak!!! laki aku lahir bulan 12..klu betul la..xleh jadik nihh…nk kena siasat!

  23. Januari
    – Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan-ye betul tu, baru best camtu
    – Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati-yeszaaa
    – Sukar setia pada yang satu.-aku baru nk blaja jadi setia nih, da msuk 2 thun dh
    – Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya-ye, baru best camtu.hihi
    – Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.-ye betul laa, knpe ekk, lbih suka mnikmati keadaan sekeliling kot.
    – Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.-umm betul, santai je
    – Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya
    pasangannya cemburu terhadapnya.-ye..part ni bagusss
    – Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.-betulll, sbb aku suka budak2 dan bakal anak2ku
    – Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11.-pling slalu aku dpati than lma dan ngam adlh blan 4 dn 5
    – Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.-aku ni mmg chinese atau japanese look, cikgu skolah dlu ckp cam oshin. huhu

    bg aku yg lahir bulan satu, aku suka wat relaks je. suka santai, eksperiment n jln2 kt tmpt hjau2, pulau2.

  24. kawan aku yg lahir bulan 12 mmg nmpak gayanya camtu laa. adik aku pun!! sek baik aku kuar bulan 1. tma ksih mak

  25. utk bulan 12 tak bleh pecaya semua la.. malu la..
    bab kawin lagi 1 tu. org yg lahir bulan lain pun kawin gak kalu dah suka..
    jgn pecaya 100 peratus..

  26. heheeeeeeee… bulan 10 mmng super-duper… umm, aisyah pn nk tayer npe xde bulan 3…..?? mmng xde jdoh lar… huhuhu…

  27. bulan ogos tu macam suma tak betul je….

  28. AKU LAHIR BLN APRIL..MMG KENA SESANGAT..TP YG AKU GISO NI PAKWEA AKU BLN 12 ADEHHH..AWAT TERUK SGT..HMM MINTAK2 LA XBTL

  29. de lah sketttttt kene ngan persamaan aku,aku lahir bulan 11………..

  30. Disember
    – Pemurah terhadap perhubungan (setuju sangat)
    – Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama. (hem,,ni y kureng skit)
    – Tergesa-gesa dalam perhubungan (oh..absolutely not)
    – Suka didampingi oleh pasangan.(yes,,taw xper)
    – Benci dikongkong.(yup)
    – Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)(wah peluang baik ni hehehe)
    – Suka mempengaruhi pasangan (x jgk kdg2 terbalik)
    – Curang dalam percintaan. (ni yang xska ni..mana ada….kdg2 jer hahaha)
    – Kurang berkerjasama dengan pasangan.(salah ni saya rasa.)
    – Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru (bergatung kpd keadaan kalau awek cam hampeh better cari lain hahaha)
    – Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.(x jgk lah…tipu sunat byk lah)
    – Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12.(kalo 4 org sekaligus ok x?hehe

  31. yg aku punye 2 je btul…yg lain sume x btul.hehehehe

  32. aku punye feb sume t0l,,tpi aku xcye cgat ar mende2 ny,,juz 4 fun n enjoy..=)

  33. - Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.(btol 3x)
    – Sukar melukai dan memahami hati pasangan.(btol gak)
    – Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.( lg btol)
    – Cerewet dalam hubungan.(x taw la plak)
    – Selalu beremosi.(x btol)
    – Mudah merajuk dan mudah di pujuk.(lg x btol)
    – Cepat rasa bosan dalam percintaan.(rse2 btol)
    – Kurang yakin dalam perhubungan.(sgt la btol)
    – Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.(hmmmm..)
    – Elok untuk menjadi Ibu yang baik.(ntah..)
    – Dahagakan pujian dari pasangan.(x btol)
    – Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.(x btol gak)

  34. Pingback: Rahsia Kasih Sayang Berdasarkan Bulan « mahabbaqalb4W1

  35. I like this..””

  36. hai..aq bulan june..yg baek 2x tu..huhu..mang pun p’rangai q gi2..

  37. bagaimnapun…jika allah swt ingin ubah rmln ini ia akn ttp brubah jga…………

  38. semua tu boleh pakai,

    tapi tang kebanyakan xxx lahir dalam bulan ni suma tak boleh pakai. mana bukti? dalam dunia ni berjuta2 manusia sambut besday tiap2 hari, camana dia boleh claim orang sekian2 boleh banyak2 lahir dalam bulan yang sama?

    tak lain tak bukan nak glamer punya pasal, dia pun letaklah ‘research’ dia sendiri. konon lahh ini dia punya research. apa pun tak boleh

    kebanyakan melayu lahir dalam bulan 10? kebanyakan cina lahir dalam bulan 1? GILA RACISTTT GYAHAHAHA. pendek kata, line terakhir tu abaikanlah. takda makna langsung

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s