Tanda kekasih curang

PERNAHKAH terfikir orang yang kita sayangi mula berubah hati? Jika sebelum ini dia kerap menghubungi bahkan sentiasa punya masa dan bersedia membantu, kini segalanya sudah berubah.

Ramai yang sering mengandaikan kekasih yang dicintai tidak akan berlaku curang. Namun, tahukah bahawa sudah lumrah alam manusia menyukai dan lebih tertarik kepada sesuatu yang lebih baik daripada yang sedia ada?

Lantas, insan paling rapat dengan diri pun tidak boleh dipercayai kesetiaannya 100 peratus. Kita mungkin mencintainya sepenuh hati tetapi adakah si dia juga begitu atau hanya berpura-pura?

Berikut keadaan yang mungkin boleh dijadikan panduan untuk mengesan si dia mula ‘memasang’ yang lain atau petanda awal mengesan kecurangan pasangan:
 

  • Asyik resah melihat jam tangan apabila bersama anda.
  • Lazimnya anda dan si dia menghabiskan waktu yang lama bersama. Tetapi sejak kebelakangan ini, si dia asyik resah apabila bersama anda dan sesekali menjeling jam tangan seolah-olah ada hal lain yang lebih penting.Si dia juga sering mengejar masa sehingga anda sanggup ditinggalkan berseorangan kerana kononnya ‘ada masalah sedikit’.

    Jika situasi ini sering berlaku, anda patut berhati-hati kerana mungkin si dia berjumpa dengan kekasih lain dan anda hanya dijadikan ‘kekasih gelap’ atau sekadar di pinggiran.

  • Tiba-tiba saja mengadu sakit ketika bertemu janji dengan anda.
  • Asyik bertemu janji dan berseronok, tiba-tiba saja si dia mengadu sakit dan ingin pulang awal ke rumah.Ada-ada saja sakitnya, sakit perut, pening, lenguh kaki atau rasa hendak demam serta pelbagai alasan sakit sedangkan sebelum ini anda melihat dia sihat dan tidak menunjukkan sebarang tanda untuk jatuh sakit.Apabila anda menawarkan diri untuk menghantarnya ke klinik atau pulang ke rumah, dia menolak bersungguh-sungguh dan ingin pulang sendirian.Kemungkinan dia tidak sakit tetapi mencari alasan untuk melarikan diri daripada anda.

  • Kerap menolak pelawaan anda untuk keluar bersama.
  • Jika dulu, si dia ceria apabila anda mengajaknya keluar sama ada menonton wayang, makan atau sekadar bersiar-siar, tetapi kini dia sering menolak dengan 1,000 alasan.Jika si dia keluar pun setelah puas dipujuk dan dirayu. Situasi ini mungkin disebabkan si dia sudah bosan dengan anda dan ingin meninggalkan anda.

  • Menjadi panas baran dan sering mencari kesilapan anda

    Si dia berubah sikap daripada seorang penyayang menjadi pemarah. Kesilapan anda yang paling kecil pun seolah-olah besar baginya dan anda sering dimarahi walaupun di depan orang ramai.Walaupun anda cuba sedaya-upaya mengelak melakukan kesilapan, si dia tetap cuba mencari kesilapan anda. Paling teruk jika si dia sudah tidak segan-silu menengking atau memaki hamun anda disebabkan perkara kecil ataupun kesilapan yang tidak disengajakan.Jika situasi ini berlaku, lebih baik anda meninggalkannya kerana sudah jelas dia sudah tidak lagi menghargai anda sebagai kekasihnya.Mungkin si dia sedang mencari jalan untuk mewujudkan kebencian anda terhadapnya dan berharap anda akan meninggalkannya. Tidak guna merayu lagi kerana layanan buruknya hanya menyebabkan anda menderita.

  • Sudah tabiat pasangan bercinta, suka membelek-belek telefon bimbit pasangannya tetapi si dia tidak membenarkan anda memegang apatah lagi membelek telefonnya.

    Jika si dia jujur dan ikhlas dengan anda, sudah pasti dia membenarkan anda melihat kandungan memori telefon bimbitnya sama ada sistem pesanan ringkas, nama pemanggil mahupun simpanan nombor telefonnya.Dia tidak akan berasa takut atau bimbang kerana kejujurannya pada anda. Namun, sekiranya dia berkeras tidak mahu anda membelek telefon bimbitnya, anda patut berasa curiga.Pada awal percintaan, si dia asyik menelefon anda sehingga berkali-kali dalam satu hari. Sentiasa mengambil berat dan menelefon walau untuk bertanya sudah makan atau belum.Jika suatu hari tidak mendengar suara anda, pasti si dia resah. Tetapi sekarang dia tidak lagi rajin menelefon dan ada kalanya tidak menelefon anda langsung.Anda pula yang terpaksa menelefonnya dan kelihatan terdesak! Apabila ditanya ada saja alasannya dan paling popular ialah sibuk.
  • Tidak lagi rajin menelefon anda
  • Situasi ini menunjukkan dia tidak lagi berminat dengan anda dan mungkin hanya akan kembali menelefon anda apabila ada kepentingan lain.

     

    About these ads

    84 responses to “Tanda kekasih curang

    1. Ada benernya..
      Tapi kemungkinan itu teramat sangat banyak..
      Mungkin pacar kita emang punya kesibukan lain,
      atau lagi ada masalah apa dalam hidupnya,
      yach banyak kemungkinan lah…
      Kalo udah gini ya mending ditanyain aja heart2heart ama pacar, pasti ada sesuatu yang terbaik….

    2. Setiap sesuatu berlaku itu pasti ada hikmahnya. Sama ada kita memperolehi yang terbaik atau terburuk. Ini bergantung kepada apa yang kita telah dan sedang lakukan.

    3. aq ngga setuju dengan anda coz aq yakin bahwa dia ngga bakalan hianatin aq. biarin dia berpetualang mencari yang tarbaik untuknya. toh aq yakin bahwa aq yang selalu ada di hatinya dan akan tap kembali ke aq, krn klu tidak, aq lapor di pa hansip n aq suntik mati, biar tau rasa.Ei satu lagi dia ngga bakalan macem2 salx sebenarnya dia itu bae jadi ngapai juga ya aq khawatir.ok bos

    4. yup..stuju sgt dgn point2 tanda di tinggalkn tu…kita hanye merancang,tp tuhan yg akn menentukan segala2nye…org yg terlalu sygkn kita blum tentu or blum pasti tidak akan tinggalkn kita..so,be carefull n trimelh sumernye dgn hati yg terbuka..life must go on…

    5. saya suka dan tips ini…panduan utk gadis2 yg selalu tertipu dengan cinta. klu jatuh bangun dan fikir positif.selalu ckp kat diri diri yang kita mampu hidup tanpa dia.

    6. ada benarnya tuh..

    7. trima hakikat dan sedarlah siapa kita nak mempertahankan rasa sseorg pada kita..
      yakinlah semua yang berlaku msti ada hikmah yang tersembunyi..

    8. kadang2 sy rse runsing n curiga…….tp apabila sy mnanyakan dia,seolah2 jwapan atau alasannye sperti bnar…..aku syg pdanya hinggakan apa yg die ktekan aku mmpercyainya………………………..apalah hrus aku lakukan!!!!!!!!!

    9. erm… mgkin ada betulnya …. cm bertepuk sebelah tgn… right…

    10. kalau kekasih kamu curang baik tinggalkan aje la nanti tambah sakit hati….!!!!!

    11. saya setuju dengan isi bcan ditas,krna saya sudah mengalaminya….
      jika pasngan anda seperti di atas ya ditanya dunkz maslah pa,n cari jalan keluar
      jika tdk jelas PUTUSIN AJA…………………………………………..

    12. apabila kekasih kamu curang…
      pecayala kita akan dapat merasa sesutu yang tidak enak disanubari kita…..
      perasaan itu akan timbul sekiranya insan itu amat kita cintai dgn setulus ikhlas…..
      i belive dat i saying…..
      b’coz i dah 2 kali melaluiny…….
      d most important trust ur heart whteva u feel…….
      almost its truth…..

    13. memg kita tau die curang tp si dia xnk mengaku….sampai kita yang patt ckp yg kite nk putus…dengan itu die akan ckp kite yg punca hubungan ini putus kn….

      • i mmg stuju ckp u..
        i slalu kena mcm tu..
        ble i rs dier curang i minta clash..pastu dier nk slhkan i sbb i yg nk putuskan hub tu padahal mmg dier salah..biasela lelaki mmg x penah nk ngaku slah..ego sgt2…

    14. sb tu tme cari tu kene tgk elok2..mate kne bukak luas2 hehe

    15. bila die cri slh kte,x smstinya kte curang….. mybe die juz cri excuse 2 tuk kpntingan die sndr……………………………………………………. makanye,jaga2 dong sama cowok yg gitu 2……………ati2 ya….huhuhuhuhu……..

    16. ADA GA BENER Y,TP ADA BENER Y JG MLES W KASIH PENDAPAT SOAL Y KGAK PENTING TAU KLO DIA CURANG Y KITA CURANGIN LG SAMA KN

    17. BOSAN DAN BERJAUHAN BOLEH SEBABKAN SI DIA CURANG…

    18. ada hikmah disebalik yg berlaku. tabah kan hati. buat bodoh jer kalu dia nak break. jgn nmpak bodoh. tapi jgn mengata or mengutuk dia. biarkan dia. tuhan akan balas balik. biar dia menyesal!!

    19. di dalam al-quran Allah s.w.t telah b`firman ;”lelaki-lelaki yg baik adalah utk perempuan-perempuan yg baik dan lelaki-lelaki yg jahat adalah utk perempuan2 yg sebaliknya.”

    20. xde lagsung ciri2 die curang..die ttp mcm biase..lgsung xtnjk kn sift2 curang die..
      tp die ttp mengecewakan apabila saya tau die curang di belakang saya..

    21. ermm………mb ad btolnya..ap pn sentiasalah berdoa pada tuhan..e2 yg seeloknya..

    22. tapi kan,bf i klu majuk die cam tue ape..x bermakna curangkan..klu nak curang tue mcm2 cara bole..lagi satu klu yg tetibe pakai hp sampai 2 bijik..ha…ape maknenye..
      klu i dapat bf yg curang,i takkan terkocoh2 cakap nak berpisah..i akan mintak katerangan die..n sebole2nye nak berbaik2 balik..ok x??hehe

    23. gf dah mula jarang sms, tak mcm baru mule2 kenal 5 bulan yang lalu, sms sering saya time walaupun waktu keje. Tp skrang ni lgsung dah sms lagi. tau2 dia berhubung dgn kwn saya..die luahkan perasaan cintenya pd kwn saya, apabila saya tau dr kwn saya sendiri gf saya tak mengaku…die sms kat saya hanya bile perlukan topp hsetnye aje.
      Pastu masuk satu kelab lain…saya dapat tau die juga meluahkan perasaan yang sama dgn org lain yang juga kawan saya…bila sy tanyakan dia masih tidak mengaku tapi bukti dah ade….no hsetnye disebar2kan pd ramai lelaki melalui kelab berkenaan…bile saya tanyakan akn hal itu die menuduh saya mencari kesalahannye dan memutuskan hubungan dgn saya….sy yang keciwa akhirnye….tp sya redha

    24. lo orang yang qt cyngi dah kaya gtu mw gmn lgi trma aj dh,toh lo jodh juga bkal blik lgi, z gk…

    25. Klau kekasih dah curang tu tinggal kan jer..
      “BAN” selamanya….

    26. yaaa…sy sokong pha yg d katakan d atas..sebab apa yg d katakan di atas semua benar dan sy sendiri melaluinya…

    27. yeap….mmg ada kebenaran sumer2 tu…sy tahu kerana saya pernah merasakan sebahagian drpd yg disebut….:-(

    28. my rship mmg weird…i dah dekat 10 bulan kenal sorg guy ni kt net…xpernah jumpe smpai ni…sbb kitorg jauh…cume call n webcam…sepatutnye jmpe bln12 aritu tp xjd…we’re very close but lately die mcm xok…slu ilang tbe2…kemudian dia akan muncul smule,n mintak maaf…paling lame pun seminggu kemudian buat lg…xtaula nape….tp hati xrasekan die curang…nk kata curang,bile die contct, die akan jadi mcm diri die yg dulu smule…on phone kt inet sampai 10 jam…malah penah 14jam…pas borak2,die tdo, i siapkan keje…stimes biakan je phone on n masing2 tdo…freela katakan…sampaila kejut die bangun tdo g keje…kalau betul die curang,nape die bole cmtu…on fon lame2 cmtu…mestila die risau nanti org call die ke…kan..betul tak?n diepun xpernah off handphone die setiapx cmtu….tu yg pelik tu…kalau die takut if ade gurl lain call,tentu die silent fon…tp x pulak…entahla…makin pening pale fikir….die pernah mintak putus sekali…i diam xcontct die pun pastu…sepatutnye die amik jela peluang tu tuk blah kan….tp xpulak….die contct i semula….so kitorg ok semule….kalau die ade org lain,nape die cari i semula…mase i sakit masuk hspital,die hari2 jaga i…wpun kt fon je…temankan i makan…malah bile muntah2 pun die temankan…sampai i siap makan ubat sume…sikit die xgeli pun…..kalau die sekadar main2,watpe die call jauh2 n bazir mase temankan i….entahla…pelik betul skrg ni….moga dapat bertemu may nnti…4 d 1st time….macamane nk buat ni…?dia kejap ok kejap x…kdg2 timbul juga rase fed up n mls dah nak layan die….tp….xbole tipu hati sendiri…..ingat pd die…pelik sungguh sume ni…rase cmni pd org yg kite belum pernah jumpe…but 2 b honest, rasenye lebih kuat dr jumpe hari2…hubungan yg berdasarkan hati….rohani… tu yg pelik tu…

    29. duh,,, sdih banget kayana cerita-cerita kalian semua w jd terharu nie,,, he,,he,,he

      tapi jangan pd sdih sekarang gantian w yg mau curhat sama u…u….u…u semua

      hari ini hari yg paling sedih banget… coz..coz…coz
      w baru aja putus sama cwo w yang dah lama w jalanin ya kurang lebih dah 1 tahun…
      w g tau knapa dia lbih milih cwe yg jelas2 dy baru kenal sedangkan w yang udah lama dipacarinnya di tinggalin gitu aja T_T

      Tapi w g ambil pusing masih bnyak cwo lain yang lbih cakep,baik,perhatian ya.. kalo dibilang sedih ya sedih tapi mau diapain lagi dy dah milih cwe itu ya g’

      jdi w psen sama lo,,lo,,lo semua jangan terlalu percaya sama rayuan gombal cwo (uuuu kaya nyanyiannya judika idol ni… he,,he,,he) coz g semua cwo itu baik kali ja y ngerayu kalian pas ada maunya doang

    30. Hmm….
      Lw dA kYag gNi mLes bget jD na,y Qn..
      uD gaG dA sLg pGrtYn gie..
      Qn hbgan na jD STJ gTu Lach..

      Lw nrut Q cIe,
      mNdGan d’omOngIn Ix” pA mW nA DoY..
      yAr cMw nA jLaS,,

      Lw mW nA Ptus,,
      ywDh,amBiL Hti Z..
      jGan d’Bwa CdIh..
      MkiN nIe cMw jLn TrbAex..
      HuFt =>

      Qn mCie bNyaK yG LaeN,
      yG LbIh BAex rIe DoY..

      Dnya Qn GaG sLBar DaOn keLor..
      inGaT pptaH GuyZ,,
      ” mTi aTu TmbUh 1000″
      yUhUUUUUUU…
      pZt nA dOnk..

      cBar” zE yEE..
      ~_~

    31. lbh baik tinggalkan dia..mgkin ade yg lbh baik yg sdg menunggu kite…

    32. ada betulnye komen2 tu….aku pernah kne..klu btl die ikhlas n jujur…seperti yang die ckp knp x bagi tengok hp….padahal die pernah kantoi ngan aku….dlm hp jugak…lps 2…bile nak tengok lagi x bagi..pe maknenye….sah2 la ada benda yang di rahsiakan…bukan x nak percaye kpd pasangan…tp klu dah kne sekali payah utk kali ke dua..dah x suke kita ckp la..buat pe nak main2…mentel betul…

    33. laki mmg mcm tu,klu p’puan cr lain,dia mrh.mympah..
      klu kita lawa cikit,nk kluar dgn member pun nk marah..
      tlglah jgn caye sgt kt laki ni,bila bercinta dlm 3bln lpas tu dah tnjk belang dia..biar p’puan pula psng ramai br dia th,mcm lh dia seorg aje laki dlm dunia..

    34. aku pun pernah merasa…sakit hati dibuatnya malah makin menyampah nak tengok muka dia lagi.dulu bukan main sayang sekarang banyak alasannya.dah tahu dia curang tapi masih jugak nak tipu kita.bila tertangkap,kita pulak disalahkan…siap lagi nak bandingkan kita dengan gf barunya.eleh…bukan dia seorang je lelaki kat dunia ni..ramai lagi lelaki lebih baik daripada diorang.muka perempuan macam gf baru dia tu pun berlambak kat supermarket jual sayur.kalau nak diberi free pun aku tak ingin

    35. adakah cinta nie selalu happy jea lelaki slalu menyakitkn hti adakh pompuan hidup di dunia ini hanya utk disakiti oleh lelaki.adakh lelaki hidup di dunia hanya utuk menyakitkn hti pompuan jea hayati lah apa makna cinta………

    36. cinta ini ada dimana saja cinta itu buta

    37. cinta ini ada dimana saja cinta itu buta ku cinta padamu wahai kekasihku ku x pernah beza antara kita ada di mana saja

    38. hncor ati ble dh tau die mmg curang

    39. aaaaaa…..
      si dia xrjin da tpon kte..
      sdeynye..
      mcm2 alasan dberi..
      nasibku…..:(

    40. Pingback: Haa..Tanda-Tanda Kekasihmu Curang « Blog Tentang Cinta

    41. wah keren boz artikel nya, sya jg gk ska bgd klo pcar sya curank..
      oya, sya mau ksih tau..
      ada blog cinta nih :
      http://www.devan-love.blogspot.com

      isinya tentang cinta remaja semua,
      mhon krja sma y blogger..

    42. Perempuan skrg mmg x blh d’percayai..sy dah b’kali b’cinta..x pernahla sy curang..asyik xgf sy jak curang..

    43. Bf i chinese.i malay.ktowg kwan dah 1 thun lbih.adew skali die pnah hncurkn ati i.pagi tu i bukak laptop then check die pnye email.i nmpk die antr dkat ex die i miss u.then diowg chat.rse cm hti i adew owg ccuk2 ngan psau.btpa skitnye.tmbh pulak bgi owg yg kuat mjok cm i.then mlam 2 i tnye die,die syang spe?die jwab die syang sye.mlam tu jugak i tnjuk apew yg i nmpk.then die ckap die mintak maaf sangat.memang die ngaku slah.i dah tak tau nak mrah die or mrah dri i sbb cye kat die.die ckap wat la papew p0n dkat die,memang die slah.then i ckap pas nie i tak nak die cntct ex die dah.then die jwab apew yg die leh gtaw die x kan kmbli sisi ex die bila die dah break.i p0n x pham.x nak tpi antr miss u.tpi ble i mrajuk die slalu wat i x jdi mrajuk.i love u so much dear.don’t break my heart again.or i will kill u.ha ha ha ha.

    44. emmmm kdg2 ley caye ngan kekasih kita n kdg2 xjuga manusia ni kan senang je berubah ahti da ada tapi masih nak yang lain x pernah nak cukup dengan apa yang ada……..bg aku ah lantak rrrr law dier wat cam tu aku pun lehh uat gak so barula adil hu hu

    45. halo ayie pempuan yang cmna tuh yang ko jumperr????ha len kali just friendla dulu tapi ikutkan tuhhh laki pon sama jerkkkk,,,,jangan maraaaa….. da dia curang ko pon curang jela…..

    46. apa kha lmbat reply slama 50 menit bermakna curang..??
      ada kha blik2 tnya brmakna syng..??
      ahhHH..
      im just confused right now..
      soo coonnffuussseedd…
      and it will losing my patient to be with her..

    47. errmmmmm may b betul juga tapi kenala selidik btol2…it so k law dia curang,,,apa yang dia uat allah akan balas balik…..buatla apa pun kat dunia ni nanti mati baru kita nak sedar….dunia pon da nak kiamat,mcm2 bala allah bagi tapi manusia tak sedar2 lg……apalah nak jadi ?????????

    48. huhuhuu…mcm2 larrrr..2 la dugaan…

    49. ade betulnye…kekadang kter tak tau yang sebenarnya diri kter d perdayakan…biasala lumrah kehiduapan ade yg baru lupekan yg lame..xpe TUHAN MAHA ADIL.Balasan dariNya tetap ada..

    50. betul tanda2 yg ditunjuk kn di atas…
      bekas kekasih saya lakukn semua perkara diatas

    51. sy dgn bf sy baru je kenal 2 bln lbh…pertama kenal tu ckup mesra.. sudah bbrapa lama kemudian tba2 je mcm kelihatan berubah..hmm..tak contac sampai 1 mggu..
      jika dia perlukan sy baru dia cari sy balik..
      kdg2 sy terpkir kemungkinan dia ada gf lain…
      susah nak break ngn org kita syg… hati ni mcm rasa dibakar….. :(

    52. hai..sbr jela mel..laki bkn sorg..sy pun pnah gak pts ngn bf krn die ade awek len..skang sy kapel blik ngan die,smpai skang sy msih kekal ag ngan die..dh 3thun kapel..

    53. Memey Yayang

      Laki ni bkn blh dpcyai..bf sy pn sme..ska ckp tpu.da trg2 dia curang tp stil xnk ngaku gak..

    54. aii pun dah pernah kena ..diam2x dia ada orang lain.. laki org lak tu, siap lagi sampai termengandung kemudian buang tapi still couple ngan lelaki orang tu… sampai sekarang dia tak cakap apa2x tentang perhubungan kami.. dia buat cam bodoh jeww atau dia memang bodoh!!

      dia diam terus, tapi pernah dia menegur maybe sekadar nak tau apakah saya tau tentang perangai buruk dia tu.. sebenarnya setiap malam saya doakan kepada Allah semoga Allah tunjukkan kepada saya siapa dia sebenarnya.. walaupun sy bukanlah orang yang baik sangat tapi saya sangat mementingkan kejujuran dalam perhubungan.. kalau tak suka cakap siang2x tak payah sembunyi belakang2x…

      sebab kita tahu siapa diri kita..

      awal2x kenal bukan main lagi tak nak berkongsi , tak suka kongsi2x.. tak suka rampas hak orang tapi pada hakikatnya dia seorang pembohong. sy masih ingat dia cakap nak cari orang tua or org buta sebab mereka nie tak pandai menipu padahal dia sendiri yang menipu saya..

      sampai sekarang sy tak percaya… setengah tahun saya ambil masa untuk kembalikan hati saya yang terluka.. bagi saya perempuan yg macam ini tak ada harganya sebab dia menjual tubuh badan dia hatta untuk secebis cinta yg tak menyakinkan. kalau dah betul2x cinta sayang kawen lah hiduplah dengan penuh jujur.. tapi sentiasa cakap tak serupa bikin. cinta apa kalau sekadar untuk memuaskan hawa nafsu……..

      • i x tau nk percaya dier or x? dier kapel ngan i tp pd ms yg sme dier kuar ngn owg kristian..penah kantoi skali minah tu msg i n bgtau tiap2 mlm kuar ngn BF i..i tng Bf i betoi ke x? Bf i mrh sbb sng cy ckp owg..x pe i sbrkan dulu..i kumpul bukti smpla 1 mlm tu d owg x dikenali msg i dlm facebook..i tau gerak ati i x penah tipu..mmg dier beskandal ngn minah tu..i minta clash..biasela mula2 clash mmg truk..i smp msuk hospital coz x leh tido mlm..tp alhamdulillah after a few weeks, im ok..ble i dah lupakan dier, dier dtg cr i..dier ckp dier sygkan i sgt2, dier x leh nk idup tnp i..siap nangis2 lg..i x smp ati dgr dier cm tu tp dier x tau i skit smp msuk hospital..dier ckp dier tau slh dier..dier ckp dier just gunakn pompuan tu je sbb member2 dier suh dier wat cm tu..dier kate dier anggap i dah mcm future wife dier..dier x penah mintak mcm2 kat i sbb dier kate dier ikhlas ngn i..i pun trima dier smula sbb i tau dier ikhlas tp malangnye minah tu still lg terhegeh2 cr BF i..kalo ikan goreng terhidang dpn kucing, xkan kucing tu nk larikan..tu la i ibaratkan minah tu ngn BF i..minah tu slalu pkai sexy2 lalu dpn BF i, dier snggup pindah uma sbb nk duk dkt ngn BF i..kalo mabuk mlm2 dier mst minta tlg Bf i..i feeeeed up gler ngn minah tu..i x tahan i minta clash lg pastu BF i ckp dier tlg as a fren not more than that tp i x percaya..my BF ari2 kol ckp dier syg i, windu kat i, dier nk smula ngn i..i pun x tau nk wat pe? dibelenggu sgt2..kalo i trima mcm i bodo sbb berkali2 kena tipu..kalo x trima, i sntiasa ingt2 kat dier..my BF byk kali bw i jmp parents dier..dier penah ckp ngn parents dier yg next year dier nk bertunang ngn i..x tau la..nk cy or x? x pun dier just nk sdpkan ati i? arghh!!!!

    55. i pon cm 2..i xtau nk wat cm ne lg i syg kat dea p dea dah mla berbh sgt ngn i…klo i tnya dea ada gf laen dea ckp xder pla…dlu dea sllu ambil brat kat sy sllu mz n kol i tp skrg x lg…dea skrg mkn jauh dari sy…sy xtau nk wat cm ne…i syg sgt kat dea prnh skli dea nk break ngn sy tp sy mryu kat dea yg sy still cnta n syg kat dea…paz 2 xjd lak meq ptz ngn dea…klo btl lh dea xsyg lg kat sy knpa dea xnak ngku btl2??

    56. , laki mmg x pna tau mksd ayat MENGHARGAI …..
      , tup2 … bla dh MENYESAL …
      , br nk cr kte blik ???
      , fed up !!!!
      , skali CURANG akan TETAP CURANG ….

    57. yeaa .. npa LLki sangup mdua kan?? pdhaL pmpuan SETIA mati ..
      aduii myediH kan …

    58. siti nur hidayah

      knp ea lelaki mule2 jek knal baik ngn kite mcm2 die wt at kite..
      tp bru 2buln kite knal da berubah da x cm dlu..kcewe ngn sikap die..
      sy nk mcm mule2 sy knal ngn die..pe yg perlu sy wt tok perbaiki ubungn sy ubngn sy ngn die..sedih,kcewe,putu asa dgn semua nie..

    59. Terima kasih kepada penulis kerana menghancurkan perhubungan saya dan bakal isteri saya. saya seorang lelaki lewar 20-an yang akan berkahwin dlm masa 6 bulan lagi tetapi setelah bakal isteri saya membaca artikel ini dia mula curiga dgn saya dan menuduh saya curang.saya seorang yang berkerjaya, tinggal di kuala lumpur, berasal dari johor, berkerja dari pukul 9-7 setiap hari, tidak mempunyai akaun facebook (malahan tidak ada internet di rumah) dan tidak keluar “lepak” bersama kawan2 saya.saya menghabiskn masa saya di rumah, menonton TV dan juga membaca.mungkin susah untuk anda percaya tapi inilah kehidupan saya.sederhana.
      saya tak nak bercerita panjang, saya cuma ingin mengucapkan terima kasih kepada penulis blog kerana menghancurkan perhubungan saya. terima kasih kerana meracuni pemikiran bakal isteri saya. saya nak bunuh diri. i just want you to know it’s your fault. i hope god punishes you. Assalamualaikum.

    60. blurrrrrrrrrrrrrrrrrr………………….

    61. sya penah juga kene..dye curang ngan cye….ble kteorang nk jumpa mesti dye bgi alasan yang x munasabah….blew cye nk tngok encet dye mesti dye x bg…blew kuar ngan cye mesti ad kt tngan dye encet..pas 2 msj ngan orang laen dpan mata sya…kdang2 ble kami berjumpe mesti dte nyorok2 bb tkut nampak awex dye yaang laen…pada satu hari ad sorang pompuan call sye…pas 2 sye tnya dye nie spew…dye kta kt sye nie awex pakwe sye….sye tnya lg da berapa lama couple ngan dye..dye kta da nk dekat 3 bulan dah…sye pon terus call pakwe sye n trus tnya..btl ker ad couple laen…pas 2 dye ngaku…sye tnya lg syg sye ker syg dye..pas 2 dye ckp syg kn dye…pas 2 sye terus x contack dye ag…skrng dye contack cye blik tpy cye x lyan sngt..skrng nie sye dngar dye couple ngan kwan baek sye…rasa cemburu 2 pon ad walaupun cye da x dew pape ngan dye…skrng nie sye nk cuba lupakn dye…buat selama2 nya..klo blh sya x nk tngok muka dye langsung….sye benci dye….sya arap dye bahagia ngan pasangan dye 2…k la sampai di sini jer..assalamualaikum…

    62. cerite sy lak..pasal bf sy curang..kami kapel 10 bulan..same la dgn ap yg diperkatakan..bile ajak jumpe,die mngelak..kol kdg2 of kdg2 tak angkt..satu hari,mungkin Tuhan nak tnjukkan kbenaran..sy dpt thu dia ad 2 telifon..rupanya time kluar dgn sy,die bwak 1fon..mknanya fon yg satu lg utk awek die sorg lg…sedihh amat la sedih…aptah lg pd satu hri,sy dpt pgang fon die yg lg satu..maka dari situ la…sgala2nya trbongkar…penuh gmbar die ngn gurl tu..ternyata die curang..pttlaslama sy dpt agk die curang..bile ditnya,marah2..ckap sy tuduh die..sy makin terkejut n sedih bile dpt thu gurl tu org indonesia..cntik dan seksi…sy mnangis..tertnya2..knp die bt sy cmnie…sdangkan dh jnji tkkn urang n tingglkan sy,,die jgk mnta sy percyakan die n jgn pk bukan2..bile sy fham die n prcayakan dia..blasan cmnie yg sy dpt..smuanya nyata palsu..jd sy mngmbil kputusan tuk tnye die..bile di tnya..die kate ‘dahla..tak pyh byk2 tnye..tgh serabut nie…’ mmg die byk msalah..tp kakak dia tnye die,syg lg ke kt sy,mmndangkan kakak die tak suke die kapel ngn cewek indon..die kate syg lg..cuma tak sempat nk pk sal nie cz msalh byk sgt..kwan2 n kakak die ckap,die mungkin dijampi oleh gurl indon tu..tp sy x pecye tu sume..tak thu ap ksudahannya sy dgn dia…dh 3 hari sy snyap n tak cntact die lngsung..sy tertanya2..adakah benar dia msih syg sy..klu syg,knp .rela tgglkn sy demi gurl indon yg tak thu dmana asal usul..sdangkan sy sdah mngenali kluarganya..sy hnya mmpu berdoa supaya Allah tabahkan hati sy niee…adkah die akan sedar satu hari nti..?..*sedihh sngatt skrg*..maaf citer pnjang..salam…”^-^”

    63. sepanjang aku kapel ngn bf2 aku yg lepas2….ape yg aku tahu sume jantan same….kuat menipu…cm pukimakk

    64. asyik kah rindu kalau dibiar sepi ..

    65. Sy couple ngan gf sy selama 4 tahun dan baru2 ini sy tau yg dia ada curang dgn sy sampai terlanjur dgn lelaki tu…..sy mmg sygkan dia lg tp apa patut sy bt???? tinggal or bg peluang….

      • sya pun mngalami keadaan yg sma dgn anda..tpi ni bf sya pula yg
        curang dgn sya,smpai kan dia terlanjur dgn ppuan tu..lbh2 lg ppuan
        tu xgf dia..sya sedih sgt dia buat sya mcm tu..tpi sya tetap
        syangkan dia..then dia mrayu mta sya bg dia peluang kdua..then
        sya cuba lh bgi dia peluang..so kmi still on smpai skg..cuma
        smpai skg sya tdk pasti apa kh kputusan yg sya buat ni btul??sbb
        smpai skg kesan pekara tu..msh terasa..sya sndiri pun tdk pasti!!

    66. mmg la lah aku kapel baru 5 bulan..tp aku sygkan die sgt2..oleh sebab aku hanya ter[ush die n buat die tension..hanye sukit jee..ta byk pon..tp oleh sebab itu….die minta putuss..tkkn sb tu..than aku tnye lg..die kate die jahat..n aku terlalu baik untuknya….n die mngaku ade ramai awek bkn stakat aku…aku trtnya2..ape sume nieee………..mudahnya die lafazkn prkataan putus..sdangkan ksilapan ak buat hnyalah sikit…..

    67. situasi saye lain.. kekasih saye curang dengan meminta izin.. konon2nye.. kwn2 dier nk kaple dgn pompuan ni menggunakan nme and gmbar kekasih saye.. konon2 nk bls dndam dkt pompuan ni sbb dulu pena saket kn ati adek dier.. tpy2.. sepandai2 tupai mlompat.. jatuh ke tanah jgk.. rupe2nye dier sndri yg nk ? bodoh kn sye ?

    68. knp owg laki ske skitkn hti owg yg cntakn dy owg dmi owg dy owr ske?
      knp??

    69. agak ny sa yg slh fhm k0t ngn tunang sa. .de gk dia kim sms kt sa td pg n n klmrn. .sa slu curiga kt dia,kdg2x klu sa mrh,de bnd ksr sa ckp,pai dia kcl at,yg sa cuma curiga np skg dia krg beri sa perhatian n cm trsa d abai kn. .sa m0 dia fhm sa syg n cinta kt dia,2 lr sa mrh. .kt dia

    70. nape ngan tunang awk tu d-echue-k….tunang awk ade msalah kot….tunang awk pun mungkin syg pde awk mcm awk sygkn dia…kite kena saling percaya…sye tgok awk gitu sygkn dia…

    71. eya..semuanya btul..sya sndri pn pnh mngelaminya..

    72. lelaki curang sbb lelaki mudah terpikat dgan pmpuan yang cntik dn anggun.tmbahan pula,pmpuan tu pndai ambil berat dan sntiasa mengisi ruang masanya untuk lelaki tersbut

    73. LepasKn Geram Dan Luahan Segala Perasaan Yg Terpendam Di Sini,,,,,,,,,,,,,,,,,, Tetapi Mesti Dalam Konteks Cinta Sahaja…………………

    74. aku … d sakiti… oleh c dea .

    75. When you have a minor assert, establish whether it is worth
      every penny to submit along with your vehicle insurance organization.
      Why can’t it just be the same price as everything else. Driving a motor vehicle without having any insurance in place is definitely a driving offence which is certainly one that you should try your very best not to be guilty of but yet is rather simple to be in default of.

    Tinggalkan Jawapan

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

    Connecting to %s