Tanda Lelaki Mabuk Cinta

Tahukah anda bila lelaki benar-benar jatuh cinta? Apabila setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan.

Lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa saja untuk kekasihnya.

Antara tanda lelaki jatuh cinta dengan hebat termasuk:

– Bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.

– Sentiasa ingin menghiburkan hati kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

– Banyak menasihati kekasihnya kerana dia sayangkan kekasihnya.

– Berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

– Sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

– Sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sering rasa curiga.

– Tidak suka lelaki lain rapat dengan kekasihnya.

– Mudah rasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian padanya.

– Ada kalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahukan kekasihnya melayannya lebih daripada orang lain.

– Menjadi orang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

– Pandai merajuk kerana ingin dipujuk kekasihnya.

– Menggelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.

– Sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya.

– Mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

– Kerap bertanya cinta kekasihnya kerana dia berasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

– Tidak melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

– Cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.

– Membanggakan kekasihnya depan orang lain.

– Jika dia ditinggalkan kekasihnya, dia berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun sentiasa mengharapkan kekasih kembali padanya.

– Apabila timbul orang kedua, dia akan hilang akal dan sanggup buat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

– Menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayai dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawa sendiri.

Advertisements

29 responses to “Tanda Lelaki Mabuk Cinta

  1. sama seperti kekasih ku sekarang..bahagianya…
    tapi tak sanggup menyakiti hatinya
    bila aku tersalah kata yg mngguris hatinya.
    aku sndri akn rasa sedih krn dia terlalu baik padaku

  2. daripada 21 fakta kat atas, 6 fakta tepat, 5 ikut keadaan, 3 bergantung pada personaliti lelaki tu dan 7 tak tepat kot.. btw tengok orang gak la benda ni.. cun

  3. i think soo…

  4. sme ngn my bf now..
    i cn feel it..
    i love u forever

  5. samerla ngn bf i skrang, mudah mrajuk klu x br p’hatian….tiap2 ari sure kn jmpa gak, klu x rindu, apa pun i love my bf now!!!

  6. for muh husband…..
    i do love u….

  7. Jika aku juga boleh menikmati cinta sebegini… alangkah bahagia nya..

  8. entah lah… bila baca fakta tu. rasa byk yang xbenar ttg cinta kekasih ku pd ku… hmmmm… snnag citer la.. sumenyer xda satu pun dalam pcntaan kter orang.. pelik kan ttp benar.. bercinta tapi xmrsai cinta.. kalau lah aku dapat kekasih yang lakukan sumer seperti itu.. baru aku akn bhagia…

  9. ehem,,,,,,indahnya “cinta sejati”

  10. YANG KENA KONGKONG TU WAT I TAK TAHAN…. TAK SURE LA BF I CINTA KE TAK KAT I…

  11. cam ne nak tau yee..lover pun xde..hehehehe

  12. betul husna…bestnyer klu dpt cinte sejati

  13. tetibe aku malu ble bace sume fakta tue..
    rase cm ape yg aku wat slame nie jek..
    btul laa kot..mereng otak aku ble aku jtuh cinta..

  14. eeemmmm…
    kadang aku x phm ngan boy aku 2…
    kadang wat aku strees
    skang ni pon ngah strees..
    eeemmm ntah la..
    kdg die ley wat aku aapy..
    kdg x…
    kdg die bia aku tekontang kanting
    kdg bile dpt tau org laen sk kat aku die merajok plak…
    mara…
    diam je…x msj2…
    ssh idop aku mcm ni
    bestnye klu dpt yg btl2 menyayangi kite..
    tp aku syg die..
    syg sgt2…
    tp 2 la…
    x tau smpi bl aku harus tahan…
    korang…
    tolong la aku…
    aku ley jd giler…

  15. yahhh..a mlihat smua itu pda kkasih q..
    benar…
    tpi kini takdir tk ingn qt brsama..
    sampai skarang q masih tringt am dy

  16. Pcr q gt gk y?dy t gk gt2 amat.brarti,dy gk syg spnuhny donk sm q?

  17. wadoh….. tanda – tanda ini memang benar2 terjadi dalam kehidupan saya. ya begitulah tanda – tanda nya nampak buangetttttt gitu dehh ……

  18. adela skit2 pada pkwe aku 2..

  19. mmg bhagia klu dpt pakwe cam 2….dl aku mnderita skrg aku bhagia krn dia sorng yg…………………..

  20. bf i pn cam tu gak..terlalu amik berat pasal i..i mmg terlalu manje ngan bf i..tak sampai ati nak wat bf i tu sedeh..luv kt bf i sangat2..i nk tanye betolke sometimes gals use sex 4 luv and boy use luv 4 sex

  21. Jojo de Larva

    bf sy tu jenis yang malu nk mengaku dia suke pd sy depan org.tapi dia ttp ambil brat tentg sy.

  22. ble la aku dpt mrase erkk
    so sweet..

  23. ntah r.. aq msih tak percye dgn smua ni… knpa aq susah percaya lelaki..

  24. smua da ade.. tp susah dipercayai

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s