Kekasih Gelapku ~ Ungu

Ku mencintaimu lebih dari apa pun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari selama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku..

Ku mencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orangpun yang tahu

Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Mencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu..

Mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Kekasih gelapku..

————————-
Untuk mendapatkan lebih banyak lirik lagu baru dan lama, sila klik Lirikami

Untuk download lagu Kekasih Gelapku ~ Ungu, sila klik Kekasih Gelapku.mp3

Advertisements

100 responses to “Kekasih Gelapku ~ Ungu

  1. Lagu ni best gak la…Layan je…

  2. bleh tahan la

  3. lirik lagu kekasih gelapku yg ada kat website salah.tertinggal rangkap kedua.klu x caya cuba dengar lagu ori yang selalu kuar kat hotfm tu.

  4. Tak paham la… Kekasih dia tu berkulit gelap ke?

  5. best lagu ni……feeling giler beb!

  6. betullah..lirik die tertinggal satu rangkap..rangkap no 2…download lagu kat dlm internet pun tertinggal gak part yg tu…x syok lerrr…mcmana ekkk

  7. numpang sedoot

  8. Pingback: Download Kekasih Gelapku Ungu « ME IS NOT MY Business

  9. BEST GILERLAH LAGU NIE..ADA JUGA SAKUT PAUT TENTANG DIRI SENDIRI…HEHE……FEELING HABIS…….

  10. spe mkn cili dye rs pedas…heheehehehe..

  11. aku suke ar lagu ni…..

  12. rangkap kedua tu sendiri nyanyi la…. nak letak sendiri la
    ape lah…janji ungu memang keren deh..

  13. best killew

  14. lagu ini memang nyentuh perasaan terdalam…
    memang benar, kita akan lebih menyayangi kekasih gelap dibanding kekasih asli…he….he

  15. btol gak kte ko kan.

  16. kekasih gelap maknanya kekasih negro..

  17. Lagu ni sempoi giler.. cuma first 2 paragraph tu jer.. yg lain sumer ulang-ulang! tapi best lah syahdu..dalam keter pon aku dengar MP4 aku.
    Kekasih gelap tu makna dia mungkin:
    1) Kekasih berkulit gelap
    2) Kekasih senyap-senyap
    3) Kekasih di lorong gelap
    Entah!!

  18. ungu mmg best!!

  19. Ha’ah la…lirik lagu nih salah la….x lengkap…
    ada yg tertinggal….
    dah dgr lagu asal dia ….mmg ader yg kurang…..

  20. love love the song…..so sweet tp sedih jugak…

  21. pencinta lelaki

    confirm.. kekasih gelap tu ‘affair’ dia..

  22. PutrI DhievhanA

    T.O.P B.G.T uggghhh….bgs bgt dech liriknya
    G bs bygn dech…,pkknya bgs bgt.

  23. kekasih gelap tu mcm aku le, sbb tu aku pasang lilin

  24. suka lagu mellow … :)

  25. kekasih gelapku mkne nyer keksh simpnn ader keksh tpi pasg lgi satu…huhu

  26. Pingback: Kekasih Gelapku ~ Ungu « Coretan Stupid Admin, RTFM (Read The Fucking Manual)

  27. kepada sesiapa yang pandai main guitar…ni tab untuk lagu ni (kekasih gelapku)

    A D
    Ku mencintaimu lebih dari apa pun
    E A
    Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
    F#m Bm
    Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
    E A D…E..
    Meskipun engkau hanya kekasih gelapku.. Oh..Oh…

    A D
    Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
    E A
    Yang kucari selama ini dalam hidupku
    F#m Bm
    Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
    E A
    Yang panjang dalam hidupku..

    yang lain tu pusing2 jer…
    senang sangat cari….
    boring la lagu ni…
    “LONG LIVE METALLICA”
    real rock legend

  28. aQ sk bgt ma lagu2 ungu.terutama sm lagu Tercipta untukmu.lagu itu mempunyai kenangan yang terindah bagi aQ thp se2org.

  29. gwe pokoknya paling demen bgt sama ungu..

  30. i mmg suke gile lgu ni kerana ada kait mengait ngan kisah i……tp mmg le i rasa rangkap ke-2 tu x de n chorus dia pun ade sket different……sbb ni versi indon….. i dah download lg ni dr internet mmg sama ngan lirik di atas…..versi indon tuh…

  31. lagu ni mmg best giler..layannnnnnnn

  32. lagu ni best siot!jiwang giler…

  33. ila…ni saya nak bagi tahu…kalu lagu ni ader kait mengait dgn awak…baik awak luper kan jer la…
    sebab lagu ni untuk awek dia yang tak pernah wujud…pahami setiap ayat lagu ni.

  34. norly…lagu ni tak jiwang sgt…tapi melodi dia jer yang buat jiwang…ader soul dalam melodi lagu ni…

  35. mmmmhhh padahal mo post ini juga diblog ane, perwakilan dari kondisi yg dialami saat ini :lol:

  36. hai, im rieka from indonesia
    kekasih gelap itu kekasih kedua, selingkuh or affair. that’s why istilah “kekasih gelap” dipakai. cos he or she not the main lovers, second lovers wich no one shoul know about her or him :)
    great from indonesia

    • Kekasih gelap ialah, your secret lover. Someone that you love, but others don’t know. Not only scandal. :]

  37. best..cool..huhu

  38. BLEH LARR..TP LAGU TU TAK BEST LAHH..

  39. Gitu aja kok bagus h h h . . . . (becanda dink, nyentuh banget, ke hati gw)

  40. nak lirik kekasih gelapku yg full version pnya.. sapa yg ada tlg aa bg kat aku plizz.. kalo ada lagu dia yg full lg bgoz.. thanx ya? nelly_doink@doramail.com..

  41. kekasih gelapku tu bermakna ‘perempuan simpanan’.korang tgk la video klip dia. kan pompuan tu ader 3 balak kalu tak silap aku. lagu nih tentang seseorang yg ade pompuan simpanan tapi secara tak sengaja dia telah jatuh hati gile babeng kat pompuan tu. mmg betul melodi lagu ni ader soul sebab aku dah berkali dengar lagu nih kat mp3 aku. mmg jiwang abis la.mane2 rockers pun aku rasa akan jadi jiwang sekejap lepas dgr lagu nih.kira cam dealova-once.tapi dealova tu masuk korus dah tak best dah melodi dia.lagu nih betul2 mantap.dari awal hingga akhir kita bleh feel(mungkin aku jiwang sgt kot).aku pun ade dgr kat hotfm, lirik dia lain dgn yg mp3 aku punyer.yg lirik “kutahu ku takkan slalu ada untukmu…” tu ada kat video klip dia.tak tau la maybe dia buat versi video ngan audio tu lain.nak tanya sape ada TABS lagu ni dgn ‘Tercipta Untukku’? kominagi@gmail.com

  42. aku ska bt sm yng namanya band ungu.
    ga tau knp ku ga bosen2nya ngefans ma band ini.
    ku suka semua lagunya pa lgi yng Aku bukan pilihan hatimu.

  43. aku x suke lagu ni coz ada pmpuan lain tujukan lagu ni kat pakwe aku….
    sengal btl…….

  44. lbh kurang mcm aku ng dia j lagu nie
    walaupun ktorg dh kahwin kteorg tetap memerlukan satu samer lain
    kteorg sembunyi2
    semua org xtau
    even ktorg satu jabatan
    mula2 skandal pastu tetiba syg gler masing2 xnk lpskn antara satu samer lain
    kepada korg2 y mcm nk terjebak tu baik hentikn
    penat siut….
    selalu wat keje gler khas utk kami
    masalah nyer kteorg xleh kahwin
    semua org knl kteorg sbgai org y baik2
    pasangan kteorg pun baik sgt..
    xde alasan nk tglkn family y ader n mulakn kehidupan semula ng dia
    sbb ktorg pun syg family ktorg
    mencintai
    tp ktorg ader tanggungjawab terhadap family
    hari2 kena belakon
    hati2 lah juga jika pasangan kte terlalu baik ng kte
    jgn rasa kte terlalu selamat
    sbb org mcm kteorg nie pandai wat pasangan kteorg percaya kt kteorg
    n cover line cemerlang.

  45. tau takpe..lirik lagu tu tertinggal rangkap kedua..dah puas cari yang baru takde pun

  46. BESH GLER LAGU NI.. KALAU LA DE YG NYANYIKN LAGU NI UTK AKU,,,,, WOW!!! MEMANG BEZ R.. TAPI CINTA SKUNK XLEH PAKAI.. WHATEVER JNJI LAGU NI SYOK GLER2

  47. hurmm kekasih gelap = secret affair..

    isk penat la ada kekasih gelap ni
    nak cover line sana sini
    nak dating pun kena sorok2…

  48. ni lagu ngefull banget, salah salah bisa bikin ibu ibu jd gak betah lg ama suami..

  49. ih..kok lagu gw di koment sembarangan sih, padahal lagu ini gw cipt dg penuh penerawangan yg teliti, agar ter…

  50. waaaahhh.. lgu ini mnyentuh bget..? smua org psti prnh mngalaminya..
    aq suka bget ama lgu ini… lirik + syairnya dalem bget.. sesuai suasana hati!!
    sukses deh buat ungu..

  51. sinag…….!Cry telat n3!Blh Gaaaaaabung Ga?

  52. rangkap ke 2 dia

    KUTAHU KU TAKKAN SELALU ADA UNTUKMU
    DISAAT ENGKAU MERINDUKAN DIRIKU
    KUTAHU KU TAKKAN BISA MEMBERIKANMU
    WAKTU YG PANJANG DALAM HIDUPKU

    pd semut jepun x yah nk comments la…….mekasih jek bbnyk k……

  53. daLem bgd lagu ini ..

    jgn sampe co aq kya gni .
    pnya kekasihh gelapp .
    jgn mpe gtu iiaa ..

  54. rangkap kedua ke rangkap pertama??

  55. LAGU NI MEMANG BEST….

  56. kepada cik ila…
    jgn la terasa pulak…yg hidup teruskan hidup..
    yg lepas tu lepas la…jgn nak kenang lak…
    kalu cik ila rasa tak leh nak teruskan…
    berdoa la…

    p/s: tq untuk rangkap kedua….lagu ni memang ader soul…

  57. aku pun stju gak gan tongah…this song only 4 the black2,negro and da kelabu asap girl..aku pun suke gak gan lagu ni,but it doesnt mean aku pun negro..lagu ni aku rasa ungu dedicated 4 orang2 negro2 sedunia..tidak kira diseluruh pelusuk dunia..honestly,aku mmg anti gan orang2 yang negro2 nih..mcam bagus..kepada orang yang baca ni jgan trasa plak..aku tak tjukan untuk siapa2..luv u all..thank u..tongah ko mmg leh msuk geng kpala aku la sama2 mbanteras negro supaya pupus..chiayok2..peace

    p/s:lagu ni mmg besh untuk aku…and kekasih aku.hemo hemo..:-)

  58. aku rasa lagu ni bukan sebab dia kekasih simpanan. tp mrujuk kepada dia suka kat perempuan 2 tapi pempuan 2 ada kekasih lain. maybe diorang berkawan baik,lelaki 2 dah jatuh cinta pada perempuan 2.masalahnya sekarang perempuan 2 dah ada balak so lelaki 2 xleh meluahkan perassannya pada perempuan 2.lelaki 2 terpaksa pendam perasaan dia sendiri.lirik ku mencintaimu lebih dari apepun, meskipun tiada satu org pun yang tahu..hayati betul2 liriknya.

  59. lagu ini emank nyentuh n dalam banget liriknya bikin orng pengen nangis

  60. love this song…
    emm…
    blh tlng ke???
    ada x video klip yg ada seni kata nya???
    snang crita video klip karaoke…
    n cmna nk download???
    sy nk sgt2….
    plzzzzz

  61. setiap lagu ungu pasti enak semua…
    termasuk ini…

    Pokonya…Ungu is the best forever………….

  62. Hi. Suka juga lagi ini. Memang lagu ini mengantar orang ke nirwana. Bisa berfantasi. Meskipun kita tahu tak semua orang mengalami. Tapi hanya berkhayal pun udah senang. Mungkin semua orang tidak selalu puas dengan yang udah ada kali, tapi memang lagunya sangat menghibur.

  63. ak cm agree ngn nadi..tp still kompius da exact mean of kekasih gelap 2..
    cm lgu sephia so7 dlu..mean dier pros kn??
    hurm..konpius2…

  64. lagu ni mmg saya pernah alami…..
    kira terkena habis lah….
    memeang nak behenti tapi tak terdaya untuk tinggalkan kekasih gelap tu
    sbb ia lebih menggembirakan walaupun masa yang sedikit bersama.

  65. macam mane nak down load lagu kekasih gelapku eak..saya nak sangat lagu nie.best..
    pliz gi tau sebab saya nak bawa lagu ni untuk perform saya nex wek..

  66. lg ini br minggu ini aku alami, jd rasanya mau dengerin lagu ni terus.
    buat mengenang masa masa itu

  67. erm…bezzzzzzzzzzzz

  68. bes gak lagu ni.

  69. best best best. tp katne nak download yang full version????

  70. this song is the best for the best.

  71. buat yang tahu makna kekasih gelap; dalam arransemen ni artinya kekasih kedua yang mana kekasih sejatinya atau yang pertama tak tahu atau boleh dibilang kekasih rahsia. bukan kekasih yang berkulit negro atau hitam itukan perumpamaan saja okay friends…….this song is good enough to be played with my guitar…

  72. aku suke lgu nie….
    tp bf aku bole ltlk as rngtone kat hset dye ble gurl len tepon dye….
    adoiiii pedih siotttt…

  73. aku rasa gf asli dia putih kot so dia memang minat gadis hitam sebenarnya, d ringkaskan dia salah pilih la nie.. kebetulan kakaknya hitam jadi dia minat la kat kakaknya nie, semua pun tak tau…keluarganya,kawan-kawannya,kakaknya sendiri pun x tahu, patut pun x da sorang pun tahu coz yg lain tak jangka kot… tapi tak kesampaian coz itukan kakaknya… sedih jua crite nie yer… cian dia… aku rasa lain bapa lain mama.. ada d antara dorang nie dari jamaica kot..

  74. Kekasih gelap mean kekasih rahasia, menceritakan ttg seorang pria yang telah punya cinta (kekasih utama) dia selingkuh atau pasang dua wanita. Nah wanita kedua ini lah kekasih gelapnya, tapi pria ini terlanjur jatuh cinta banget ma wanita kedua ini cinta banget mereka telah pasang komitmen bahwa percintaan mereka tetap dirahasiakan jangan sampai ada orang yang tau. Begitu jadi besar nya cinta pria ini terhadap wanita ini hanya mereka berdua lah yang tau tak seorang pun ada yang tau. That`s game of love kale ye…… makanya jangan main apai kena api kan panas, jadi pusing deh…

  75. mula2 aku dengar lagu ni,mati2 aku ingatkn Maroon 5 yg nyanyi…tp yg sebenarnya Cromok kan?eh?ehh?ehhhh??

  76. aku punya kekasih gelap ku.. seorang insan yang hanya aku tahu siapa dia dalam hatiku… lagu ni memang sesuai buat diriku dan dry nya….. cma satu yang aku inginkan… semoga dia akan bahagia dengan wanita plihannya… itu doa aku buat dia… GAHRA.

  77. lgu nie mmg menyentuh perasaan. dan ada kaitan dngn diri saya sndri terutamanya.. tem kapel mmg besh tp x sangka, rupa2nya bf sndri ada affair ngan xgf lama… hancusss2….
    single lg besh, can make all thing without any permission from bf….
    thanks ungu coz make this song….
    i lebiuuuuu….

  78. uppsssss 4got…..
    well, u all tahukan makna kekasih gelap
    its not mean that ur bf is black
    or whatever la…
    mencintai seseorg mmg indah
    tp, dlm mencintai itu kena ada persefahaman la k..
    bukan itu juga, memahami n btoleransi pun perlu..
    tp sblm benar2 mencintai seseorg dlm tahap serius, baik
    check DNA bru bri kepercayaan pnuh thadap psngn k…
    nway, bleh x bri lirik lgu nie????

  79. thanks aku dah download lagunya n salam kenal

  80. uppsssss 4got…..
    well, u all tahukan makna kekasih gelap ????

  81. Well..my Bear so sorry..i sendiri sad to b the second…dgan bf org..tapi u dah terlambat…seksa nya aku menjadi kekasih gelap..walau masa banyaknya padaku,,tapi…aku menyesal sangat,,kerana aku yang ke2..sering makan hati…sedihhh..tapi..lagu ni,bekas tunang ku yg berikan padaku..aku masih menyintainya…haruskah aku balik padanya??

  82. lagu ini membuatkan aku teringat pada bekas pakwe aku……….aku amat menyayanginya tpi dia pergi meninggal kan aku…….aku amat sedih……….

  83. Ila doakan dia bahagia dgn org yang dia sayang…………..sekian salam sayang dari ila untuk kawan2 dan tak lupa jugak kepada orang yang ila sayang iaitu sham……….

  84. memang betul sangat sakit bila punya kekasih gelap. setiap kali nak dating kena sembunyi-sembunyi takut orang nampak terutamanya kawan dan kenalan. tapi kekasih gelap sangat membahagiakan. sukar untuk dilepaskan. dalam kebinggungan kerana sayangkan famili dan dalam waktu yang sama tidak sanggup kehilangan kekasih gelap. apa lagi jika kekasih gelap memanjakan kita lebih dari yang suami sendiri boleh buat, jiwang karat dan giler dibuatnya. siapa2 yang arif disini tolong tunjukkan bagaimana nak menyelesaikan masalah tersepit antara kekasih gelap dan suami. pliz.

    • erissa, sy pn cm awk gak, de kekasih gelap…blh bg email wak pd sy, kita bleh berbincang ttg hal ini, masaalah kita sama jer….tp sy xde kwn nk bercerita ttg hal ini….plssss

  85. lagu ni best…..mantap and sedap dgr….itu lah cinta sebenarnya ….dtg tanpa dipinta….

  86. yang aku tau kekasih aku memang gelap….hahahahhaahaa

  87. Mula2 lagu ni kuar aku la paling layan.. hub aku pun suka..Padanlah dia feeling habis coz dia ada affair dengan janda.. Bila aku tanya knp suka dia kata best, satu hari aku terbaca, GF hub aku kata dia happy coz lagu tu dedicated kat dia.. Sampai skrg aku sakit hati dgr lagu ni.. wpun hub aku dah stop bercinta dgn Janda tu.. sakit hati bila org yg kita sayang CURANG dan bagi lagu yg kita suka utk perempuan lain.. Siot Giler..

  88. lagu penuh kenangan. sms aku ting. 4 lagu ini sering dimainkan oleh seorang guru praktikal yg dicintai oleh seorang murid yg bernama FAKHRUDDIN. aku rasa dia takkan tahu aku tulis nama dia kat sini. leps 3 bln btugas dia pun pulang ketptnya yg aku tak tahu kat mana, sebab aku tak suka cikgu ini. cikgu pilih kasih tapi cantik. takpelah, babai!

  89. wooiiii…..korang sume silap ertilah………maksud dier, kekasih gelap tu awek india atau awek negrolah….camtulah maksud dier

  90. cengeng sih lagunya
    tapi toplah
    ini kan hasil karya anak bangsa sendiri
    so, kudu bisa dinikmati, ok.

  91. compare lirik dgn video clip mmg agk konfius..dr lirik aku simpulkn laki tu yg curang…die ade kekasih lain..yg die da tersyg abs..tp ble tgk video clip..aku rse pempuan tu yg ade kekasih lain…laki tu syg kt pempuan ni..tp die xpnh bgtau kt sesapepn…even diepn tau pempuan yg die syg tu mmg ade laki lain..kirenye laki ni je tau yg die sgt sygkn pmpn tu..apepn aku ttp xtau ape mksd sbnr insan yg kirimkn aku lagu ni…mse aku dpt lgu tu…aku tau lirik je xtgk video klip lg..mse tu mmg frust…rse cm punce kami break sbb mmg die anggap aku slame ni kekasih ke2 die..sbb manela tau..kot die mmg ade kekasih lain…almklum…hubungan jarak jauh..tp ble da tgk video klip…aku cm rse die mgkn da slh paham dgn aku…mgkn die rse aku ade org lain..sbb ikatan kami diats angin..aku xpnh stuju nk jmpe die slagi pada aku mse xsesuai…ntahla…hope sgt cewek indon yg mmg paham istilah n video klip ungu yg trgkn..sbb nk penerangan asli dr penghantar lgu ni cm xkn dpt je…lgpn die pnh ckp…hanye sekadar lgu..xmksudkn ape2…tp aku cm xcye je…ntahla..knp aku mst amek pusing psl die lg….even kot mmg aku xde jodoh dgn die..ckpla aku tau yg die mmg xmain2 dgn ape yg die ckpkn spnjg tempoh kami merancang kehidupan bersama..tempoh 3thn tu bkn sekejab..hope bebas dr masalah perasaan ni..

  92. aku tak tau la aku ni kategori kkasih gelap @ kksih terang sbb kulit aku kuning langsat…hahaha…

  93. inilah lagu yg t”rbaik di malaysia

  94. ske sgt lagu ni..
    tuk kekasih gelap ku..
    haha..
    bacin la..

  95. huhuhuhu,,,aku rase pedassssssssssssssssssss………….
    air..air..air..

  96. ad mp3 nya dund gx seu klo cma kya gtu duanx

  97. blok anda sangat indah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s