Orang Yang Mencintai Kamu…

Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu dihati dan dimatanya hanya ada kamu satu-satunya.

Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’, ‘Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’,  ‘Good Nite’ dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS- nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

Jika kamu menyambut hari ulang tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak- tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. Dan saat itu, matanya pasti berkaca. Kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kgemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

Jika kamu mengatakan akan pergi kursus atau menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila kursus atau ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, jauh dihati?’

Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang tidak masuk akal seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu (merinduimu).

Orang yang mencintai kamu kadang- kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

Advertisements

49 responses to “Orang Yang Mencintai Kamu…

  1. i love this article…
    it reminds of me..i used to be in that situation…
    hpoing that some1 would do the same thing 4 me..:)

  2. Memang jika dicintai orang kita bahagia akan lebih bahagia lagi jika saling mencintai. Namun terkadang jika ada penggemar rahasia saat kita mempunyai pasangan bisa berbahaya.

  3. pernah dlu my boy do that to me.tp skrg xbuat lg.does that mean cinta berkurang? or x cinta lagi…

  4. memang benar…kekadang orang yg mencintai kita…selalunya merasa gugup apabilabersua dng kita…mcm sy kat skolah. sy prsan cikgu math’s sy suka ngan sy.

  5. cinta sejati adalah apabila org yg kita cintai mencintai orang lain…namun pada waktu yg sama kita hanya akan tersenyum dan mendoakannya bahagia…itulah cinta sejati..

  6. orang yg kita benci suatu hari nanti akan menjadi org yg plg kita sayang…dan orang yg kita paling sayangi akan menjadi orang yg paling kita benci hanya kerana satu kesilapan yg kita tak boleh terima…

  7. khas buat cikgu mamat: aku merinduimu tiap saat ,walau di mama jua…

  8. sy kat skolah bermusuh dng guru math’s sy. tapi lama-kelamaan sy merasakan ada sesuatu d antara kami…

  9. cinta adalah imaginasi…so org bodoh sahaja yg bercinta…cinta itu buta!!

  10. k…leh you all on the best…from student sm mju (maktab jaya utama ) tawau sabah…irwan,dayang,rut,phina,jumadil,rosita,achai,cikgu mamat,cikgu ng,salmia,shila,cikgu amy and the gang…..

  11. baru saya tahu bahawa dgn kiriman mesej2 seperti disebutkan menunjukkan “perasaan cinta”!
    patutlah kawan lelaki saya agak bingung dgn saya! coz saya ni dah ada pakwe..
    tak sangka pula maksud camtu..sian kawan saya tu..

    sao skrg saya dah tak mesej dia dah…

  12. saya sdg melalui keadaan seperti itu skrg ini.. even kami bjauhan.. stiap hari bsms..@ call.. walaupun ada salah fhm, tapi kami saling bmaafan.. diala bf yg pernah melakukan sprt itu.. saya amat menghargai apa yg dia tlh buat kat saya.. =) doakan kami bertemu jodoh..

  13. lalagurl….sy pun hadapi masa2 seperti kamu jua…mmg selalu sms n call…saya doakan kamu berdua bersatu suatu hari nanti ye…

  14. Itulah yang sedang aku alami saat ini. Mengharukan sekali tulisannya. Boleh minta izin untuk di posting di bloggku tidak. Saya busro dari Indonesia.

  15. gennerazi.patah_hati3

    aq merasakan semua itu sebagai sebuah keajaiban dalam hidupqu…

    “ia” datang dan akhirnya mungkin telah pergi
    namun “belajar” adalah satu-satunya harapan yang masih ada di dalam hati

    makasih bgt bwt tulisannya ^_^
    aq akan truzzz semangat bwt jalanin hari2 dengan tegar

    dan rasa ini adalah teman sejati, aq yang kan teruzzz menemani
    juga menghiasi malam2 tersunyi
    memahamin kehadirannya
    walau sbenarnya tak pernah kuinginkan ke-akhiran ini

    thank’s berat….

    agung

  16. gennerazi.patah_hati3

    aq b’harap km bs slalu t’senyum ^_^

    d stiap hari2 mu …….

  17. kerna kita saling mencintai…cinta yg tulus akan bersatu jua nanti…

  18. sy cinta kan dia.kami berjauhan dan pernah berjumpa setahun yng lepas.setiap hr pun rindukan dia.kadang2 terdetik dihati adakah dia juga mencintai sy?terfikir juga, tidak kah dia merasakn apa yg sy rasakan dlm menghadapi hari2 yng mendatang.semakin hr rasa kasih dan syg semakin memuncak.
    sedar bhw sy mmg cintakan dia.

    cinta?

  19. mencintai NasirAli adalah perkara yg sering membuat sy tersenyum.
    semakin hr semakin kuat, semakin syg dan smkn cinta.

    cinta?

  20. dia mmg slalu tnjukkn tanda2 tu..tp,smpi skink sy msih mnanti sbuah jwpn..(cm lagu padi lak..:p)

  21. saya kurg prcyakn cinta drpd manusia..entah kenapa sukar mncri cinta dlm diri sy mlainkan cinta kpd yg Maha Esa…doakn sy brtemu leleki yg bley mmbmbing sy satu ari nanti….

  22. “…2 be in luv 2 someone is quit simple….but 2 be luv by someone is to difficult… ”

    but sometime it better we feel it or we don`t get anything at all…. luv is something beautiful…..u are a dumb if keep it away from u….. feel it, take it & enjoy it….then u will know, how great life it be…..

  23. artikel yang sangat menarik. mereka yg dilamun cinta, pasti tersenyum bila membaca artikel ini. pada mereka yg sedang bercinta di luar sana, semoga berbahagia selalu hendaknya. dan moga percintaan anda semua akan berakhir ke jinjang perkahwinan. AMIN. TQ.

  24. lelaki amt sukar mnyatakan prasaannya,wlupn bgtu ckup klau kte mlhat tndakannya & pe yg dilakukn kpd kte dye bnar2 cnta n syg pd ktee..cnta yg xdpt dugkapkn dgn kata2..

  25. org tu btl2 cnta dan sygkan kte…cnta yg xdpt d;ugkapkan dgn kata2…

  26. alangkah seronoknya klu my hubby mcm ni….tapi x…dia da berubah…this article really nice to read…bestnyer klu ada somebody that love me like this !!!

  27. pencinta lelaki

    Dulu ada seorang lelaki yg sayangkan saya macam ni. Terharunya!! tapi sayangnya saya tak mampu balas cintanya. Diam-diam saya selalu ingatkan dia. seumur hidup ini ada lagikah lelaki yg akan sayangkan saya sebagaimana dia?

  28. ada sorang lelaki yg mencintai sy seperti itu..

  29. kisah saya macam lalagurl..”cik abang ” saya bukan sebaya, tapi “lebih matang”.saya belum pernah jumpe dgn lelaki yang selalu mintak maaf kalu buat salah… dan itu adalah “my abang”.bukan nak menunjuk tapi itulah realiti:)kalu gaduh , kami cepat mintk maap..doakan jodoh kami..

  30. SY TUMPANG GEMBIRA DGN YOU ALL…
    SY PUN PERNAH RASA MCM TU GAK!!!
    MEMANG BAHAGIA…

  31. moga kalian suma berbahagia disamping org tsayang.. dikesempatan ini, sy ingin mengucapkan slmt berpuasa kpd umat islam.. tak sabar tggu my hubby berpuasa sama kat umah even dier tggl kat tmpt lain.. bpuasa bsama family saya.. =)

  32. chika chantiq

    i love my boy,iloveyou somuch,1000 kcupn n pelukn syang kn q ksh 4 u,jg bwt mama,papa,grandma,adeq,i love u all

  33. adoy~ter feeling lebey2 lak.
    semue bnd kat dlm artikle ni ade mkne bg sye.
    tp xde respon dr die.
    so, sye bwat xtau jek dgn die.
    even dlm ati tuhan jek yg tau.

  34. sy ske artikel nie..
    ada bnyk keadaan sy dan si dia yg sme dgn artikel ni.
    idup sy psti hepy lps ni..

  35. ARTIKEL NI MMG TEPAT LA. TERBUKTI..

  36. saat ini aku sedang merindu kan seseorang. bayu nama nya. aku sangat mencintai dia. tapi kami tak mungkin untuk bersama – sama .karena ia telah menikah .
    setiap malam aku selalu teringat pada sosok dirinya . aku ingin bertemu dengan nya.

  37. semakin jauh ku lari semakin laju kau mengejarku, semakin dalam ku sembunyi semakin hampir kau selami……ku mohon padamu biarkan ku pergi berlalu jauh dari kesakitan cinta dan rindu ini…cintamu membuatkanku makin parah, kasihmu membuatkan semakin terluka..kau bukan lagi milikku dirimu kini dimiliki abadikan segalanya dan buang jauh-jauh ingantanmu padaku…diriku usah kau ambil kisah..satu pintaku sayangi dirinya seperti kau menyayangiku satu waktu dulu…aku yang kau panggil “SAYANG”..

  38. huhuhu… btol tu… hri tu bfday si dia, tp aisyah xwish pun… nphne rosak…!!!! sdey gler….

  39. i really think i fall in luv with him, he is my best friend actly..kwn da 7thn kot
    tp i dunno ape perasaan die sbenarnye..
    die salu msg.. we keep contact thru sms for years..
    die xpenah ade girlfren, me too never hv a bf~
    almost every nite he will sms me..
    n tiap kalu die x dpt tdo, or terjage dr tdo di tgh mlm…he will give me sms..
    tp die mmg orgnye pemalu..
    kdg2 ade jgk die sms “lap u”, “miss u”, or “yang”..
    tp i thought die bgurau aje..
    xtau la die nih ske berkawan aje or he really do love me..
    i dunno..shud i wait for him?
    ahhhh….

  40. ya…sy juga mengalaminya….tp adakah kami akn berstu…kwn2 doakan hubungan kami…i realy luv him…

  41. tekejut nana bc komen nana lg 1…sme situation…bzenya we all br 1 yr knl but sms almost evry dy..sometime more than 100sms sehari…wat 2 do…4 d time being he never told me dat he loves me…i dunno…shud i wait………………….

  42. dunia ini bagiku adalah lembah air mata!yg berisi penyiksaan dan kesakitan!

  43. lumAyAAAAANn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  44. aku nak taw cam ne orag yang mencitai kita erk…..

  45. aku ada ler.. sorang minah n… dia bek sangat ngan haku..ska tolong aku..tapi aku ngan dye n…cuma skadar member je..kalaw org len tengok pon org kata kami n saling bercinta…tapi hakikat nya tak…

  46. kata orang cinta itu indah
    kata orang cinta adalah segalanya
    kata orang cinta wujud sang khalik (cinta hakiki)
    tapi………
    kebahagiaan dalam cinta hanya ada dalam agan-agan
    hanya mampu dihayalkan tak mampu di aplikasikan.

  47. entahlah saya jatuh cinta kat guru geo saya ,apa patut saya buat.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s