SMS Lawak

kalo aku tangkai ko daunnye,
kalo aku aur ko tebingnye,
kalo aku kumbang ko bungenye,
kalo aku langit ko buminye,
& kalo aku tarzan ko le beruknye..

————————–

Al-kisah SEEKOR ANAK KAMBING,
BERTANYA PADA IBUNYA.
ibu kenapa semua kambing ada bulu
dan kenapa bau kita busuk.
LALU SI IBU PUN MENJAWAB.

TAK MENGAPALAH ANAKKU, KITA BUSUK,
ORANG YANG BACA MESEJ NI LAGI BUSUK..
TAK RETI2  NAK GI MANDI…
ASYIK TENGOK HENSET JE

————————-

katak pisang katak puru,
adakah katak & pisang sepupu?
jangan perasan atau terharu,
bukan nak ucap kata rindu,
cuma nak ucap selamat malam to U.

——————–

kpd penerima sms ini,
sila laporkan diri segera
ke hospital bahagia dengan tenang….

——————–

mulau mandan nyawuh ngenengah,
ngunung naik nenyemang ningnga,
anyur madan ningamung nanah,
muni yang maik ningenang nyua..

kesiannya awak..
sengau rupanya!

———————-

Kalau dapat bini muda-nampak BABY DOLL.
Kalau dapat bini sederhana muda pula-nampak BARBIE DOLL.
Tapi bila dapat bini tua-nampak PANADOL !!

————————

kalau kita letak monyet depan org panggil….monyet lily…
kalau letak belakang org panggil LILY MONYET !!

—————-

jika mentari datang memancar terik, biar aku menjadi payung mu,
jika ribut datang melanda, biar aku menjadi pelindung mu,
jika banjir datang mencurah, biar aku menjadi sampan mu,
jika ceti datang meminta hutang, biar aku lari dahulu…

——————

Aku menjeling padamu,
kau lantas tertunduk malu.
Aku tatap wajahmu tatkala kau mengangkat malu muka.
Lalu aku pun berkata…..”KAU KENTUT iye?!”

————————–

Bila kita cantik tak siapa memandang,
bila kita baik tak siapa memuji,
bila kita susah tak siapa menolong,
bila kita jatuh tak siapa mengangkat,
Tapi………
bila kita kentut semua mata memandang.

————————–

masa bercinta marah pun manis….
baru kawin, lglah manis….
dpt anak pengalaman manis…
bila tua dpt KENCING MANIS

—————–

satu masa dahulu ada 7 org pahlawan…..
hang tuah
hang jebat
hang lekir
hang kasturi
hang lekiu
hang baca

hang BODOH!
——————-

AnGkAT tgN!
inI RoMPaKan!
YG HenSEM Ke SeBELah KaNAn!
yG lAwA ke SeBelAh KIri!
yg WaJaHnYa hoDoH ke TeNgaH.
AWak! yE AwK jgn pUrA² bAce SMS!.
cEpAt Ke TeNGah !!

—————-

Ku hampiri katil mu…
kutatap wajahmu…
kukucup ke2 belah pipimu…
ku bisikkan ke telinga mu…

INNALILLAHIWAINNAILAIHIRROJIUUN…

———————

Ingatlah..jika dimarah kamu DIAM..
jika difitnah kamu SENYUM..
jika dikeji kamu KETAWA..
Nescaya dgn berbuat demikian,
kamu tergolong orang2 yang SOUND TROUBLE

————————

Kalau ada yg kata kamu jelek,sabar je.
Kalau ada yg kata kamu bodoh,biarkan je
kalau ada yg kata kamu dungu,Cool je.
Tp kalau ada yg kata lu cantik/hensem,
Tampar je krn itu FITNAH!

——————-

HP anda telah dilengkapi puzzle game. Caranya mudah saja.
Lemparkan HP anda ke dinding @ susunkan kembali.
Selamat Mencuba!

—————

Gigi kau sejuk ke??……

Tak?? Abis tu kenapa pakai jaket kaler kuning???

——————

Kalau kau tak mahu hidup…..

aku pun tak mahu mati, Azizah!

—————

mosi-mosi watasi muru ano latino uno muotu numeru ano sayonara des numeru taiano…..

(Kalau tak paham kenapa baca jugak!!??)

———————–

kau sungguh dinamis,
sifatmu cukup puitis,
gayamu selalu erotis,
jiwamu sungguh romantis,
caramu seperti celebrities,
tapi sayang wajahmu seperti teletubbies…

———————–

DIK.. TOLONG IKATKAN POCONG KAT KEPALA AKAK NI.. TERTANGGAL MASA DIORANG KEBUMIKAN AKAK TADI..

TOLONGLAH DIK… AKAK ADE KAT TEPI TINGKAP NI.. TENGOKLAH!!

——————-

aku bencikan penipuan!
o dalam diam ko menipu!
dgr ape yg ku kate berikan tumpuan
adekah ko dan katak sepupu?

————

sebut betul betul..
rambutan, nangsat, tmemikai,keladri,nyaynok..
bersabarlah.. tiada siapa yang mahu dilahirkan sengau seperti kamu!!!

Doa Pengasih
Rahsia Doa Pengasih. Keterangan lanjut, sila klik sini.

About these ads

332 responses to “SMS Lawak

  1. dah selalu dpt sms yang same…bg la yg lagi lawak

  2. enakan kalo dibaca ps lagi di hp

  3. hahah….memang lawak lah tapi suma nie ader lam inbox msg sye…

  4. klakar r… hahaha…

  5. erm.. not bad.. hhiiiihhhi

  6. lawak giler…..keh..keh..

  7. hahahahahahaha…….
    hihihihihihihi

  8. ekleh..lawok nyer sms 2..haha..

  9. eh…………leh jg sms y…… sekali2 bkin sms bwt pejabat supaya ingat….!!!!!!!!!

  10. ayat yg bagus,memang kelakar..he2

  11. lawak sgt2……………………………………………………….

  12. haiiiiiiiiiiiiiii

  13. Wah…LaWk GILErrrrrrrrrrrRRRrRRrR……..

  14. keren…keren…keren…tambain dunk

  15. sYg dah makan bLum..?
    oiYa, obat nyamuknya dah diminum belum….?

  16. kelakor sey……………

  17. boleh tahan..erm tlg perbanyakkan ag eks lawak 2..
    x kering gusi aku membacanya…

  18. lawak msg2 kt atas ni…

  19. 014-222 limo o 6 o

  20. tambah lg koleksi smsnya yer

  21. hev=bat tapi pelik dan pening

  22. hm…
    U pretty…
    U baik…
    U cute…
    U sexy…
    tpi sebanarnya i2 sume tipu hahaha….

  23. puzzle…..klu korang bung hp tus berkecaikan da jadi puzzel…main puzzel smbil nangis wakakaka..

  24. nak lagi sma lawak

  25. saya mahu lebih daripada ini lagi kerana kawan kawan saya suka kannya

  26. hekk8,,,xlucu xlucuuuuuuuu/?/??//?

  27. hahaha….lawak tol..law ad antolah kt hp saya..0127570759

  28. lu pikir arh sdiri……………………………………………………………………………………………………
    pppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaccccccccccccccccceeeeee

  29. xde yg lawak ag ke????^^

  30. BEST AH…^^

  31. lawak gilo

  32. owh mOKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!
    caya la lu bro… nenek aq poWn x cM ko…
    SenGAl saja…
    bapak x layan?

  33. bes ar jgak.

  34. ha..hayE.,..,.,
    laWak aBiZz,.,,.,
    h a g a g a , . , . , . , . , .

  35. I don’t make a komedi this.
    ;-(

  36. tlg la bg yg lebih lawak lg…

  37. korang bg lh sms yg lawak ggggggggggggggggggiiiiiiiiiiiiiilllllllllllllllleeeeeeeeeeeee

  38. pukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  39. xbest ar….bg la yg gilerrrrrr2…..

  40. boleh mo gozzo………

  41. haha lawk r…member aq sume ske mesej ny..

  42. erm.. semuanya dah ade dlm tepon sy.. bagilah yg lawak lagi..

  43. lawak siot……………………

  44. honnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

  45. hola boley join

  46. best2

  47. kokookokokokokokokokokookokokokokokokokooko

  48. cuit-cuit…………………………….

  49. helo…..teletubis…..gi ngapain ni…hehehehek

  50. olooooh,xbest manow pom….. hk tulo jah… wie gak hk lawok lagi

  51. xbeeessssst r.. wie gak hak gempak agi… baru best

  52. ehhhhhhh,,,,,,,,cuma segini tambahin donk,,,kn asyikkk

  53. dok lawak langson…………

  54. leyh ar thn…….hmmmmmm

  55. hahahhaha…xbest sgt la..coz aq dh selalu dngar lwk bngong mcm nie..aq nk kn llwak yg lgi BENGong..boley x???

  56. mmg lawak ayat2 niy…bez..

  57. best la jugak

  58. LAWAK8…HA88..KC PECAH PERUT BARU ARAMAITIE

  59. best gle la……..

  60. best gler,.
    ak dri sdih smpai happy,.
    huh!!
    puas ak!!!
    kehkehkeh!!!

  61. seme nyer da pnh dgr..search la yg lbih
    lwk lg..

  62. bwu bce pon dh nk terglak…
    :) cm nk pecah prut..

  63. beZz giLeR …. bUt mCet2 Uw cmUe kyLa dA adE .. UleY tAmbAh aGy x???

  64. Adui ! Asyik ney jer .. Yg len x tadak ka ? Murinx la .. Hik hik ! Tp lucu jga la

  65. ermmm…asek2 ni jek……boring la cam ni……tpi lawak 2 ade la ciket…

  66. mmg best gilew..lawak lawak..

  67. apew ar x best langsong

  68. comel guys ...

    x lawak sngt ,,, biase jew . . . . . . . . . . . . .

  69. comel guys ...

    x r lwok sngt ,, biase jew . . . . . . . .. .

  70. lawak giler leh……

  71. ye ker nie……

  72. hhhaaaa…..bgoz2….like it…

  73. lawak sesangat !

  74. lawak memang lawak tapi x cukup lagi kalau bleh tambah lagi…
    hehehehehhe………….

  75. ayat2 power gilerzzz x ade kerw? b ade fwenz yg x ade prasaan ngan b dimana lah nk koingkan masaal neykannnnn

  76. hehe, sorry…p,lawak2 nih dah busan….da salu dgar….pe kate tmbah koleksi lgy….huuuhuhu

  77. lawak sgt sms 2.tp klu boley wat lah ag best,k?gudluck

  78. memang lawak gila….

  79. hahahahahahahaahaahahahahaahhahahahahahahhahahahahahhahahahahah………………………lawak gila. . . .huhuhuhuhuhu. . .

  80. pren umpama maggie kalo
    aku mee,ko rempahnya

    pren umpama lampu kalo aku
    karan ko mentolnya

    pren umpama taik cicak kalo
    aku putihnya ko itamnya

    pren umpama lagu kalo aku
    lirik ko iramanya

    pren umpama belajar,kalo aku
    cegu,ko muridnya

    pren umpama gula2 mcej.
    kalo aku gula2,ko kadnya.

    pren umpama exam.kalo aku
    soalan,ko jawapannya

    pren umpama badminton.kalo aku
    raket,ko bulu tangkisnya.

    tapi….

    prem tak umpama siput babi la.
    sebab kalo aku siput,
    jadi…ko babi lar tu kan.haha..
    jangan marah!!!!

  81. sepandai pandai tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah juga,kalo ko rase ko da tere sgt pnjt pokok tinggi2..cbe ko try tron bawah..t’kencing ko.. mnangis x b’lgu

  82. PERHATIAN:H1N1 DAN SELSEMA BURUNG SEDANG MELANDA DUNIA.5 MAUT AKIBAT WABAK INI,HARAP BAGITAU BOYFRIEND ANDA AGAR KERAP MENUKAR SELUAR DALAM NYE AGAR BURUNG NYE TIDAK DIJANGKIT SELSEMA..

  83. KARAM SIGH WALIA:1 KAJIAN BARU MENUNJUKKAN KAUM WANITA LEBIH GAGAH BERBANDING KAUM LELAKI KERANA MAMPU MEMBAWA 2 BUAH GUNUNG,KAUM LELAKI HANYA MAMPU MEMBAWA 2 BIJI TELUR ITU PUN DENGAN BANTUAN SEEKOR BURUNG.AKHIR KATA,JINAK2 BURUNG MERPATI JINAK LAGI BURUNG SENDIRI.BURUNG MERPATI DIDEKAT LARI,BURUNG SENDARI DI PEGANG BERDIRI.SEKIAN,KARAM SIGH WALIA MELAPORKAN UNTUK TV3

  84. Pagi 2 mkn kangk0ng asamualaikum…Ikan keli ikan haruan bley kte kwn?Aq ad pant0l lawak c0me 2 my web,…0wg@yahoo.com…K bye…Tdi aq mkn pelam mualaikummusalam….

  85. sy nk mntk izin utk edt lam fb sy..leh x??klu x leh x per lar..huhu

  86. lawak gleerr.,.

  87. mcm bdo jew. . .
    bkn lwk pon! gelak le sket. .
    hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  88. lwak2 jga.

  89. engKau telah Dilahir kan dgn Sempurna…….
    jangan Engkau Sesekali mengubah Ape X2 pada Diri mu…..
    jika engkau mengubah nya ,,,,, break la kita,,,,,,,,,,,,

    kecuali………………………….>>>>…………………………………………………………….
    ………….

    kecuali…………………………………………………………………….
    ……………………………………….
    ………

    SELUAR DALAM mesti tukar ya………………………..
    SETIAP hari,..,.,.,.,.,.,..,.,

  90. memng lawak……………..
    tpi lawak agi nenek aku
    hehehehehehehehehe jgn mrahhhhhh

  91. lawak ka?????xda lawak pun…

  92. masok air r kowg,, ,

  93. assalamualaikum…

    korang nie…lawak peseng baru ko…???? hehhehehehheheheheh..
    adk saya pun bleh terlanggar tiang sebb dengar lawak engkorang..

  94. tapi kalau buat lawak,MASYAALLAH,jangan la lucah…bodoh betul manusia…sape nak friend ngan saye…ini e-mail saya..

    -atiqah.hanizan@gmail.com

  95. lawak2…….bole tahan…..teruskan perjuangan

  96. cinta ini ibarat kentut
    makin d pendam makin gelisah
    bila d lepaskan
    ahhhhhhh……..kega rasanya….

  97. sammatnya..hahahah

  98. hahahha..lawak siut…

  99. hahahaha . . . .lawak siut….

  100. kelakor ase…..
    hahahahah…….

  101. nop pecoh perot suke…….

  102. kalau anda semue bijok..cbe jwad teke teki nie……

    Dalam banyak2 kotak…
    kotak ape yang xboleh ankat.
    hahahaha…..

  103. kotak yg melekat…tol x??

  104. lawok gil0w babi (ayt klte)….agagagagaa

  105. hahaha…bley thn la sume…

  106. t wt la ag…yg lbey lwk n ley wat owg pecah perut!!like sgt…

  107. kotak penarty corner

  108. wewww”…..boleh lagh

  109. add aq ea….di yenni.chayank@yahoo.co.id
    thank u

  110. ummmm
    besh nyerh…
    i want more joke…
    i fun read your joke…
    hope you make more joke ..
    suscess n good luck…=}

  111. add me at fb… akma kema…?
    ooo at at daq_cEnGaL @yahoo.com
    nice too meet you guys..?=]

  112. lawak……………..siut……………….,,,,,,,,,,…

  113. hahaa…lawak ar text uh..huhu

  114. haha… ske2.. lawok..!!!! t’release gak tension ku.. thanx..=)

  115. kalo cinta d’garuk sedap
    kalo d’garuk slalu kmu rasa kesedapanya
    jika cinta sudah melekat
    tahi unta serasa cuklat

  116. lwak ar jgak……huhuhu

  117. lawak giler??????????

  118. lawak ga la..?

  119. helllowz.. bz kar? sowe arr gangu,.erm sa mau b’tunang uda ary ahad minggu ni
    ktlnjuran.,so, jan lupa dtng key… n bwa kwn2 kta yg len.. sa wat kcil2 jak bah.. dtng arr, jgn lupa…
    x pyalah susuh2 bwa hadiah………………….

    cuma bawa…………

    BAWA B’TENANG
    JA..HEHE,Sebab ko da KNA
    TIPU,HEHE :P

  120. farisya natasha

    huahaha..skt parut..asyik gelak..hebat2..(^_^)

  121. putih-putih mcm awan .. baju putih sy nk kawan .. la0w xley kawan bf p0n jdi lha .. yew ..

  122. I love u
    u love me
    i ulat bulu ..
    u kutu babi ..

  123. muahahaha..cun ahh ayat nie !!!!

  124. bes la,,bgla yg lwak kl ye..

  125. lawak sgt2 smpai sakit perut…..hehehehe…..

  126. Lawak smpai bwt aq ktawa sorng2. . Kah kah kah… ★★★★

  127. yayaya..
    Buah manggis buah ked0ngd0ng..
    Ng0m0ng d0ng..B-)

  128. dlam bnyak2 air
    air apa palink berani

  129. tengok,nilai n simpan dalam hati!!!nk tau jwpnnya!!!!lu pk la sndri!!

  130. huhuhu….sakit perut dibuat nyer…!!!!

  131. eqbal naim kaca

    lain kali jgn buat lagi,,,,sbb tertarik urat perut…hik3

  132. huhuhuhu ,, best gilew

  133. hye… sper2 yg dew mcj yg best2 send2 ler kt aqu..
    send kt num 0145362077.. hermmm.. aqu 2gu…
    salam perkenalam jgk dri ku

  134. ad lawak laen ak..

  135. Assalamualaikum…
    Wahai sahabat² seagama denganku…
    Tolonglah ambil masa 3 minit untuk membaca note ini….
    3 Minit je, tak lama pun..

    Mungkin ada yg pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi..
    Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih…
    Bayangkan benda ini berlaku pada anda…..

    Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah…
    tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam..
    tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun…
    lalu salah seorang lelaki tu bertempik ”
    “Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu”
    Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri….
    daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Iman tu…

    Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:
    “Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat”….
    Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah….
    Macammana..
    adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas. selain terhibur anda Fikirkanlah…

    “Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 40 yg betul-betul BERIMAN… ”

    “Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya…
    kedua lelaki hanya membawa mesin-gun..
    dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang..
    amat lemah..
    baru kena ugut terus lari lintang pukang..
    lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi…”

    “Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat..
    tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje..
    bile time sembahyang raya…”

    “Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran”

    “Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia”

    “Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai..
    tak cukup masa..

    Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama Lawak kan???
    Kenapa?
    gelak tu kan realiti..

    tapi yg paling lawak sekali..
    berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain…
    berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca?
    berapa banyak????

    Wallahualam…

  136. Hahahahax ! Bole minta talipaun..hahahax

  137. sempoi abis

  138. kalu ader buh lg yunk sempoi2 nyer?

  139. jalan2 ke rumah tokleh
    buat lawok sikit2 bleh ……

  140. best2,,sakit prut gelak …hahahha

  141. kelaKAr la..hahaha……..

  142. berkunjung ke blog sahabat…

  143. Dialog antara ayam dan lembu
    ayam: manusia ni memang x berhati perut kan?
    lembu: knp kau ckp mcm tu?
    ayam: yela! cube ko bygkan tiap kali ak brtelur dyorang akn ambk telur ak! hbs telur dikebasnye!!
    lembu: so??
    ayam: ye la!! kok ye pun tggl lh telur dua tiga biji!! ak pn nk jgk ad yang akn mwarisi ak besok!!
    lembu: lerr!! ak ingatkan ap tdi!! mslh ko tu small matter jew!! yg ak punyer lg bngang!!
    ayam: knp plak??
    lembu: emm! dyorang lg x brhati perut! tiap hri dyorang dtg ambk susu ak tp xde sorang pun yg pggl ak emakk!!!
    ayam: $#&*%^#%@???????( bangang+bodoh)

  144. hahhaa! best laa wehh… atas ni pom besttt!

  145. Woi! beng0m haku shayunk kt mung… law buley saia nk awax k0l 0spital suh s0ram d0kt0r 0perate dada saia…..saia nk awax tng0k ugax sapewr ad lam aty saia….cume ad awax s0ram je….nnti abis 0perate awax pesan kt d0kt0r 2 suh jahit dada saia ketat-ketat kay supeye jahitan 2 xkan tebuke….bcoz law tebuke nnti d’sambar 0ram (oh no!!!!!!) cume ad awax s0ram je…..pandai tak saia simpan awax ? law simpam lam aty gax…x de sapewr la buley curik awax……sbb saia simpan awax di dalammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm aty saia

  146. kemana kaw m’hilangkan diri mu ~~~~
    haku anta mesej kaw ta bls
    haku anta chatting kt pesbuk pum…kaw mcm tepaksa bls
    kaw da b0wrink ngan haku kewr ???????

    hurmmmm…rayer s0ram-s0ram la haku ta0n ni…

  147. Lawak Gila Hingga nk Pech Prut

  148. jngan pikir tntang CINTA.
    karna CINTA tak ada gunanya.
    kalian pikir kan tntang KHIAMAT.
    kita hidup di dunia ini hanya sementara saja.
    dari kecil,besar,setelah besar,nikah,setelah nikah punya anak,setelah punya anak punya cucu,setelah punya cucu tah MATI.
    jadi jngan sia2kan pluang yg ada ini..
    kita hidup di dunia ini,,hnya untuk mncari bekalan tuk hari kiamat nnti..
    suda kah anda smua siap tuk ditanya nnti??
    pikir2 kn laa,,sblum ajal mu datang…
    kerja kan la pa yg diperintah kan oleh tuhan(ALLAH) .
    dan tinggal kan laa pa yg dilarang oleh nya..
    renung2 kn dan slamat beramah.. :)

  149. raye taun ni ta heppy…c0z without him…haku anta mesej napew kaw ta blz.? kaw ta de kedit keh ? kaw da b0wrink ngan haku keh ? kaw da ad gepren bru keh ? hurmmm x pe r…. ilang pakwer buley cri bru…yg peting mak haku ta ilang…c0z ilang mak dh x ley cri yg bru….

  150. cPat,.!!! aDe cApe2 nK akU iCaPkan PeLiR x..

  151. terbaek~~~~ ^_^

  152. lucunya!!!!!!!!1

  153. fuhhh!!!pnat glak tergolek sorg2..sempoi!!!

  154. copy paste jugak

    Kejadian berlaku di sebuah negara yang tidak dapat di pastikan namanya.Masyarakat dalam negara itu hidup dalam keadaan yang aman dan damai. Rata-rata penduduknya adalah yang menganut agama Islam.

    Suatu hari datang seorang cendekiawan kristian, yang ingin menguji keagungan dan kebenaran Tuhan yang disembah. Cendekiawan itu berjumpa dengan raja negara tersebut dan meminta kebenaran untuk berdebat dengan penduduk-penduduk di negara tu.

    Pertaruhan yang telah ditetapkan oleh cendekiawan itu adalah, jika dia dikalahkan, dia beserta seluruh ahli keluarganya akan memeluk Islam. Sebaliknya jika dia menang, raja hendaklah memberi dia kekayaan dan kebenaran menyebarkan agamanya di situ. Dan syarat terpenting perbahasan ialah menggunakan bahasa isyarat.

    Kemudian raja pun bertitah mengumumkan pertandingan tersebut kepada rakyat dan barangsiapa yang kalah, dia akan dikenakan hukuman yang berat.

    Setelah hampir waktunya, muncullah seorang pengembala kambing Islam yang ingin membela agamanya. Dengan berat hati,raja membenarkan kerana tiada siapa lagi yang berani menyahut cabaran itu.

    Pada hari pertandingan, rakyat berkumpul di padang yang luas dan gembala kambing didudukkan bertentangan dengan cendekiawan kristian. Bermulalah soalan, cendekiawan menunjukkan satu jari kepada hadirin. Gembala kambing pula menunjukkan dua jarinya pada hadirin. Dan jawapannya betul.

    Cendekiawan pula menunjukkan dua jari pula dan gembala kambing menunjukkan lima jari, jawapannya juga betul. Kemudian, cendekiawan menunjukkan lima jari, gembala kambing menunjukkan enam jari. Betul juga! Raja mula berfikir, hebat juga gembala kambing ini.

    Cendekiawan yang tidak berpuas hati, membuat bulatan pada hadirin dengan tangannya, kemudian gembala kambing menunjukkan penumbuk tangannya.Betul lagi… Lalu cendekiawan tersenyum puas hati. Cendekiawan mengeluarkan pedang dan halakan ke langit. Gembala kambing pula mengeluarkan pisau kontotnya, lalu dijunamkan ke bumi. Betul! Lalu cendekiawan menepuk tangan. Cendekiawan kemudiannya menunjukkan seekor ayam ditangan dan gembala kambing menunjukkan telur ayam ditangan. Betul… Maka tamatlah sesi perdebatan

    Raja amat berpuas hati dengan kepandaian gembala kambing. Cendekiawan itu mengadap raja, untuk menunaikan janjinya. Raja bertanyakan soalan dan jawapan perdebatan antara cendekiawan dan gembala kambing. Cendekiawan pun mula bercerita…

    “Sungguh hamba akui kebesaran Tuhan, sehingga rakyat tunku dapat menjawab dengan baik sekali. Sebenarnya soalan hamba, tunjuk satu jari bermakna adakah kalimah syahadah cuma yang pertama sahaja? (Asyhaduallahilahaillallah…) Jawapan yang diberikan gembala kambing, dua jari. Jawapannya betul kerana sambungannya, (wa asyhaduannamuhammadarrasullullah). ”

    “Hamba tunjukkan dua jari, bermakna adakah rukun islam ada dua? Gembala kambing memberi jawapan, lima Betullah… Bila hamba tunjukkan lima jari, maksudnya adakah islam setakat itu sahaja? Jawapan yang diberikan enam jari, sebab rukun iman ada enam. ”

    “Bulatan pula bermakna siapa yang jadikan bumi? Gembala kambing menjawab penumbuk, betullah sebab Allah yang Maha Berkuasa. Bila hamba mengeluarkan pedang dan menunjuk ke langit, gembala kambing mengeluarkan pisau kontotnya dan menjunamkan ke bumi. Betullah… kerana Allah yang jadikan langit dan bumi. ”

    “Ayam tu sebenarnya soalan bonus… apakah asal usul kejadian ayam itu? Jawapannya telur… betullah.. Sesungguhnya hamba amat berbesar hati dan akan mendalami islam sepenuhnya, serta menyebarkannya. ” Raja tersenyum gembira mendengar soalan dan jawapan tersebut.

    Kemudiannya gembala kambing dipanggil untuk mengadap Raja, maka diberikan ganjaran yang telah dijanjikan. Dan bertanyalah Raja akan ahsia gembala kambing tersebut, adakah soalan itu dah bocor? Gembala ambing pun bercerita…

    ” Hamba sungguh tak puas hati betul dengan orang Kristian yang sombong tu. Dia tunjuk satu jari, maknanya dia nak kambing hamba satu. Jadi amba menjawab, dua pun hamba boleh bagi. Dia tunjuk dua maknanya dia ak lagi dua pulak! Nak empat la maksudnya. Dan hamba jawab lima pun oleh.

    Kemudian dia tunjuk lima, maknanya takkan lima jea…? Oklah hamba boleh bagi enam pada dia. ” Lepas tu dia tunjuk bulatan, maknanya dia nak semua kambing hamba. Hamba pun tunjuklah penumbuk. Pas tu dia keluarkan pedang, wah wah… dia ingat orang kaya je ada pedang. Hamba pun tunjuk pisau kontot hamba. Sekurang-kurangnya hamba ada juga. Kemudian dia tunjuk ayam pulak!

    Amboi… mentang-mentanglah dia kaya, selalu makan ayam… Hamba pun ampu… walaupun hanya telur ayam. Tapi patik tetap bersyukur, kerana dia dah sedar dan nak peluk islam, sekurang-kurangnya dia takkan sombong dan bongkak lagi… ”

    Tergelak besar Raja mendengar penjelasan gembala kambing tersebut.

    Sungguh besar keagungan Tuhan… walau dengan cara apa sekalipun islam dicabar dan dihina, Islam akan tetap terbela.

  155. ADA 12 BULAN DALAM SETAHUN
    30 HARI DALAM SEBULAN
    7 HARI DALAM SEMINGGU
    60 DETIK DALAM 1 JAM
    TAPI HANYA ADA KAMU SEPANGJANG HIDUKU
    ^_^

  156. P’TAMA KLI B’TEMU DGN MU
    TIMBUL PERASAN SKE PDA MU..BILE
    MELIHAT SEYUMAN MU YG SGT INDAH TELH MEMBUAT KN
    DRI INI INGN MEMILIKIMU SELAMENYE..!
    ^_^

  157. hahaha , gile lawak aq bce semua text2 kt atas . (nk pecah perut jew , lgi2 bce yg ats skali tu :D hahaha )

  158. comment saya..boleh lh…boleh tahan lh..apa2 ja lh..yg penting aku suka ceta lawak2x nie,and sepa2x x baca ceta lwk,boleh bla..

  159. Perempuan yang tak cantik, tapi kerana dia ada agama, kau akan nampak dia sbg manis. Perempuan yang tak kaya, tapi kerana dia ada agama, kau akan nampak dia sbg seorang yg redha. Perempuan yang keturunan tak berdarjat, tapi kerana dia ada agama, kau akan nampak dia seorang yg rendah diri. Perempuan yang tak pandai, tapi kerana agama, kau akan nampak dia sbg seorang ibu mithali

  160. abcdefghIjklmnopqrstuvwxyz… org yg cipta hruf ni mmg hbat.. tpi dia dah trsilap besar sbb dh pisahkn i jauh drpd u…huhu… ^_^

  161. *sebab tulah i selalu rindu kan u*

  162. <3 jiwang , huhu

  163. Best tq buat penulis nya tmbh lg ya koleksi nya…

  164. whooo…best gilerrr..tapi kalu tuli panjang2 x larat nak baca la…leh dak tulis pendek2…kebas mulot aq baca….

  165. woi tulis pendek2 dah la…tak larat nak baca

  166. best lar korang punya ayatttt..naqk lagi

  167. awa , awa ada plaster tak ? saya teruk sebab jatuh cinta pada awa ,

  168. Mohd Fikree Fouze

    bEsT…gIlErrr….tAk gIlEr PoN….

  169. mohd fikree fouze….sedapnye namee…..yg mane satu jwpan nye….sat best…sat giler..lepas tu x giler pulak..hehehe….nie ade teka teki sedikit…ada seorang budak bernama ali.ali nak pergi shopping….di depan shopping complex ada seorang pegawal….pegawal tu x reti ckap bahasa melayu..ali pulak x reti cakap bahasa inggeris…..ali jd buntu….ali pun pusing keliling shopping complax tu…sambil memikir…ali sudah pusing hampir 3 kali sambil menyebut satu perkataan.tiba2 pengawal tu dgar ape yg ali kata terus pengawal tu buka pintu masuk tu….ape yg ali kata ketika dia pusing keliling shopping complex itu….ape jwpan nye……

  170. HAHA…ader la jugak lawak tu

  171. haha .. aq ktwe sorg2 dh cm org gle bce cite nie smue ,,

  172. haha .. dh cm org gle aq bce cite nie sorg2 .. ,,
    lwk3 ..,

    • ape badrul halim….kate yg same je….cuma berlainan sikit ayat yang tadi…..chat kat sms jiwang karat la bwu best….slamat ketemu lg ye…..

  173. bee tee crew (btcrew)

    huh,,, nk pecah perot aq dgn lawak korg,,, best glew,,,, cari la lg lawak yg best2…

  174. anak itik tokwi mandi dalam kolam
    sakit ape tokwi?? sakit sendi tulang,,,
    mcm mne sakit sendi tulang,,,mcm tokwi la,,,

    isap rokok,,, tembakau cina,,,
    keluar asap berbunga-bunga,,,
    wahai cik adik abg bertaya,,,
    what is your name,,,

    isap rokok,,, rokok nusantara,,,
    dibelinya di kedai tok tengah,,,
    macam mne nk jd anak malaysia,,,
    kalau isap rokok endon

  175. TANGGAL,,,

    amir menguji adiknye yang baru sekolah tadika

    Amir : Dik , bulan ni bulan ape ?
    Adik : bulan ogos, bang,,,,,
    Amir :pndai nye adik abg,,, bulan ogos ade brape hari
    dik ?
    Adik :ade 30 hari la,,,
    Amir :ehh,,,salah tu,ada 31 hari la dik,,,
    Adik :kn 31 da tanggal..,,.,,.jadi tinggal 30 hari je la,,,
    Amir : T.T pandai adik aq bergurau,,, !@#$%^&*()

  176. hai..

  177. maaf nak mintak copy boleyh..?::)

  178. waw……………………

    baguz buanget ea lawakkan ea ???????????

    CV sich yg bkn thu

  179. gilerrr a top ayt nyee… haaaaaa…

  180. kihaa….korang naik kuda xbwa aq ya…..

  181. perghhhh i like like like

  182. best nyer…..

  183. aina shazwani

    klakar la .. :D

  184. kepada penulis lawak ini saya ucapkan tahniah dan selamat membuat lawak yg baru

  185. wani kukuncang

    kelakar lhjugak , boleyh boleyh lha . haha

  186. mcm dulu gak ini text tak ada uda yang lawak bikin aku naik darah jak kattawa …..

  187. taniah…uat aku glak!!!!
    TANIA…ahaha…best2…keep it up bro!!!

  188. hehehehhe (KETAWA BESAR )
    yg pnting lawak terbaek :)

  189. perrhhhhhh…..lucu banget….

  190. ronda2x naek skateboard i don’t know what are you talking about……..

  191. biawak makan roti buat lawak ” biar menjadi” burung wak2 makan padi” wak lawak biar lebih lagi!!!

  192. hahaha
    sngat menakjubkan

  193. Aina Suhailah

    Witwott ! lawak lain tadak kaa ? Tambah lagi . bosan nii . hee . *puiee

  194. ERMH …………………BTOL3 LWK Tp x la lwk mneeeeeeeeeeeeee pon .tp lg lwk yg klau korg nk tgk mke kwn kite ni nme die arm……………weh asl rmai yg komen yg pompuan arh………………………..

  195. natasya khairuddin

    emang best gila…………………..:p

  196. balqis@Syarif

    best giler,,,,,,,,,

  197. best bro…!!

  198. Hahaha.. Lawk tol ar !!

  199. haha ..memang lawak ..

  200. memang lwak la dew,…;)

  201. hahahhaa lawak gila

  202. lawak giler kan kan.. dh ambik dh pakai letak status di fb.. haha

  203. hahahaha.

  204. cool….

  205. lawak gila..hahahahaha

  206. i suka lawak2 ni..,lawak again pls.. ;)

  207. more more n morreeeeeeee… haha

  208. terrbaekk..
    lawak abis..

  209. macam butuh g. . .butuh butuh butuh x lawak lansung
    macam pelaq. . .pelaq pelaq

  210. haha . gille lwk .. ! mmg terbaikk lha . :)

  211. ini semua poyo…… :)

  212. ini smua poyo…. :P

  213. ad0y, lawak2x…=D

  214. hahaha….lawak gilerr smpai nk matiiii……….

  215. sweet + lawak + syokk ~
    ngee ~!

  216. Sabo je laa ~

    Heyy All cant intro ? :)

  217. haha….mmg best r lawak ni..cool………………

  218. hahahahaha…lawak gila…skit prut aq ketawa…best bah!!hahaha

  219. hahahahaha…lucu bangetz deh…….

  220. Best..lawak gile…hahaha

  221. xklaka pon

  222. Lawak gilerrrr….pch prut aku mmbacanya….

  223. nur ezzatul dadilla m.

    bgus
    idea yg kreatif

  224. haha lawak gila ahh –”

  225. mieyQha clayra

    lawak si0t..>_<

  226. best ahh … ^^

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s