20 Tips Dalam Percintaan

1. Adalah sesuatu yg menyeronokkan apabila kamu menyatakan bahawa hanya dia seorang sahaja yg kamu cintai untuk selama-lamanya dan tidak akan ada duanya.

2. Paling menarik apabila kamu sekali sekala mengirimkan kad ucapan yang di buat sendiri. Jangan tunggu sehingga hari jadinya atau pada hari kekasih hari-hari biasa juga kamu boleh meluahkan perasaan cintamu padanya.

3. Setiap saat kamu harus mengingatinya dalam sebarang pekerjaan yang kamu lakukan. Percayalah apabila kamu mengingatinya si dia juga pasti akan mengingatimu

4. Sentiasa berkongsi rahsia dengannya. Si dia akan merasakan dirinya amat penting dalam hidup kamu kerana dalam semua hal kamu tidak pernah berahsia dengannya.

5. Setiap kali si dia melakukan kesilapan jangan sesekali merendah-rendahkannya. Tugas kamu adalah beri sokongan padanya agar bangkit memperbaiki kesilapan bukan membuatkan dia lebih rasa rendah diri.

6. Jangan malu untuk beri mesej ataupun ucapkan sendiri padanya kamu rindukan dia terutama apabila si dia tidak ada di sampingmu walaupun sesaat.

7. Jangan terlampau berdandan sehingga membuatkan si dia bosan denganmu.

8. Lelaki juga sukakan hadiah tetapi mereka tidak tunjuk jadi apa kata yang perempuan sekali sekala berilah si dia hadiah walaupun hari jadinya lambat lagi. Begitu jugalah dengan lelaki yang sememangnya sudah sedia maklum perempuan suka terima hadiah. Berbunga-bunga hati bila kamu beri hadiah padanya.

9. Janganlah rasa terlalu kecewa sekiranya si dia terlupa melakukan sesuatu yang kecil untukmu.

10. Jangan bandingkan dirinya dengan sesiapa kerana si dia akan menganggap kamu lebih suka orang lain darinya.

11. Raikan hari jadinya dan lakukan kejutan dan sambutan yang berlainan setiap tahun.

12. Belajarlah membuat keputusan sendiri. Jangan sekadar menyerahkan kepadanya bulat-bulat untuk membuat keputusan.

13. Jangan selalu menganggap si dia boleh membaca semua yang ada dalam hatimu. Belajarlah berterus terang…

14. Setiap malam telefonlah si dia untuk mengucapkan selamat malam.

15. Jika dia membayar tiket wayang, apa salahnya kamu pula yang membeli makanan dan minuman ringan.

16. Hargailah ‘privacynya’ jangan sesekali menceroboh membaca diarinya.

17. Sekiranya ada kelapangan, ajaklah si dia bercuti.

18. Jika kamu mempunyai lesen memandu janganlah biarkan hanya si dia sahaja yang memandu. Tawarkanlah bantuan kamu untuk membantunya memandu. Tidaklah si dia rasa seperti pemandu..

19 Berikan nama gelaran yang mesra tetapi hanya kamu berdua sahaja yang mengetahuinya.

20. Apabila berlaku perkara-perkara yang memalukan pada dirinya, berpura-puralah yang kamu tidak mengetahuinya.

About these ads

104 responses to “20 Tips Dalam Percintaan

  1. keren abiez

  2. nk try eh

  3. Tentang mesej cinta dan sokongan, tu betul. I’m sure dia ada membaca walau tak balas.

    Percayala dia akan membalas dalam bentuk yang lain, mungkin he call…sapa tau…kan?

    Saya juga baru menghantar mesej padanya, harapnya dia tau kita mengingatinya tiap waktu.

    Dia juga mengingati kita walau jauh, ;). Tu pasti, cubalah buat. Tak rugi pun tau, ;) ,,,,

  4. betul tu chien…

    kadang kala kita menyedari betapa dalamnya kita mencintai seseorang di saat kita sedang kehilangannya…

    dan kadangkala kita juga menyedari betapa perlunya cinta seseorang terhadap kita di saat kita amat memerlukannya…

    renungkanlah madah cinta ini…

  5. gille………………….

    yang seperti ini ni wajib dibaca para lovers………..

    cool, asta La viSta………………

  6. Dapatkan yang anda inginkan dengan harga Rp.50.000.
    Yang pastinya di (www.superhotbiz.com/?id=tonyni)
    siap menbantu anda untuk mendapatkan apa yang anda inginkan.
    segara daftarkan diri anda di (www.superhotbiz.com/id=tonyni)
    jangan lupa buka email anda karerna setelah anda daftar anda akan langsung terima email dari kami.

  7. iwh gila keren abezzzzzzz tau gak the best dewh!!!!

  8. thx…atas tips-tipsnya!berkat saya membaca 20 tips dalam percintaan saya jadi succes dalam hal bercinta.sekali lagi thx…
    kekurangan dalam blog ini, tidak adanya gambar, supaya memudahkan sipembaca, key…

    dari : HENDRA WIDODO
    Ajibarang kab. Banyumas

  9. Hach cman bikin otak pusing hate jadina uring2an tuch. tp gmana yach tetap butuh sich mang yg namany CiEEEEEENNNNTAAAA

  10. Cinta kadang bikin Ati SENENG tapi kadang bikin Ati SAKIT

  11. cinta adalah suatu perkara yang sukar untuk kita gambarkan dengan kata-kata.nampaknya tips ini dapat memberikan suatu kelainan dan sekaligus memberikan suatu yang berbeza daripada apa yang kita lihat.

    tips ini memberikan satu perangsang kepada semua pembaca.diharapkan anda selalu menambahkan lagi tips yang ada.

    sekian,
    jacksen

  12. ejal love era

    memang btol pon cinte nie best…sampai kte x igat nk mkn pon ble ade d samping dia….tp ble kte kecewe,,mcm2 bley terjadi,,knp mesti ade duke????sedangkn kte saling mencintai dan mempercayai…
    pasal tips td,,maybe sy akan turuti untuk menguatkn lg hubungan sy ngan si dia….

  13. hehehehehehe.. hebat juga…
    http://blog.aprillins.com yes im aprillins

  14. giLa beNer…………………….. bAxk Banget YaNg Hruz DiLakuKuan PaRa LoVers DaLam MeLakukan PercIntaan…… He….He….He….

  15. Emangnya sie cinta bikin kita seneng tapi kebanyakan sakit hati.

  16. SEHARUSNYA CINTA YG BSA MENDAMEKAN DUNIA
    TPI MALH SEBALIKNYA CINTA SELALU MENGHADIRKAN KONFLIK

  17. haiiiii

    q mau nanyak ni kalo kita sayang
    ma orang di school ni ,tapi ada orang juga yang suka dia
    emang cih dia ganteng and baik tapi kita lain agama
    dia islam and q kristen nah da satu lagi kita memang deket bgt
    nah yang gua mau tanyak gimana ya caranya biar dia jg sayang ma q

    tengks

  18. gimana yach menurut aq,,,,cinta sjati itu GMN cihh….. bkin aq psing?? tp di dlm hti aq,cinta itu suci dan sputih kertas!!!! gimana kalo kita udah punya pcr,tyus eh ada org laen yg ska ama kita? nah gmana tuh…! tuh jah dechhhh….

    THANK’S

  19. aku teramat LOVE kekasihkuuuu…harap2 aku tidak bertepuk sebelah tangan….
    tiada duanya d dunia n akhirat aku harap kami berkekalan hingga akhir hayat amin…
    sudah terlalu banyak kenangan suka n duka kami lalui…..

  20. Kekadang cinta wujud tanpa kita sedar. Cinta wujud melalui persahabatan,persahabatan wujud melalui perkenalan,perkenalan wujud melalui keinginan. Maka, ingatlah satu cinta untuk selamanya..Setialah pada si dia,nescaya hubungan kalian akan berkekalan

    • setuju sangat…percintaan yg lahir dri persahabat lebih brmakna dan cinta yg terang nyata…kelemahan diri masing2 dh jelas ter nampak dlam sesi persahabatan..so bile dh bercintan nk mula no hal x de secret lgii

  21. semua konsepan dan tekhnis dalam percintaan harus dengan aturan penuh dengan kehati-hatian, dan semua itu hanya ada pada aturan islam di dunia

  22. menarikkkkkkkk..akan diusahakan

  23. kalu cinta itu apa emang harus nurutin apa kata cowo yach?????

  24. Oke,,,,,,,,bener banget tu
    ch smua……..jadi buat kaum aries,,,coba za dech lakukan semua tu dengan rasa tuluz………

  25. nice site… banyak info menarik leh dapat.. hehe

  26. best lah tip ni….

  27. meh!!!ajak ramai2 kwn bace tip ini……bgs tip ni….kite mesti lah mencube ea…..hua…hua…hua..

  28. Hmmm….boleh juga..

  29. bagai mana cara menembak wanhita yg pemalu

  30. gi mana cara u memaha,i sifat cwok yg pendiam?

  31. cinta adalah kehidupan.kehilangan cinta sama halnya dgn kehilangan kehidupan.manusia mempunyai kesalahan,tetapi mencintai bukan merupakan suatu kesalahan.

  32. cinta 5 kata yg tak prnh hbs bl d uraikan……. cinta aq tak tw hrus mmuja na atw mmbnci na krna dy prnh mmbwt qu bhagia nmun iaa prnh mmbwt q trluka sgt dalam

  33. spektakuler……..BRAPO….

  34. ehm…………. nanti i nak try lah tips ne…. tp xdha ke untk tips lelaki kuat mrh punyer????

  35. pa haruz kah cinta itu ada ?

  36. rafiahtuladawiyah jaafar

    fulamak…………………

  37. susi nurichie

    ,,,,,,,,

  38. fajar gendoll

    pendritan cnta tiada akhir.tapi i2 lah cinta,i2pun yg bwt kta jdi hdup.cnta memang aneh.tidk ad yg bsa mnebk ap itu cnta.
    for me can forward
    you do not my away
    for me good not you cause pain
    apeart from you and belief
    for me can forward cause you true love me

  39. terkdang cnta gak hrus memilki
    terkdang pula cinta hrus adil
    mencntai se2orng terkdang menykitkan , jka qta tdk pahm akn cinta i2

    mencntai hx btu k’sabarn ..
    k’sbran u/ bza memahmi satu dgn xg lain

  40. gabung donk….gmn kalau kita punya co yang selalu inget kepada mantannya??? sikap kita ( cewek) harus gimana?tapi kita tahu dia mencintai kita

  41. menurut ku cinta tw bhulsit…..apa lg sm janji semua mulut nya….

  42. bwat rizki cepet pulang dong pacar mu menanty kehadiranmu

  43. a rizky siti minta pulsa……………………………………………………………………………..

  44. bwt a rizki kt teh cindi pulang dong dyaa nangis ml……….,,,,,,,gr2 a iki gk plng dya di telanjang di kmr mnd

  45. hah…..talanjang dah cinta mati yach…..??????

  46. cinta…..cinta oh cinta bisa pusing kepala?????

  47. aku seorang pelajar dan aku tak tahu pun pasal cinta nie..bagi aku ,perempuan boleh hidup tanpa lelaki tapi lelaki tak boleh hidup tanpa perempuan..
    kalau kaum adam yg ingin beri komen pasal falsafah aku nie call no nie 0145195235..okey byeeeeee

  48. hahhhhh…….lucu.lucu.lucu….

  49. huhu..cnta ni mmg sush..mnyakitkn..!!

  50. Menurt gua,cnta tu ga leh d maen2 nin…sebab,karna cnt tu,dr hati yg paling dlm buaaaaaanget….
    makn y,law ga mo sakit ati,,jgn prnh main ma cnt…
    gua prnh dgr dr bg gua..,law cnt tu ga bnrrrrr;;,cm iseng2 z…gtu loooooh.,
    tp da cnt yg bnr2 nyangkut di ati y…
    sbab,pcr dia bnr2 cnt mati ma dia…ampe bg gua mau
    di lamr ma bokap y..,tp bg gua kget mntna ampn,’n ngelapor ma bokap gua..,dia k atutan…
    he…he… he…

  51. hai!! para JOKER(jomblo keren)!!!

    CINTA itu seperti angin,,,
    CINTA itu tiada akhir’y,,,
    CINTA itu mmbuat smua orang gila,,,
    CINTA itu adalach sgala’y,,,

    jdi inti’y tetap lach mnjadi JOKER SEJATI!!! (AGOEZ)

  52. CINTA blh diibaratkn seperti teh uncang..
    bila direndam larutlah ia…
    apabila di letakkn gula..
    terjelmalah kemanisannya..
    bila dibiarkn tidak diminum…
    hilanglah knikmatannya…

  53. Pingback: Percintaan « Charolinasachi's Blog

  54. msti yg tgh bcinte xley buat sume skLi,,

    sLh 1 ofcOz ttgal…cinta yg kekal hanya cinta pada

    ALLAH..

  55. LupHe-LuphE……. iTuWh asYik py Dha pusIng’a juGa.

  56. Pingback: PERCINTAAN « Mulyono90's Blog

  57. salam kenal semua, menarik sekali artikelnya. saya blog ini bermanfaat jadi saya akan sering2 berkunjung ke blog ini..

  58. india india papa

    Bisa membuat seseorang yang berada di samping kita, dari TERSENYUM SAMPAI TERTAWA TERBAHAK BAHAK, itu lah CINTA……………………….

  59. em..ley a kalau nk try..ape salahnye kalau kte cbe tok ari jln nk epykan owg yg kte syg..kan3??

  60. absulutely fantastic!!!!!
    best gler tips nie!!!

  61. cinta di tolak dukun bertindak haaaaaahaaaaaaaaaahaaaaaaaa………..
    salam kenal cemuanyaaaaaaaaaa……………

  62. Realy so good gara2 tips ini q yg lg marah ma pacar jd sadar e e e jd kangen tanx,s yahc

  63. hmmmmm.. cintta ntuhhh gg da tuh d kmus gw
    jd g da kata cinta

  64. cinta merupakan kata2 yg sgt sweet n bermakna buat org bercinta ………….mandi tk basah,makan tk kenyang,tidur tk lena disbbkn CINTA…………….

  65. mcm mna klau kte nk ksi tau kpd si dia bhwa kta skaknnya ttpi kte tdak boleh b’smanya

  66. Chinta itu kdang2 menyakitkn. . Kdg2 best..

  67. saya cinta kau

    nk try lhh

  68. terima kasih CINTA

    Aku dah terima CINTA dia……sekian lama aku belajar tentang cinta, baru aku rasa..baru aku temui..dan dia yg mengajar aku..
    dia yg pertama dlm hidup, aku harap yg terakhir jua lah.. semoga jarak antara kami menambah lg dalamnya cinta dan kuatnya ingatan..
    Ya Allah rahmati hubungan kami…moga kekal berpanjangan hingga ke syurgamu…amin ya Rabb…

  69. cinta itu bgitu indah bila btul2 slng mrsakan cinta yg ssngguh nha
    tp cinta bkan hnya d omngan semata melainkan hrs d bktikan scra langsung
    tdk semua org tw arti cinta ssngguh nha,,,,,,mereka hnya bsa merasakan tnpa tahu arti cinta yg ssnggh nha,,,,,,,,
    jdikan suatu prsaan yg tak akn prnah hilang dri bumi ini yaitu cinta yg amat tulus kpd org yg bnr-bnr kta syangi

    meski trkadang kta prnah slah mngartikan tntng arti cinta yg ssngguh nha

  70. cinta???!cinta n kasih ibulah yg paling suci..dan ak hrp ku takkn mengotorinya…

  71. eo lah bklan tak coba cpa tau az berhzil
    #eo gx,,

  72. wah……….makasih banyak ya ats infonya nya,,, jadi tau nech,, moga bermamfaat bagi semua and perlu di coba nech kayaknya…

  73. I like

  74. berkat cinta aq biza hidup d dunia ney,,,berbahagialah mereka yg masih memiliki cinta d hatix ??
    ,,,,,,,,, mmmmmmmmmmmuuuaaaaaaaaaccchhhhhhhhhh :-*
    love you
    u/ org2 yg aq chynk ??

  75. Knpa di sa2t q mencintaix dya g prnah sesekali mencintaiq. . n knpa di sa2t q pergie drie hdapx dy dtang dngan tiba2. . ?
    N gimna cE Crax Biar cOw kita nyaman di samping kita sehing2 g mW lpaz Drie kita. . ????

  76. embbih ananda syahputri

    wah baru yoba-yoba aja si pacar udah bisa nangkap sinyal-sinyal cinta dari aku

  77. Wah..sya akn mcba tipz yg dbriekn.

  78. cinta ith ga bisa di paksa
    karna cinta ith datang dngan sendri ya,

  79. anasya marella al-janera putri nastiti

    Thx info nx … !!!
    ^_^

  80. cinta itu ap sih..

  81. SAMBUX PTC No SCAM Terbaru!!! Dan 3 PTC Terpercaya Lainnya (Check it Out)!!!
    Yang baru mewarnai dunia PTC saat ini. Sambux, online sejak Desember 2012, dengan sistem kerja hampir mirip Neobux ataupun Probux. So mari kita lihat bagaimana kiprahnya, apakah mampu menyamai ataupun mengungguli sang raja bux, Neobux. Semuanya biarlah waktu yang menjawabnya.
    silahkan klik di bawah ini…

    http://cpchenko.blogspot.com/2013/01/sambux-ptc-no-scam-terbaru-dan-3-ptc.html

  82. nhyar anak spentibora

    bagus banget dn hruss d’lkukann dlamm hbungan asmraa

  83. Hi there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m undoubtedly
    enjoying your blog and look forward to new updates.

  84. mama cyunk papa

    …………….. CINTA ………………..
    C=cinta
    I=ieyma
    N=nya
    T=tok
    A=airi
    ………. zaieyma …………..
    ma akn jge pa dgn baek..muah wlau pape un brlaku ma ttp cyunk n cinte an pa…….

  85. hanya AniQ d hatikuu..

  86. Keren abizzzzzz

  87. BANYUMAS . TAMBAK . Saefur rokhman .
    Ada bagusnya ada juga engga nya . Yang jelas kalo anda pengen di kejar wanita , pria yg jadi opsoi . Jual mahal itu kuncinya dg catatan cwe itu uda tertarik sama kamu sebelumnya . Jangan terlalu mengebu gebu dalam mengutarakan cinta .

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s