Ketulusan Hati ~ Anuar Zain

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis
Hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untuk selamanya

Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku
Hooooooo

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

~ Anuar Zain

——————

Untuk mendapatkan lirik lagu baru dan lama, sila klik Lirikami

Advertisements

12 responses to “Ketulusan Hati ~ Anuar Zain

  1. aaaaaa…………….

  2. Cinta yang tulus sebagai seorang mukmin hanya untuk Allah swt, kedua Rasulullah saw dan ketiga kedua ibu bapa. Alangkah baik lirik ini ditujukan khas kepada Allah.

  3. lagu anuar nie best ar… ketulusan hati… byk maknanyer

  4. lagu cinta bapaku untuk ibuku… :p

  5. paul desmond

    pertama kali mendengar lagu ini, macam biasa jer…tapi apabila ku menghayatinya, terasa mendayu dalam hati ini. Sesungguhnya lagu dan irama tidak dapat dipisahkan..jika rosak pincanglah ia…ya…lagu ini terlalu puitis dan terasa sebak mendengarnya….hampir 11 tahun aku masih mengharapkan cinta sidia insan yang bernama hawa dan aku tak pasti sampai bila aku kan dapat bertahan dari berhenti menyintai nya…… my email pauldaisy_8182@yahoo.com for any advice….

  6. Sesungguhnya lagu ini sangat mendalam ertinya…kata-katanya mengungkapkan perasaan sayang dan cinta yang tulus dari hati…tiada jiwa yang tidak akan terusik dan tiada hati yang tidak akan goyah apabila lagu ini dibisikkan..Hanya diri dan Tuhan yang tahu tentang perasaan ingin dicintai dan mencintai oleh cinta yang sebenar-benarnya..

  7. best arr lh ini

  8. haahhhhhhh………….rindu…

  9. all the lyrics on this songs make me cry .. so simple words but deep meaningfull ….

    mr.negaraku … only Allah knows how it feels..

  10. sedey arr lagu nieee…hiks..love anuarrr zain

  11. cinta sejati ialah..mencintai Allah Swt…

  12. hmm mmg sedap lagu ni apatah lagi tuk mereka yg
    sedang menaruh harapan ..

    Tapi alangkah mudah klu dlm meniti kehidupan ini ada
    alat t uk mengukur ketulusan hati…..
    agar kita tidak terus terluka dan dilukai

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s