Tanda Si Dia Mencintai Kita

1)   Dia terlalu kuat mencintai kita

2)  Selalu ingin berhubung dengan kita

3)  Dia mengambil berat perihal kita

4)  Dia sanggup berkorban dan meluangkan masa untuk kita walaupun dalam keadaan terlalu sibuk sangat

5)  Dia cemburu bila kita bersama insan lain

6)  Jiwanya meronta-ronta bila tidak dapat bertemu kita

7)  Hatinya gembira bila dapat berhubung atau bertemu dengan kita 

8 )  Dia tidak menyakiti hati kita sebaliknya menyayangi kita dan menjaga hati kita sebaik mungkin.

9)  Memberi hadiah dengan penuh ikhlas dan kasih sayang 

10) Mudah tersinggung dan merajuk bila kita tidak menurutkan kemahuannya

11)  Susah untuknya berenggang dengan kita kerana cepat rindu. Jika terpaksa berjauhan, kerap dia menghubungi kita sampai sehari beberapa kali bertanya khabar dan ingin mendengar suara

12) Tidak kisah perbezaan umur. 

13) Sukar untuknya memarahi kita kecuali jika kita curang, berbohong dan keterlaluan 

14) Dia tidak peduli apa orang kata mengenai dirinya menyintai kita yang penting asalkan jiwanya bahagia dengan kita. 

About these ads

42 responses to “Tanda Si Dia Mencintai Kita

  1. ermmm….betul gak eh…

  2. sama mcm aku cinta kekasih aku………sayang sangat2…..sehari x jumpa mmg selalu call dia…

  3. sama mcm ana… sentiasa meluahkn rasa rindu walau sesibuk mana…….
    tanpa ku duga,,, dia ingin mengukuhkan lagi ikatan kami…
    ap yang kami harapkan kan menjadi kenyataan…
    Insyaallah……
    Doakan lah yeee…

  4. i pon suke kalau dpt laki mcm gini seh……..
    pernah lh satu kali…
    tapi kite break psl exam….
    but really bleh ckp lh he is very understanding…
    i hope dpt jmpe dier lagi…..

  5. ngn mak kita camnih ka agaknya..? ke kita tak sayang mak eh..?

  6. yea.. i with my hubby like that, ahaks… bile dia kat office, i kat rumah pun kitorang chating, dia jeles gak kalau kite chating ngan orang lain, kecuali kawan pompuan la… memang rindu sokmo kat dia.. saling merindu, lepas office memang tak sabar nak balik sebab rindu kat anak², kat mama nyer lagi la… ok.. hope you all happy always… ®

  7. gw bingung sama diriku sendiri.apkah suatu saat nanti ak bisa ga membahagiakan istri,karena selama ini ak masih ada yg kurang dalam diriku.

  8. mmg pown……kalau sehari tak jumpa kekasih mmg tak sah.sesetengah org tuu……….dia hanya mimpi je….sbb dia tak luahkan perasaannya terhadap org yg dia cintai.tak kira lah samada boy or girl.ada pulak yg demam sbb tak nampak dia dlm satu hari.teruk lah mcm tu……nasib baik lah saya tak mcm tu.ada ke sape2 yg pernah mengalami perasaan mcm tu

  9. q emang cinta kepada dia,q percaya m dia 100%.q g mau kehilangan dia, q pengen selalu dekat dengan dia dan tidak ingin terpisahkan dengan dirinya. oh,kau kekasihku yang pertama dan q sangat mencintaimu “walau aku jauh namun dekat lah di hati”. q sungguh kangen banget sama kamu sayan…..g. q saya……………..ng bg………………t dh m kamu cyx.

  10. emmmm…..bestnyer semuanya d sayang….lumrah percintaan segala keindahan itu ada di depan mata…….

  11. saya x tau la.ttg cinta nie.maklum la org x biasa cinta.kita x hensem ppuan pun x suke kata kan…///

  12. entahla….
    sayapn xtahu…
    coz my girl sejak kebelakangan ini asik menyakitkan hati saya je…
    boleh kongsi pandangan …
    sebab ape di besikap begitu….
    stuasi… dia skrg cpt cemburu, marah, dah x macam dlu bemesra..
    jarang col, msg pn sama, klu msg pn menyakitkn hati….
    hehehe…ada jawapan???????

  13. ha lg satu, bila tanya kenapa, kate saje..

  14. emm…cnte mmg memeningkan….kdg2 kte xtau pasangan kte nk pe…….. fedup!
    tp nsib bek der lman web ini dpt tamba pengalamn hehehe…..

  15. tol 2…sy ngan spesel bf sy jauh..b kat ganu sy kat perlis..kitorng knal time plkn 2006 pastu da lame x jumpa..walaupun jauh kami alwiz contact dalam 1 ari 2,3,4 kali gak la kami koling…rindu teramat sangat xtau la bile pat jumpa g…hope hubungan kami akan akan sampai ke jinjang pelamin….insyaAllah….

  16. ne mcm ne kalau kitya kenal seseorang itu tak lama tapi dalam diam-diam simpan perasaan dekat dia….

  17. ye ar…pakwe aku mmg ade la ciri2 kt ats 2 gk. tp xtau npe aku rse die x syg aku la. Korg bg la pndpt kt aku??

  18. my hubie bgt!!!!

  19. arap2 aku dpt isteri yg mcm 2…

  20. i love you all, my sweety in sidoarjo

  21. hurm,bila ckp ttg cinta ni adakala indah adakala sebaliknya.mcm sy dgn bf ktorg long distance relationship.dia kt trg sy kt melaka.mula2 smua indah lps 4bln ht sy mula ragu2 tp dia kata dia setia.sy stress smpi 3 kali mintak putus.tp dia tak terima.so skrg masih bersama cuma ktorg serah jer pd takdir.

  22. knape mst de perkataan cinta dlm hidop??
    pd hal kter akan nangis krn nyew…
    susa untk trime klo cinta x d bls…
    skt ssgt…tp smue yg tjd de hikmah..

  23. Sabtu,24 Nov 2007…

    aku men msj ngan kimin…
    ckp pnye ckp tbe2 msk bab kapel2…
    kimin: ko agk aku pnh ske kat org x??
    aku: mstilh pnh…kalu x pnh ko ni dh kre cm robot dh…xde prasaan…
    kimin: aku x thla die ske aku ke x…aku ni kalu ske kat org pyh skit nk ckp…
    aku: die??sape die 2??
    kimin: adela…watpe ko nk th…pntg ke bg ko??
    aku: ala…sje je nk th…x nk bgth dh…tp, bg r klu…
    kimin: klunye,dak 2 1 skul ngan aku…
    aku: laa…kalu 1 skul ngan ko,mknenye 1 skul ngan aku gak…sape?manela th aku bule tekelkn…hehe
    kimin: xpela…x pyh…

    Ahad,25 Nov 2007…

    aku men msj ngan am…
    am: ko x pi cs ke esk??
    aku: cs??watpe??
    am: ebal x ckp ke?die ajk aku pi cs…
    aku: x th pn…sape lg pi?liyana pi ke?
    am: ntah..yg pi aku rs ebal,aku…kimin x th lg…aku pjuk,die x nk pi…
    aku: haa…ckp pasl kimin…kimin ade ckp ngan ko die ske sape x??
    am: ade rsnye…ko x th ke??die kn ske kat ko…
    aku: haha…!ko jgn nk tipu…ko bkn bule cye…
    am: x cye dh…skg ni die nk pi cs sbb aku sbt nme ko…
    aku: tpula…aku x cye…
    am: x cye..tnyela kimin sndr…
    aku: eleh,ntah2 ko plan ngan die nk kenekn aku…
    am: watpe aku nk plan bab2 cmni…

    aku pn msj kimin…

    aku: kimin,am ade ckp ko ske sape…tp aku rs die tpu…die tpukn?
    kimin: die ckp sape?
    aku: adela…ko nk ckp x ko ske sape?kalu x,aku cye je ckp am…
    kimin: ko tipu kn?am x ckp pape kn?ko nk prgkp aku ae…
    aku: die ade ckp…tp aku nk tnye ko dl…
    kimin: die ckp sape?
    aku: die ckp ko ske aku…haa die tpu kn?
    kimin: cmne nk ckp ek??cm nila…kalu aku ckp ape yg btl sme je kalu ko cye ckp am kn…ske ht ko la nk cye ke x…
    aku: ko ni,,cbe ckp btl2…aku x phm ko ckp ape…aku nk cye ckp am ke x ni…??
    kimin: kan aku ckp,kalu aku ske kat org aku sush nk ckp…
    aku: bgth jela…kalu ye,ckp ye…
    kimin: okla…ye…huh
    aku: ha?ko biar btl??
    kimin: ske ht ko la nk cye ke x…

    aku pn blur2+t’kejt+knpius…

    aku: btl ke?bek ko pkir btl2…aku x yakin r ngan ko ni…ntah2 ko wat plan ngan am kn?
    kimin: ske htla diba…tp, aku nk th prasaan ko kat aku…
    aku: aku pn x thla…aku nga knpius ni…

    smbl tu aku msj am…

    aku: a’ahla,am…kimin ngaku…t’kejt aku…
    am: nape ko t’kejt?die ngaku ke?
    aku: t’kejt la…cam real seyh korg wat cte…haha aku ckp ko bgth aku…
    am: laa…nape ko ckp aku bgth…mati la aku…
    aku: biar ko mati…haha
    am: ko ske ke kat die…?
    aku: aku x ckp aku x ske die…tp aku ske die sbg kwn aku je…x lbh…
    am: ko ckp jela ko ske kat die…ko cm x knl sape die…
    aku: aku knl la…die ank imam…
    am: (tdo…)

    kimin: aku x pkse ko…kalu ko x ske…ckpla,aku x kesh…
    aku: (aku wat kptsn lyn je meka ni…kalu btl,aku ckp aku men2…kalu meka tpu,aku ckp aku pn tpu…haa)aku pn sbnrnye,aku rs ske kat ko tp aku wat2 x th sbb ko pnh ckp…jgn jd org prasan…
    kimin: kre ko ske kat aku ke?
    aku: ntah…
    kimin: ko nk ngaku ke x?
    aku: eleh…nk swoh aku ngaku…ko pn x ngaku…
    kimin: aku kn ckp,aku brt nk ckp kalu aku ske kat org…
    aku: (pyh btl mamat ni)aku ske kat ko…
    kimin: okla,aku pn ske kat ko gak…
    aku: (t’bahak2 aku ktawe)hbs,ko x nk aku jd pape ke?
    kimin: jd ape??ko jd org,dh kre ok r…ko nk jd ape??
    aku: jd org je ke??aku nk jd org yg b’gne…ko x nk jd pape ke??
    kimin: jd ape?aku nk jd orgla…
    aku: ko nk jd org je ke…x nk jd pape??
    kimin: ko nk tnye ape sbnrnye…pasl bab ni ke…pasl cte2 aku ke…matlamat hdp aku…
    aku: (dh kenape tbe2 aku nk tnye matlmt hdp ko n cte2 ko…aiyoo)pasl bab ni la…
    kimin: ooh…aku x th ko nk tnye ape…ko tnye jela…ko kn b’pglman…
    aku: xkn aku nk tnye…aku kn pmpuan…
    kimin: abez,aku x phm ko nk tnye ape…
    aku: (lpe plak aku yg die xde pglman…huhu) okla,ko nk aku jd makwe ko x?
    kimin: haa…cm tukn sng…aku mane th…ko agk cmne??
    aku: mane aku th…
    kimin: tpkn diba…nape kene kapel??aku x phm r…kalu jd kwn je x bole ke??ape bezanye…
    aku: aku tnye jela…mstla ade bezanye…tp kalu ko nk kwn je…okla,,kwn je…aku pn rs kwn lg bez…
    kimin: btl…kwn lg bez…

    pas tu aku gado ngan akak aku sbb aku x kejt die bgn…huhu so.,aku x rply msj die…

    Isnin,26 Nov 2007…

    tbe2 aku rs srba slh plak…cm real je meka ni…aku dhla men2 je…lgpn aku mane reti nk tolak org…huu
    aku asyik tnye die’btl ke ko ni?”ko dh pkir btl2 ke?’
    die pn asyik tnye aku ape prasaan aku kat die…’
    tp aku asyik ngelak je…sbb aku men2…huhu

    Selasa,27 Nov 2007…

    kimin: diba,aku nk mintk maap sgt2…sbnrnye aku memg ske kat ko…tp ske sbg kwn je…ni sume am yg plan…aku lyn je…
    aku: aku dh agk sbnrnye…aku pn lyn je korg ni…nsb bek korg men2…sbb aku pn men ckp je smlm tu…aku pn ske ko sbg kwn je…hihi
    kimin: kalu cm tu legala aku…

    kami pn kmbali normal…haha
    lgpn aku slalu ktk kimin tu…
    xkn tbe2 nk jd cmni plak…
    cm plik plak aku x ktk die…rs len mcm…hehe
    cm papela meka tu…
    bgitula ctenye…

    p/s:yg dlm kurungan tu aku ckp dlm hati je…

  24. akumm..hm…mmg btol apa yg ttulis kat ats 2…ada jgk btol.cam blak aku…cmbru xbtmpat…kdg2 krap bgado…pas2 bebek kembali..aku syg sgt2 kat dia..:’>pepn doakn kami kekal bsma

  25. oh lagi 1 apa yg dibri kat atas mmg ada kena nagn dia…,slalu amek brat ttg aku…jaga hati aku..dia mmg bek owgnya..len dri yg len..pepun truskan bikan pndpat…hmmm

  26. hmm..sume siri2 lelaki aku ada dalam 2 ..dia memang terlalu menyayangi diri ini dan terlampau obsesi terhadap diriku.alhamdulillah..setakat ni tiada masalah curang dlm hubungan ktorg..

  27. Pingback: Zemam’s Weblog

  28. wahhhhhh… sama lah cam baby ngan pakwe baby… kami selalu sama2… kalau x jumpa, handfone 24 jam ada kat tangan.. harap dapat kekal sampai bila2….
    doa lah yer…. hihi.. salam…

  29. i love him!!!!!!!

  30. dun know what 2 say. juz hope he luv me like i luv him! may Allah bless us. insyaAllah.

  31. memang seronok apabila kita dicintai seseorang,susah nak dapat lelaki yang betul2 cinta dan setia kat pom skung nie,jadi hargai lelaki yang memiliki srmua sifat di atas,kalau anda menolaknya anda ibarat membuang permata yang berkilau,,,,mesej nie khas wat pom….

  32. memang sronok klu brcnta..
    tp bla msanye…
    mla la…
    xbest.
    asyk2 brgduh…
    xhbs2 cmburu..
    tp…
    cmburu 2 kan nmanye syg…

  33. Pingback: Mizi12 » Blog Archive » Petua…

  34. sume kategori ni ade kt bf aku,,jd x sia2 la aku tok nk becinta semula,,hahaha

  35. erm..ade ckit btol la…
    tp,bnyak gak kraguan..huhu~
    cz,zmn skang nie laki or pmpuan sme jer…
    ikhls cam2,xikhls pown cam2…
    huhu..

  36. wuaaaaaaaaaaaaa…dlu da r mamat nie mnat kt ak..tp ak jual mhl sgt ngn dy…tp skang nie x surelah prsaan dy…nway i still love him…

  37. ermmm…tak tau nak comment ape lah..tapi yang nyata sikap ak exactly sama macam kt atas tuhh…ak memang sayang bangat kat dia…cinta bangat pai kan aku takut kejilangan dia…but then just let time decide for us..

  38. emmm…bertuahnya wife dia kan…aku tak dipedulikan…wife dia disayang-sayang…aku cemburu???taklah..tak patut cemburu..sebaliknya aku doakan agar mereka berdua kekal hingga akhir hayat..

  39. semua tipu jer

  40. aku ske tgok monyet cinta…x yah nak jadik per2…kurang masalah zina

  41. kenapa mcm 2??separuh jiwaku pergi……………

  42. Sume yg dsnaraikn ad kat gurl aq..100% wlaupun dy jauh ngan aq..
    Tp kan klau aq xpat syg dy,adkh aq nie jhat?Or sje nk men kan dy?

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s