Andai Kau Tahu

– Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat ( prihatin )

– Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

– Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

– Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

– Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.

– Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

– Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

– Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

– Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

– Bila lelaki cakap ‘direct to the point’ dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

– Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys! Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

– Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata-mata. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini… Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

– Betapa hebatnya lelaki itu bersikap ‘romeo’ dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa…yang lain hanya kawan..

– Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari… maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja…. Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

– Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

– Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…

– Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

– Kebanyakan lelaki cukup lemah dengan air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

– Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

Advertisements

7 responses to “Andai Kau Tahu

  1. dah biasa dgr…mmm..

  2. ye ke? mana tau? ini pendapat pribadi je kan? so x bolehlah mewakili semua kaum lelaki…

  3. macam mane nk bg tahu kat lelaki tu yg kita suka pd dia? walau pun kita da bg hint yg kita suka pd dia,tp dia buat tak tahu aje???

  4. A daily intake of green green coffee bean extract for weight loss is skin cream.
    Additional 3 types of catechins, which demonstrate the ability to reduce the side-effect but still ingest the recommended amount.

    You can buy the prices of herbal green coffee bean extract for weight loss claim to inhibit your
    body’s absorption of fat and pushing up metabolic rate. Intake of artichoke extract enhances the bile production in liver which in turn loses weight. A genuine allergy is caused by a lack of fluids, diarrhea, personality changes, irregular heartbeat, chest pain and stroke.

  5. What exactly is the reason that green Pure Green Coffee Bean Extract beverage consumption is associated with inflammatory diseases such as
    Alzheimer’s and Parkinson’s diseases.

  6. What’s up, this weekend is nice for me, since this occasion i am reading this enormous informative article here at my residence.

  7. Definitely believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the net the simplest thing to be aware of.

    I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly don’t know about.
    You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect ,
    people could take a signal. Will probably be back to get more.
    Thanks

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s