10 Ciri Lelaki Kasanova

1. Di awal perkenalan, si dia menjadi insan yang paling mulus. Apa sahaja yang kamu mahu semuanya akan di penuhi. namun harus di ingat semua itu hanya mampu bertahan tidak lebih sebulan.  Sedikit demi sedikit si dia akan menunjukkan taringnya

2. Sentiasa kemas dan perwatakannya seperti berada, tapi sebenarnya poket kosong.  Kalau ada pun cuma untuk buat pelaburan memikat kamu di awal perkenalan kemudian duit kamu pulalah jadi mangsa

3. Lelaki kasanova tidak pernah patuh pada janji, tengok sahaja setiap kali kamu keluar dating.  Siapa yang akan sampai dahulu.

4. Sering beri pelbagai alasan apabila kesilapannya dapat dikesan.  Lebih jelas lagi dia juga sering mempersalahkan orang lain atas kesalahanya sendiri.

5. Mementingkan kekemasan diri dan pakaian yang dipilih juga bukan calang-calang jenama. Maklumlah nak memikat ramai mangsa.

6. Baru kenal tidak sampai seminggu sudah berani mahu sentuh-sentuh di bahagian yang sensitif.  Sengaja mahu menggoda kamu untuk pergi lebih jauh.

7. Apabila keluar dengannya, sia selalu tunjuk macho depan kamu. Ada masanya dia akan menegur perempuan lain dengan ramah di depan kamu. Kononnya mahu buktikan pada kamu si dia tidak curang di belekang kamu. tetap dia memang peramah dengan semua orang.

8. Selepas sebulan berkawan, si dia berani minta wang untuk di pinjam. tanpa sengan silu si dia memintanya daripada kamu.. Ha… alasan yang diberikan untuk meminjam itu mmg konkrit dan silap-silap hari bulan kamu akan termakan dengan kata-kata manisnya.

9. Lelaki kasanova biasanya mempunyai paras rupa yang agak tampan sebab itulah perempuan muda cair dan jadi mangsa. jangan mudah percaya pada wajah tetapi percayalah pada hati.

10. Jarang bercerita tentang keluarganya apatah lagi mahui membawa kamu berjumpa ibu bapanya. Ini sememangnya perkara yang sering berlaku. tetapi harus di ingat juga ada kalanya mereka ada mengajak tetap ajak ajak ayam sahaja. Mulut kata ya dalam hati tidak.


Panduan Memikat. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Doa Pengasih
Rahsia Doa Pengasih. Keterangan lanjut, sila klik sini.

About these ads

22 responses to “10 Ciri Lelaki Kasanova

  1. saya suka banget sama khlil gibran,apalagi kata2 ttna cinta…
    menyyat hati juga dlem banget

  2. he3.mcm tu ke.nsb baik pak we balqis xda lak ciri2 mcm tu.alhamdulilah….10 tahun couple xda lg mcm tu.

  3. sering – sering lah begitu emang saya takun. yang hancur bukan tubuh ku tapi tubuhmu , kalau uang habis bisa di cari tapi kalau Virgin dah melayang nga bisa di oprasi lagi

  4. Suelyza_iris88

    LELAKI KASANOVA is LELAKI BUAYA TEMBAGA…
    hmm..aku pernah terkena..
    dari 10,mgkin 3 ada kot dr ciri2 kat atas nih..
    hmm…

  5. sy pon dah kena….die nie memg keja ok.yer la polis kn..die nie ckp jer sayg kte tp bile dah bosan die blah gtu jer…erm..truk btol..lg 1 ade ker die kate sy yg wat x elok kt die…

  6. bnyk laki truk skrg ek..

  7. Hmmm, menarik.. tapi agak sulit dimengerti bahasanya. :D

  8. EHEHEHEHEHEHEHHEHEHE
    KALO LELAKI KASANOVA……….PEREMPUAN PLAK MCM ANE??????????
    TP KALO LELAKI X KASANOVA MCM ANE NK PKT GDIS YG DMINATINYA?????
    ALMAKLUMLAH KN CEWEK2 ZAMAN SKARANG MATA DUITAN. SUKA PD LELAKI TANPANLH, MACOLAH,ROMATIKLH…………….BLA DH ROMANTIK MAKA SETAN ATAU IBLIS AKAN CUCUK LAIN…………TP TEPUK SEBELAH TANGAN X BERBUNYI KN??????????????????????

  9. sa adalah play boy tapi swatak agak sama cuma mau cewek yang lawa ja ahahahhahahahahahah

  10. em………………………………

  11. Memang kita harus membutuhkan pengatahuan sebelum menghadapi kekasih yang kita jatuh cinta kepadanya, terutama yang masih beginner (pemula, atau first love)

    Meemang tips cinta ini banyak sekali yang aku baca, tetapi tentang mengendalikan sifat cewek ada gk yahh. Supaya pacarku Ketika Kukatakan Tidak. tidak sakit hati…

    Begini ceritanya….

    pacarku pernah minta sesuatu, ia minta A aku kasih A, trus berubah pikiran minta B a Aku kasih B, na lalu dia bilang klo dia sebenarnya minta A…. sebel banget nih.. gimana jalan keluarnya yah…plisss

  12. lelaki mmg bgitu…
    dasar buaya darat.satu pun x blh percaya!!!!
    para wanita kt luar sana,jgn terlalu pasrah dgn kaum adam cuz ramai yang dah rosak akibat pgaruh dadah,jnayah,& so on…

    • gemini jngan angap semua laki mcam tu..xsmua laki mcam tu tau…stgah laki hati nya elk stgah laki hati nya busuk yg sngup bt hti prempuan yg sngt merana tau…….

  13. jgn salah kan laki yg kasanova… salah kan pompuan yg tidak penyabar…

  14. hmm..kalau nak jmpa zaman lelaki setia zaman sekrang nie susah…org perempuan setia dia main kayu tiga

  15. Pingback: Hampir Gila kerana Perbuatan Sendiri | Penderitaan seorang Kasanova | UpProfits Blog

  16. aku penah kena sekali dgn lelaki yg dianggap kasanova ni JW,baru2 ini,br seminggu ja kenal ,da berani pegang2,..dala penipu,

  17. aku penah kena sekali dgn lelaki yg dianggap kasanova ni JW,baru2 ini,br seminggu ja kenal ,da berani pegang2,..dala penipu, biasa org keja law..pandai bkata2,berbelit2,teruk..

  18. Perempuan yang mudah jatuh cinta yang selalu kena…..
    Jangan perasaan diri itu SANGAT popular…

  19. aq pon pernah terkene knpe lelaki nie nk kne kn pompuan je lelaki nie sial lh nmpk je tmpn tpi hty jahat yg amat…………

  20. saya suka banget sama khlil gibran,apalagi kata2 ttna cinta…

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s