Kekasihmu Milik Orang

“GERAMNYA! Ingatkan selama ini dia berlaku jujur tetapi rupa-rupanya lidah bercabang”. Itu antara ungkapan pertama yang akan dilemparkan setelah mendapat tahu si dia kekasih hati, rupa-rupanya milik orang.

Lebih menambah kemarahan di hati apabila mengetahui si dia sudahpun berumah tangga dan mempunyai cahaya mata.

“Kenapa aku tidak diberitahu lebih awal” atau “Mengapa ini yang terjadi”, adalah antara persoalan yang bermain di kotak fikiran anda ketika itu.

Intim minggu ini berkongsi tip bagaimana mengesan keperibadian yang tersurat pada diri seorang lelaki menerusi sikap dan tingkah lakunya.

Cuba alih renungan wajahnya

Sewaktu berbual, si dia cuba mengelak daripada memandang tepat ke wajah anda kerana bimbang pembohongannya dapat dikesan. Kata orang, apabila seseorang telah melakukan kesalahan, hatinya akan berasa resah bagai tidak menentu apabila berbicara.

Elak berjumpa di tempat awam

Si dia jarang mengajak anda keluar makan bersama di kawasan yang terbuka seperti pusat beli-belah atau di restoran. Perbuatan ini dilakukan kerana si dia khuatir sekiranya tindakan itu akan dikesan oleh orang lain yang mengenali dirinya.

Bagi menjaga statusnya sebagai suami atau kekasih orang, si dia sanggup membeli sahaja makanan dan menikmatinya di dalam kereta.

Bola mata tidak ketentuan

Ketika anda dan si dia sedang menikmati kemesraan kala berjumpa, posisi bola matanya dilihat tidak tentu arah. Sekejap ke kanan dan beralih pula ke kiri bagai memerhati dunia di sekeliling.

Ini mungkin kerana si dia bimbang terserempak dengan rakan-rakannya atau saudara mara kekasih mahupun isterinya.

Sukar untuk dihubungi

Setiap kali menelefonnya, si dia sentiasa sibuk atau mungkin berada di luar kawasan liputan. Si dia kerap kali sukar dihubungi melalui telefon bimbitnya walaupun menggunakan dua atau lebih daripada satu talian telefon. Ini kerana si dia hendak menyembunyikan rahsianya daripada terbongkar.

Merahsiakan alamat dan nombor telefon rumahnya

Anda tidak pernah diberitahu di mana si dia tinggal, tempat kerjanya dan nombor telefon rumahnya. Segala maklumat penting itu seolah-olah ingin dirahsiakan daripada kamu.

Paling ketara, sewaktu si dia berada di rumah. Intonasi ketika berbual menerusi telefon amat berbeza. Si dia tiba-tiba mengubah topik perbualan dan meletakkannya dengan cepat.

Elak berjumpa orang tuanya

Si dia yang telah pun berpunya juga tidak pernah atau tidak akan sesekali menjemput anda datang ke rumahnya atau berjumpa dengan orang tuanya. Ini kerana dia bimbang, rahsianya akan terbongkar.

Pengalamannya begitu luar biasa

Pengetahuan tentang isi hati wanita agak luar biasa kerana dia memiliki banyak pengalaman berdampingan dengan wanita lain. Pandai memujuk dan bijak menyelongkar rahsia dalaman wanita, antara kelebihan yang ada pada dirinya.

‘Kegatalan’ yang melampau

Sewaktu bersama anda, si dia berani melakukan sesuatu tanpa disedari. Ini kerana si dia mungkin dikongkong oleh teman wanita atau isterinya. Oleh itu, anda seharusnya berhati-hati dan ambil tindakan berjaga-jaga dengan sikap lelaki yang seperti ini.

Masa yang terhad

Disebabkan banyak komitmen yang perlu ditunaikan, si dia begitu sukar untuk bertemu dan meluangkan masa berbual di telefon.

Menyedari masalah itu, kamu pula yang terpaksa mengikut masa yang dia tetapkan. Alasannya, dia sibuk, sedangkan dia sebenarnya menemani wanita lain.

Menjauhi perbualan telefon

Bila telefonnya berdering, si dia akan beredar ajak jauh daripada anda atas alasan takut perbualannya didengari. Untuk menyelamatkan diri, dia sanggup berjalan jauh.

Sumber: Kosmo

Advertisements

11 responses to “Kekasihmu Milik Orang

 1. hrm, rasanya seperti sudah dipost sedikit masa yg lalu… huhuhu

 2. erti semua kalau mau panajng umur.. janganlah difikirkan..happy saja nak buat.. Kita juga bisa bercabang dua lidah nie..tapi buat apalah..

 3. I am interested with love matter but i don’t really prefer to write it or to share it with anybody else. By suddenly found your blog, at least, i think i can learn something about love. maybe I should get into your blog quite often, so that I can know more about what you will share about love. Have time to drop by at my blog.

 4. Pingback: Separuh Cinta « Prettytakaendengan’s Weblog

 5. hanya lelaki orang dn lelaki yg tak teruna lg berani kurang ajar minta yg bukan2.

 6. Bila anda buka topic kekeluagaan,ia akan menukar topic…jikalu tiada masaalah timbul,terus aje “nasi dah jadi bubor”,pandang kehadapan bukan belakang.

 7. Agusnidar ( Politekhnik Lhokseumawe)

  Tiada
  Keindahan
  Yang Melebihi
  Indahnya
  Kasih Sayang

  Tiada
  Kerinduan
  tanpa adanya
  hubungan

  Tiada
  kasih sayang
  tanpa adanya
  pengertian

  Tiada
  Tangis & Tawa
  Tanpa adanya
  CANDA

  Tiada
  Kenikmatan
  tanpa adanya
  tantangan

  CINTA
  Tidak Akan
  ABADI
  Tanpa Adanya
  KESETIAAN……….!!!!!!!!!!!

 8. Lepasin ajch………………………!!!!!!! N cari yang lain

 9. kebanyakkan semua laki same je…

 10. laki nie tak gety argai wanitaa..
  tak pena bersyukur pe yg da miliki..
  yg pling penting dowg nie lebih pandang paras rupe dri budimpekerti…

 11. cica…yg cantik pasti selalu di cari..dalam bab memberahikan pertarungei ..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s