Separuh Masa ~ De Lima ( Gangstarz )

Dulukan telah diberitahu
jangan menganggu di hujung minggu
nanti dia akan tahu
rahsia engkau dan aku

Kita sudah sama setuju
berjumpa hanya bila perlu
kerana kita sudah punya teman istimewa

Korus:

Kuhanyalah kekasih separuh masa
separuh lagi cinta untuk dia
janganlah kau meminta lebih dari itu

Kuhanyalah kekasih separuh masa
dari Isnin sampai Jumaat saja
jangan pula kau mengharap
berdampingan selalu denganku

Jika kau tak terima khabar
bererti dia ada di sini
jangan gatal meninggalkan pesan
curiga dia nanti

Tak perlu kata-kata manja
itu sudah sering kudengar
dari dia yang masih tidak tahu
adanya dirimu

Kuakui ada sesuatu antara kita
tetapi kutahu bukan seperti biasa

(Edry/ KRU Publishing)

Untuk download lagu Separuh Masa ~ De Lima sila klik Separuh Masa.mp3

About these ads

32 responses to “Separuh Masa ~ De Lima ( Gangstarz )

  1. i nak liat video klipnya…. bila ? liriknya kekasih separuh masa funny n real sering terjadi di dunia…hahahahaha pokonya no coment lah.

  2. alamak lagu ni buat i terase la.. pasal kekasih i adlah suami orang.. hehehehe
    mmg dpt jumpe diantara hari isnin hingga jumaat je..weekend untuk his mem..hhuhuhu

  3. mcamner nk download lagu ni…tgok liriknya best je…

  4. i suke gler lagu ni.. sebab lagu ni ade kena mengena ngan kisah cinta i ngan somebody.. somebody tuh pun ade gf gak.. hehehe…memang betul2 kena tepat lah kat kte org..ade kekasih full time n part time… gerek giler lah…ape2 pun layanz je…caya lah The Lima…congrats to KRU…

  5. Pingback: Separuh Masa « Story of the day…….

  6. the story of this song as same as with me…heheheheh..gud luk THE5 & KRU…mcam mn klo i bisa tengok video klipnya….pasti lebih seru hahahah..congrats THE5 & KRU

  7. halooo..BONY, TAURA & ARIF sukses ya bwt kalian….kapan donk album perdananya keluar…qta di indonesia sdh pd g sabar neh nunggunya…kalo bisa KEKASIH SEPARUH MASA nya dibuat video klipnya ya..biar lebih kereeennnn bow….sukses buat KRU n THE LIMA nya >:D< \:D/

  8. mmg bestla lagu ni,tapi bagi somebody yg takde kena mengena mesti bg dia org menyampah nk dengar, lagu mmg real & terjadi pd diri ku…heheh bercinta 1 offis tapi suami org daaa… nup baru buln lepas break..wa caya la lagu ni

  9. saya sudah letak link utk download lagu ni… harap enjoy.. memang best! nanti keluar album, sila beli album original k?

  10. emph…ganeh tol lagunieh…macm hepi jer kan dia ada pasang byk2..kekekek!kesian tol kasih tol die kene tipu.muahahah!

  11. Hai haniey!..dh dgr pon lagu ni..thanks..tp liriknya ada silap sket kot…nanti haniey semak semula ye..terima kasih…….

  12. thanks maya_mila, saya dah perbetulkan kesalahan lirik tu… enjoy!

  13. i respons n tetarek ngan liriks nie lagu.
    talented sunguh KRU & pas skle dorang buat lagu nie tuk The5
    takpe la ada sbgian org yg tak paham dgn isi cerite lagu nie ???
    haaa..aaa…aaaa….

  14. Lagu yang KRU tulis tuk the lima (the winners of gang starz)
    KEKASIH SEPARUH MASA alias PART TIME LOVER gitu,
    “JANGAN GATAL MENINGGALKAN PESAN…CURIGA DIA NANTI..”
    hahahahahaha….congrats THE5 with KRU..

  15. haha. i love dis songg.
    :D

  16. bila..keluar album sulung nya ??? 8-> kangen tuk liat ke handsome an mreke ;))

  17. thanks akhirnya dapat jugak lagu nie…best sangat2 mcm ada penglaman jer bila dgr lagu nie hehehehe…

  18. i realy suka bangat sm this song……but jika ada org yg berfikir mcm2 ttg separuh masa berarti korang yg memiliki sifat mcm tu…misal ; ada org berfikir ini lagu utk kaum “gay” berarti org yg berfikir mcm tu dia itu yg “gay” hahahahahah…..menurut saya ini lagu bercerita tentang 2 org sepasang remaja (boy n gilzs) yg sedang jatuh cinta tetapi masing2 sudah memiliki pasangan yg istimewa like PIL (Pria Idaman Lain) & WIL (Wanita Idaman Lain) hahahhahaha….bravo 4 KRU n THE5……….

  19. asyikkkkk coy..goyang nehhh

  20. camne nk caik kekasey sparoh mase ney..???
    buhsnnyer awex jao..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    -_-

  21. lirik die mmg best gile.. tp rentaq n muzik die xbest.. cm adf cilok2 jer…
    pas2.. sore de5 bkn sdp pon..
    huhuhuh..
    -_-

  22. mizzywizzykizzy

    adussss .. liriknya .. macam kena kat muka sendiri. Kekadang best jadik GF separuh masa .. tapi kekadang macam tak best. Tapi ada satu soklan … camner nak kuar dari “cinta separuh masa nie”. Bila dah terjebak … susah nak kuar … hampeh !!!

  23. lirik nie best giler,mmg ujud bende2 cm nie…
    mmg aku terase giler,sbb aku dah ade bf,tp psg sperepart,die pun ade gf gak,aku lak sperepart dier.wlupun kt’org tau..hehe

  24. POKO’e no reken YOu!!!!!!!!!!yg penting kan happy

  25. hai haniey…salam perkenalan…seronok baca blog awak…

  26. sapa nak liat video live the lima with separuh masa nyu…klik the link below

    have a nice day….. \:D/

  27. hallooo saya bony the Lima.. apa kabar semua?
    terimakasih untuk respons anda semua..
    doakan album kami cepat selesai ya…
    kalau nak bincang dengan i.. boleh sent email ke bony_thelima@yahoo.com
    ok tq…

  28. temui the lima.adam,dafi dan kalcha.com di friendster..
    kalcha.retail@gmail.com..add kalcha..temui anda sana..!!!

  29. Pingback: The Quality You Never Knew… » Blog Archive » Separuh Masa

  30. minat ar kat bony.. cute…

  31. add lah kat nata.. ne friendster nata.. hynata_pot89@yahoo.com.my

  32. minat bangat deh..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s